יש קשר משפחתי: עמית ברקת פותחת פופ אפ ללא גלוטן בשרונה מרקט
ולא, לא רק כי מדובר בבתו של ח"כ ניר ברקת מהליכוד, אלא בגלל ההשראה שקיבלה עמית, בוגרת קורדון בלו, למקום: אמה הצליאקית שלא יכולה היתה לטעום ממיטב המנות שיצרה בעבר. "היה לי חשוב להביא מוצרים טעימים ברמה הגבוהה ביותר גם לקהל הצליאקי", היא מספרת
במדור 'אוכלים שותים' אנו מנסות לא להתפלש בפוליטיקה, אך הפעם נחרוג ממנהגנו ונחמיא לחבר הכנסת מטעם הליכוד ניר ברקת. לא, לא רק בשל האופוזיציה שהוא מציב לנתניהו אלא בגלל דור ההמשך: הקונדיטורית עמית ברקת, בעלת "עמית ברקת פטיסרי" בירושלים, שפותחת כעת פופ אפ ללא גלוטן בשרונה מרקט.
ברקת (25), בוגרת בית הספר לבישול קורדון בלו בצרפת, פתחה קונדיטוריה וחנות מפעל בירושלים לפני כחצי שנה. בפופ אפ חדש בשרונה מרקט היא מתמקדת בעוגות ובקינוחים ללא גלוטן: מקרונים בטעמי וניל, פטל, מנגו, שוקולד ועוד (8 יחידות – 45 ש״ח/16 יחידות – 88 ש״ח), טארט לימון אישי (65/120 ש״ח), גאטו שוקולד – (80/145 ש״ח), עוגיות שוקולד צ׳יפס קלאסי (24 ש״ח), פרליני שוקולד חלב ומוקה (45 ש"ח ל־10 יחידות) ועוד קינוחים בהשראה צרפתית.
הבחירה במוצרים נטולי גלוטן נובעת מסיפור אישי. אמה של ברקת היא צליאקית, וכאשר הכינה למשפחה עוגות לימי הולדת ופסטה לצהריים היא לא יכולה הייתה לטעום אותם בעצמה. ברקת הצעירה אהבה לבשל עם אמה מגיל צעיר, להמציא קינוחים ולחלק לחברים. כשהחלה את לימודי הפטיסרי הגיעה אמה לבקר אותה, ובכל יום הייתה ברקת משחזרת בבית את מה שלמדה בגרסה ללא גלוטן. כך נולדה ההשראה ל"עמית ברקת פטיסרי".
"אני מכירה מוצרים עם גלוטן ומוצרים בלי גלוטן. לאורך השנים הייתי טועמת את הדברים שאמא שלי נאלצת לאכול ולצערי, זה היה פשוט לא טעים. היה לי חשוב להביא מוצרים טעימים ברמה הגבוהה ביותר גם לקהל הצליאקי. לא מגיע להם לא ליהנות מקינוחים רק בגלל שהם לא יכולים לאכול גלוטן", היא מסבירה.
הפופ אפ יפעל עד סוף חודש ספטמבר והוא חלק ממגמת התחדשות שפוקדת את שרונה מרקט מאז חילופי הבעלים לפני קרוב לשנתיים. עם הדוכנים החדשים נמנים GG קובלה של אסף גרניט, מיאזאקי של יובל בן־נריה, דוכן הכריכים האיטלקיים Rocco's ודוכן הכריכים המוגזמים של רחל בן־אלול.
שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב, ראשון-רביעי 10:00-22:00, חמישי 10:00-23:00, שישי 9:00-16:00, שבת סגור