בונז'ורנו פוזיטנו: יש לכם איטלקית חדשה בבניין הכי יפה בהרצל
הגל האיטלקי בתל אביב נמשך: על חורבות מסעדת וייס בפינה עם הכי הרבה רוח טובה בעיר, הוקמה האיטלקית הכשרה פוזיטנו שמציעה פיין דיינינג איטלקי חלבי, וזה כנראה הכי קרוב שנגיע לאמלפי בקיץ הזה. תנו לנו בוראטה טובה ואפרול שפריץ ונסתדר
בניין וייס, בניין לשימור שממוקם בפינת הרחובות הרצל ואחד העם, הלוא הוא הבניין היפה ביותר ברחוב הרצל (אם כי התחרות מול הרצל 12 לא פשוטה), לא נותר מיותם זמן רב: פוזיטנו, על שמה של העיירה היפהפיה מרצועת החוף של אמלפי, התמקמה בלוקיישן הקסום שהיה נטוש מאז סגירתה בטרם עת של מסעדת וייס בניצוחם של שף גיל דהאן ושף קונדיטור מיכל גולדברגר. כן, היא איטלקית. וכן, היא כשרה. האם לשם נושבות הרוחות בתל אביב? לאו דווקא, אבל הלוקיישן ממוקם בין שני בניינים גבוהים, מה שאומר שבהחלט יש שם רוחות נושבות, וזה בערך המקום היחיד בעיר בו תוכלו לשבת בחוץ ולחוש במשבי אוויר אמיתיים. לא בריזה מעפנה, אלא רוח אמיתית כמו שיש בארצות רחוקות.
ואם כבר ברוח עסקינן, הרוח החדשה במקום היא תפריט פיין דיינינג בנוסח מטבח דרום איטליה, והאוכל לא רק כשר אלא גם חלבי. לדברי דניאל אש, מנהל המסעדה, מדובר בעניין חריג בנוף התל אביבי, משום שהמסעדות הכשרות ברובן בשריות. בפוזיטנו מציעים תפריט עשיר ומגוון, הכולל גם ארוחות עסקיות משתלמות (במחירים 95-79 ש"ח), כיאה לספוט שקורץ למשרדים ומקומות עבודה רבים באזור.
העיצוב שהיה בוייס נותר די דומה, מה שנקרא אותה אדרת בשינוי הגברת. מפות לבנות מעומלנות, בר מחופה עץ שמגיש קוקטיילים צוננים ויינות מהארץ ומהעולם ואווירה מהודקת ואלגנטית. ומה בתפריט? אז ככה: בגזרת הראשונות תמצאו כמובן פוקאצ'ה טובה ופריכה עם מטבלים (29 ש"ח), קרפצ׳יו עגבניות קונפי עם גבינת המאירי (מנת קיץ נהדרת ואידיאלית, 52 ש״ח), ארנצ׳יני עם קרם דלעת שלטעמנו חסר בו מעט מלח (59 ש"ח), וגם דגים נאים בתצורת קרפצ׳יו או טרטר (79-77 ש״ח), כל זאת לצד קלאסיקות סלטיות מתבקשות כמו קפרזה, פנצנלה ובוראטה (72-67 ש"ח).
כמו שאפשר לצפות, בפוזיטנו לא מדלגים על פיצות ופסטה שנעשות כמובן במקום בעבודת יד והן טריות ומנחמות. אם תרצו פיצה, תוכלו לבחור במרגריטה קלאסית, או בבשמל ברי, פוטנסקה עם טונה, זיתים וצלפים וגם בפיצת ארבע גבינות. אנחנו אוהבים ארבע גבינות. מחירי הפיצות נעים בין 86-69 ש״ח והן מתאימות לחלוקה בשניים או ליחיד רעב. לא שכחנו את הפסטות: קאצ'ו-א-פפה כמו ברומא עם תועפות פלפל שחור (78 ש״ח), לינגוויני קונפי ארטישוק ירושלמי (81 ש״ח) עם זיתי קלמטה, שום, עגבניות, אפונה וצ׳ילי – פסטה מפתיעה בניחוח מקומי, ויש גם ניוקי בחמאת מרווה עם כרישה ובוטרגה, שטעמיו משתלבים היטב זה בזה (80 ש״ח).
והנה הגענו לשלב הקינוחים, שזה המקום להודות לאל על החלביות של המקום כי לאף אחד לא מגיע לאכול טירמיסו פרווה. אז יש כמובן טירמיסו לפי הספר (52 ש״ח), מוס שוקולד וקרמל מלוח שקשה לטעות איתו (49 ש״ח), טרטר פירות אקזוטיים רענן שמוגש עם סורבה מנגו (49 ש״ח) וקרם ברולה (49 ש״ח) שעשה עלייה מצרפת. אגב, רבים מהלקוחות במקום בזמן שביקרנו היו צרפתים. הופה הופה, סחורה מאירופה. נחזור להתחלה ונמליץ לשבת בטרסה שבחוץ, לאכול קצת פסטה, ללגום אפרול שפריץ ולעוף ברוח.
>> "פוזיטנו", הרצל 2, א'-ה', עסקיות החל מהשעה 12:00 ועד 16:00. מ-18:00 ועד חצות סרוויס ערב. סגור בשישי ובשבת