פופ איט אפ: שווארמה בבור, סטייק במחירי רצפה ואסף גרניט בעיר
עקב מתקפת פופ-אפים על תל אביב: רימה אוליביירה מחזירה את המקסיקנית הנהדרת שלה, אסף גרניט חוגג קילומטראז', השווארמה של אבו אדם נוחתת בשוק הכרמל, ואחת המסעדות הערביות הטובות בארץ תתארח בעיר ללילה אחד. מי אמר שלא קורה כלום בסצינה הקולינרית
את התנהגות ענף המסעדות בתקופה הנוכחית אפשר להגדיר ככאוס. מצב כלכלי ואיומי ההפיכה המשטרית גורמים לירידה דרסטית בהזמנות ומובילים לגל סגירות שבין קורבנותיו המסעדות שאראק, מסה, וייס וקוקו במבינו וברי הקוקטיילים סטנלי ופיפי. מצד שני בכל יום כמעט נפתח מקום חדש. גן השקמים, ביינה, פיצה 66, דיינינגס היפנית במלון נורמן וטנדורי שהעתיקה את מקומה לטיילת הן רק כמה דוגמאות. ובין לבין נמצאים הפופ אפים, קונספט גמיש שיכול להימשך מיום אחד לטובת אירוע כזה או אחר ועד מתי שמתאים לבעלים, אינו מצריך התחייבות ומספק עוד מקור הכנסה. קבלו את הפופ אפים שקורים ממש עכשיו.
1. השווארמה בבור מגיעה לעיר | אבו אדם
בדיוק לפני שנה בישרנו ששווארמה אבו אדם, שהתפרסמה בתור השווארמה מקלנסווה שמכינים בבורות באדמה, מגיעה לתל אביב. אבל אז קרו החיים וכך יוצא שמשאלת הלב מתממשת רק עכשיו, החל מיום שלישי הבא (20.6). השווארמיה החדשה מתמקמת בשוק הכרמל כפופ אפ שיפעל יומיים בשבוע. בתפריט צפויות שווארמה כבש מהבור ושווארמה כבש רגילה, ובהמשך יתווספו מנות נוספות בטכניקת בישול באדמה.
רחוב יום טוב (מול המבורגר הולשטיין), שלישי וחמישי 09:00-16:00
2. סטייק בוטיק במחיר רצפה | מיטמן
פופ אפ הבשר של קצביית מיטמן בשרונה מרקט הוא כנראה הדיל הכי משתלם בעיר כרגע: בהתייעצות עם צוות הקצבים בוחרים נתח מהוויטרינה – פילה בקר ואנטריקוט, פריים ריב מיושן 45 ימים, סינטה, פלאט איירון, דנבר קאט ועוד, משלמים בקופה ולוקחים לעמדת צלייה שנמצאת במרחק שתי חנויות. כאן יצלו עבורכם את הבשר בדיוק בדרגה הנכונה ויגישו לכם עם תוספות, וכל זאת ב-29.90 ל-100 גרם. המשמעות היא שארוחת סטייק 200 גרם עולה כמעט 60 ש"ח ותמורת שני קבבים ושתי נקניקיות תשלמו פחות מ-50 ש"ח. מ-16:00 אפשר לקבל באותו מחיר מגש טעימות לבחירה הכולל נקניקייה מתוצרת בית. ברכישה מעל 150 ש"ח מקבלים חבילת קבב/נקניקיות במתנה, והאלכוהול בדוכן ממול מעלה ומשווה במחירי רצפה שאין באף מקום אחר בעיר, למשל 20 ש"ח לחצי ליטר גינס.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט), ראשון-רביעי 12:00-21:00, חמישי 12:00-22:00, שישי 11:00-14:30
3. החתול הכחול חוזר | אואזיס
שף רימה אוליברה מחזירה לזירה את אל גאטו אזול, הפופ אפ המקסיקני שהבליח לפני שלוש שנים. למשך ארבעה ערבים בלבד תוכלו לזלול גספצ'ו דה פרדיס, צ'ילי קון קארנה, פרגית באצ'יוטה בגריל ועוד מנות שתוגשנה עם סלסות בחמש דרגות חריפות, מפיקנטי ועד גיהינום על הלשון, וקוקטיילים תואמים. אולה.
