פיוז'ן לטינה: מסעדה דרום אמריקאית אותנטית נפתחה לכם מתחת לאף

מצאנו מציאה - מסעדת פועלים אותנטית עם אוכל ממדינה רחוקה וטעמים שלא נפוצים בארץ. "פיוז'ן לטינה" מביאה לארץ אוכל קולומביאני ופרואני, ועושה זאת גם עם סעודות סופ"ש יוצאות דופן שכוללות מגשי בשרים והמון געגוע לדרום אמריקה
כשהגענו לראשונה למסעדת פיוז'ן לטינה ביום שבת בצהריים, חשבנו לרגע שנרדמנו במטוס והתעוררנו באמריקה הלטינית. המקום היה הומה במשפחות שהגיעו לסעוד יחד בשבת בצהריים, וכולם דיברו אך ורק ספרדית – גם הצוות של המקום. על השולחנות ניצבו כלי הגשה לא שגרתיים, במקרר משקאות שלא הכרנו ובויטרינה מאפים מפתים שלא הצלחנו לזהות. כך יודעים שהגענו למקום אותנטי באמת, אולה!
>> חלום הפודיז מתפוגג: מסעדת השוק בוטרגה נסגרה והשפית עוברת לחו"ל
מאחורי פיוז'ן לטינה החדשה, שהתמקמה על רחוב הרכבת פינת השרון, עומדים ג'וני חיל ודוד לוי – הראשון עלה מקולומביה לפני 35 שנה בעקבות אחותו, שהתחתנה עם ישראלי והתאהבה בארץ (ואפילו כתבנו עליו לפני 8 שנים), והשני עלה מפרו לפני 4 שנים, ואל תתנו לשם הכל-ישראלי להטעות אתכם. לשניים יש אולם אירועים לא רחוק ממיקום המסעדה, והחליטו לפתוח מקום שיגיש את האוכל הדרום אמריקאי שהם גדלו עליו.
לחיל יש ניסיון רב במטבח: הוא עבד שנים רבות ב"מסה", "מקום של בשר" וב"טייבל טוק", וכעת החליט לפתוח מקום בו "עושים את האוכל הכי אותנטי, מחומרי גלם מדרום אמריקה ולפי מתכונים של שנים", לדבריו. בימי השבוע המקום פתוח בשעות הצהריים המוקדמות עד אחרי הצהריים (אם כי השעות גמישות), במהלכן הוא מציע תפריט המורכב ממנות מקסיקניות ודרום אמריקאיות טיפוסיות, אך אם תגיעו בסופ"ש ותצליחו להסתנן בין המשפחות, תזכו לראות פתיחת שולחן של ממש עם מנות ספציפיות מהמטבח הקולומביאני והפרואני.

אבל לפני שנגיע לחגיגת הסופ"ש, בואו נדבר על האוכל שמוגש כאן במהלך השבוע: ראשית תוכלו להינות מבוריטו לפי הספר, עם פריחולס, אורז ומילוי לבחירה בין עוף, בקר או ירקות מוקפצים (59 ש"ח), עם טורטיה מהודקת שאוחזת הכל בגאווה, בשר עסיסי שעשוי נפלא ותיבול הגון. ההרפתקנים יוכלו להינות מבוריטו בציפוי פריך הידוע גם כצ'ימיצ'אנגה, עם איולי צ'יפוטלה (69 ש"ח).

עוד בתפריט תמצאו צ'ילנגו, נתח שייטל על הגריל בליווי אורז, שעועית וטורטיה תירס (69 ש"ח); פהיטס, עם עוף\בקר\דג פריך וירקות מוקפצים עם סלסלה ורדה על אורז בתיבול מקסיקני (69 ש"ח); צ'ילי קון קרנה, כמובן, עם גוואקמולה בצד (59 ש"ח), כנפיים בזיגוג צ'ילי מתקתק עם אורז או צ'יפס לבחירה (59 ש"ח) וגם עוף בגריל בנוסח פרואני, ישירות מהגריל שניצב בחזית המסעדה (59 ש"ח).
אבל הבטחנו שישבת חגיגי, לא? הקונספט הוא מגשים מלאי בשרים ותוספות כנהוג בקולומביה: אסאדו, עוף פרואני בגריל (89 ש"ח) או דג מטוגן בגריל עם צ'יפס וסלטים (149 ש"ח) ומנות נוספות שמבושלות במקום לפי החשק. עוד בפתיחה תוכלו גם לפתוח את התיאבון עם אמפנדס, המבוסס על תירס ולא חיטה כמו הגרסה הארגנטינאית – הוא שמנוני במידה ומותיר אצבעות לחות, אבל גם חמים, טרי וכה טעים בטעמי עוף או בקר (15 ש"ח), ואת אותם מילויים תוכלו לקבל גם בארפאס (34-38 ש"ח).

לקינוח מחכות לכם בויטרינה שלל עוגות טורט מסורתיות מקולומביה, מצופות בקוקוס או בשלושה שוקולדים. טעמנו אחת ממולאת בריבת חלב ומצופה בקרם קוקוס עם שבבי קוקוס קלוי – עוגה לא שגרתית, יבשה מעט, אך בסך הכל חביבה וכיפית (15 ש"ח). פיוז'ן לטינה היא בהחלט לא חוויה שגרתית, וזה בדיוק מה שאנחנו כחובבי אוכל מחפשים. בין אם אתם חובבי אוכל לטיני מושבעים ובין אם סתם אכלנים הרפתקניים, זה זמן טוב לרוץ לשם, אבל אם תרצו לטעום מהחוויה במלואה – כדאי שתשריינו את הסופ"ש.
השרון 14, ימים ב'-ה' בין 11:00-16:00. יום ו' 13:00-20:00, ש' 12:00-20:00