מול הים הגועש: לא תאמינו איפה המסעדה היפהפיה הזאת מתחבאת

פיצה קראפט (צילום: גבי ויימן)
פיצה קראפט (צילום: גבי ויימן)

אי שם ב-2017 פתח דוד קפלן את פיצה קראפט בירושלים, וכמעט מיד היא נבחרה כאחת מ-50 הפיצות הטובות בעולם ברשימת Top50 היוקרתית. עכשיו הוא מביא אותה ללוקיישן מפתיע בתל אביב, במסעדה שעיצב בעצמו, באווירת מערה על החוף. מוזר ככל שזה נשמע: נתראה בכיכר אתרים

25 בדצמבר 2024

הרבה זמן לא נפתח מקום כזה בתל אביב, ומכל המקומות בעיר, זה קורה מול הגלים הגועשים ותחת המדרגות של כיכר אתרים החבוטה והמושמצת. בימים אלה ממש נפתחת שם מסעדה מיוחדת במינה, ולא סתם מסעדה אלא מסעדת פיצה. היא התמקמה במבנה שעוצב למשעי ומזכיר מערה טבעית קסומה, וברגע שנכנסים פנימה שוכחים מיד איפה אנחנו ומתמסרים לאווירה הנעימה ולניחוחות הטאבון. תגידו יפה ברוכים הבאים לפיצה קראפט, סניף תל אביב. או במילים אחרות, לא ייאמן, אבל יש מסעדה נורמלית בכיכר אתרים.

>> לפחות עוד אפשר לשתות פה: 36 הברים הכי טובים בתל אביב
>> 2024, קישטה: 27 ארוחות סילבסטר לחגוג בהן עד השנה הבאה 

פיצה קראפט נוסדה בשנת 2017 בירושלים על ידי דוד קפלן ועוד באותה השנה כבר הדהימה וזכתה להיכלל ברשימת הפיצות הטובות בעולם לפי דירוג Top50 Pizza. שמונה שנים לאחר כן, ואחרי שיש לה כבר שני סניפים בירושלים ואחד במודיעין, מגיע התור של העיר הגדולה באמת (ירושלים, לא להיעלב אבל את יותר אסופה של שכונות).

הלב והים רוצים מה שהלב והים רוצים. דוד קפלן, פיצה קראפט (צילום: יעל שטוקמן)
הלב והים רוצים מה שהלב והים רוצים. דוד קפלן, פיצה קראפט (צילום: יעל שטוקמן)

ואת לא התדהמה היחידה: קפלן מספר שהוא עיצב ובנה את המקום לגמרי בעצמו. "הקראפט לא מכוון רק לפיצה", הוא מסביר בחיוך. הוא חשב על כל פרט ופרט, אל התקרה חיבר מנורות זכוכית מרהיבות בעבודת יד של אחת מהעובדות של הסניף הירושלמי, שירה גפן, ושילב במקום אלמנטים שמזכירים את הים שהובאו מנאפולי. היינו חייבים לשאול את קפלן אם לא היה מבוהל מהמיקום בכיכר אתרים, שידוע אפעס, די לשמצה ואמור להיכנס בעתיד לשיפוצים אינטסיביים שיסירו את כיכר הבטון המוגבהת ויחברו מחדש את העיר לים עם בונוס של שני גורדי שחקים חדשים. "ראיתי את המקום הזה ומשהו פשוט הקליק, החלל המטורף הזה מול הים… לא יכולתי להתאפק", הוא אומר. "ברור שזה מפחיד, במיוחד עכשיו עם המצב במדינה, אבל הלכתי עם הלב. ועם הים".

פיצה קראפט (צילום: גבי ויימן)
פיצה קראפט (צילום: גבי ויימן)

אחרי שהתלהבנו מהעיצוב והבהרנו את נושא המיקום, אפשר להתייחס אל המלכה האם: הפיצה של קראפט. מדובר בפיצה מעולה ביותר בנוסח נאפולי שנאפית במקום כמובן, ולא סתם במקום אלא בטאבון פחמים, מבצק בהתפחה של 72 שעות שמעניק לה מרקם אוורירי וגמיש אך קריספי בעת ובעונה אחת, במימדי קוטר אישיים של 25 ס"מ או זוגיים של 35 ס"מ (או כמו שאנחנו קוראים לזה, פיצה אישית לנשנוש ופיצה אישית לארוחה). 

הפיצות ניחנות בכינויים ירושלמים למשעי כמו "פינוקית" שהיא פיצה עם קממבר, קונפי שום ודבש (80/50 ש"ח), או "פיצה מסולקת" שהיא לא אחרת מאשר פיצה עם סלק מעושן בטעם חרוך קלות ומפתיע, וגם בצל סגול, בלסמי מצומצם ופלפל שחור ממנה התפעלנו במיוחד, הן מהבחירה לעשן את הסלק שמעניקה לו טעם מקורי ומעניין והן מהבצק המופלא שכיף ונעים לנגוס בו (78/48 ש"ח).

בנאפולי היו גאים. פיצה קראפט (צילום: אינסטגרם/פיצה קראפט)
בנאפולי היו גאים. פיצה קראפט (צילום: אינסטגרם/פיצה קראפט)

עוד בתפריט: "פיצה אסלית" עם עגבניות, זיתי קלמטה, חריף וטחינה (כן, זה עובד 74/46 ש"ח) ויש גם "פיצה אוממית" עם שמפיניון, פורטובלו ושמן כמהין (78/48 ש"ח) או "פיצה מתוקה" עם בטטה, גבינת עיזים, בצל ירוק וסילאן שהיא רק מתקתקה קלות ולא פיצת קינוח, אלא פיצה נהדרת ומתקתקה קלות (80/50 ש״ח), לצד פיצה מרגריטה מצוינת ושלל תוספות להרכבה עצמית.

מכיוון שמדובר במסעדה של ממש ולא סתם בפיצריה, יש בתפריט גם שלוש מנות פסטה טרייה, דוגמת פפרדלה עגבניות עם בזיליקום ופרמזן (56 ש"ח), רביולי סלק וריקוטה בחמאת לימון וטימין (64 ש"ח) ופלין גבינות שהם כיסוני פסטה ממולאים בפטריות כמהין, שמנת ובזיליקום (64 ש"ח). יש גם פתיחים נאים בדמותם של פוקאצ׳ה מתנור הפחמים (30 ש"ח), סלט קפרזה (34 ש"ח) סלט יווני (44 ש"ח), סלט פנצלה צבעוני (52 ש"ח) או פטריות צלויות ביין וממולאות בגבינות (44 ש"ח), מנה מהאייטיז שאנחנו אוהבים לאהוב. ולקינוח? טירמיסו. מה עוד? קוקטיילים צוננים במחירים נוחים (48-42 ש"ח), בירה מהחבית ויין מקומי של דלתון ב-28 ש"ח לכוס. מוזר ככל שזה נשמע, נתראה בכיכר אתרים.
>> פיצה קראפט,
כיכר אתרים (משמאל במדרגות). שעות פתיחה בהרצה: א'-ה' 22:00-16:00