מונטיפיורי 17, שלישי-חמישי (20-23.6) מ-19:00
4. אסף גרניט ומחניודה חוגגים | קילומטראז'
התגעגעתם אז באתם? לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד לרגל שיפוץ המסעדה בירושלים, אסף גרניט ומחניודה חוזרים לתל אביב לערב אחד לטובת ציון שנה לקילומטראז', שנפתחה כפרס לעידן בושארי (פומפי) זוכה הריאליטי "המסעדה הבאה של ישראל". בתכנית מסיבה פרועה ומנות דגל מכאן ומשם, למשל טורטלינאז' חציל וקרם גבינות מהצד התל אביבי וקובלה מירושלים.
מלון ברוט, קויפמן 6, שני (19.6)
5. בשר חד פעמי | אומנייה
במהלך השנה הראשונה לפעילותה קוטפת מסעדת אומנייה מדיר אל אסד מחמאות מקיר לקיר. הסטייקים של פאדי דבאח, ממגדלי הבקר הגדולים בארץ, כבודם במקומם מונח, אך השוס האמיתי הן מנות הפתיחה, במיוחד הברא נייה (בשר נא טחון וקרם שום לבנוני) וקטאייף לחי עגל. לכבוד חגיגות יום ההולדת הראשון נועצת המסעדה פופ אפ לערב אחד במסעדת הבשרים "אנגוס", עם ארוחה חגיגית זוגית בת 13 מנות יוגשו קובה חלאבי מטוגן במילוי כתף טלה, שווארמה ואסיו עם ניוקי תפוח אדמה והלהיטים שלעיל. 450 ש"ח לאדם כולל כוס יין.
הארבעה 20, שלישי (20.6) מ-19:00
6. פופ אפ ירוק
יום המלפפון הבינלאומי (יש דבר כזה מסתבר) הוא סיבה יותר מאשר טובה לפופ אפ שנותן כבוד לירק הירקרק. לרגל המאורע יזמו אפליקציית אונטופו ומותג הג'ין הסקוטי הנדריקס פופ אפ שבמסגרתו יוגשו ספיישל ממלפפון וקוקטיילים על בסיס ג'ין הנדריקס, עם מלפפון כמובן. בין המסעדות המשתתפות תמצאו את Selas וקיצ'וקאי של השף אור גינסבורג, מסעדת אונזה, פארוק בשוק, גוצ'ה ועוד.
רביעי-שבת (14-24.6), פרטים והזמנות באתר
7. פופ אפ ורוד
שת"פ בין יקב תבור, יבואנית המשקאות IBBLS ו-Round Tables חוזר זו השנה השנייה עם House of Rose 2.0, פופ-אפ אומנותי קולינרי על טוהרת הוורוד בסימן יינות רוזה ואוכל וקינוחים ורודים שיכינו אשת הקולינריה אפרת אנזל, הקונדיטורית רחלי ור ניר והשפית נאיפה מולא. גולת הכותרת של האירוע תהיה "50 גוונים של וורוד", מייצג אמנות אימרסיבי בהשראת נשים חזקות מעולם התרבות הישראלי. מחיר כרטיס כניסה 49 ש"ח לא כולל אוכל ושתייה.
שנקר 2 (מלון סלינה ביץ'), רביעי-חמישי (21-22.6), כרטיסים באתר
מחוץ לעיר: נדב ודניאל בדן קיסריה
זוג השפים נדב ודניאל, לעולם מאמי ובורי מ-MKR המטבח המנצח, חוזרים לסיבוב שני בדן קיסריה עם מסעדת פופ אפ קיצית במתחם הבריכה. בתפריט תמצאו מנות ראשונות כמו סום טאם, פונג פאלו, טוד מאן פלה ויאם פלה טוד, עיקריות כגון גנג קארי פט, פלה לואי סואן, קון ניאה ופלה ניאנג מנאו וקינוחי ברולה למון גראס, בננה לוטי וטפיוקה עונתית, וכל זאת לצד קוקטיילים תואמים.
מלון דן קיסריה, שני-חמישי, 17:00-23:00, הזמנות באתר