אסתריקה שלנו: הפיצרייה השכונתית הזו היא מה שהיה חסר בצפון הישן

הפיצה איטליה, הווייב ניו יורק. אסתריקה
הפיצה איטליה, הווייב ניו יורק. אסתריקה

זה השבוע של האיטלקים, אולי השנה של האיטלקים (היה גם אירוויזיון), והחיים שלנו הם פיצה: לאחר בום הפיצריות במרכז ובדרום העיר מגיעה אחת חדשה ומסקרנת גם לצפון הישן. כל הפרטים בפנים

13 ביולי 2021

קילייני, דונארומה, מנצ'יני – לכבודכם: אסתריקה פיצה שף, פיצרייה חדשה שעושה את צעדיה הראשונים, מביאה את אוכל הרחוב האהוב האיטלקי אל הצפון הישן, עם צפי להפוך למקום בילוי של ממש.

"כשפתחנו בחמישי שעבר הביקוש היה גדול כל כך עד שהבצק נגמר לפני שעת הסגירה. אנשים מחבקים אותנו ואומרים 'כמה טוב שבאתם'", מחייך גיל ליטוין, בעל המקום. כאילו כדי לאשרר את דבריו עוצר בפתח הפיצרייה רכב שטח נוצץ ובעליו מושיט מבעד לחלון מכונת קפה וקפסולות. "זה לקוח שהוא יבואן קפה. הוא אהב את הפיצה, וכשראה שאין לנו עדיין מכונת קפה הוא הבטיח להביא כדי שכל מי שיושב אצלנו יוכל לשתות אספרסו בתום הארוחה".

בין אקסודוס לאולגה: אסתריקה פיצת שף
בין אקסודוס לאולגה: אסתריקה פיצת שף

אסתריקה נמצאת עדיין בשלבי הרצה מוקדמים וליטוין, תושב ניו יורק לשעבר ללא ניסיון בתחום האוכל, אופטימי. "פתחתי את המקום בעקבות משבר גיל הארבעים, כמשהו שתמיד רציתי ותחביב עבור עצמי. אני אוהב פיצה ולרוב מתאכזב כשאני אוכל במקומות אחרים. לכן כשהחנות התפנתה החלטתי לקחת אותה".

החיבור למקום אינו מקרי: אסתריקה, אמו של ליטוין, הייתה בעלת מספרה שפעלה במקום לפני כמה עשורים, "כשכדורגלנים ואנשי עסקים עוד ישבו באקסודוס וקפה אולגה". החלל עוצב מחדש בסגנון ניו יורקי עם אריחים משושים, גווני שחור לבן ודימויי קינג קונג והאמפייר סטייט בילדינג בלוגו. שף גיא אברמוביץ' (לשעבר ויקי כריסטינה) נשכר כיועץ קולינרי, תנור פיצות עגול ומרשים הובא מאיטליה וחומרי הגלם מגיעים מארץ המגף, כולל מוצרלה בופאלה.

שף גיא אברמוביץ' ופיצה בדרך לתנור. אסתריקה
שף גיא אברמוביץ' ופיצה בדרך לתנור. אסתריקה

בתפריט ההרצה יש שישה סוגי פיצה – מרגריטה; ריבת בצל, פיקורינו עזים, צנוברים ורוקט; פלפלים ואנשובי; ספייסי טונה; פלפלים ואנשובי; פטריות וכמהין ופיצה ביאנקו מוסה על שם אביו של ליטוין עם תפוח אדמה ותירס שעוברים אפייה מוקדמת בטאבון. התוספות כולן מתוצרת בית – קרם פרש קרם וגרידת לימון, פסטו ועוד. למרות ההשראה הניו יורקית, הפיצה נאמנה יותר לאיטליה.

"בהתחלה חשבתי ללכת על פיצה נפוליטנית אבל הבנתי שזה לא זה. אנחנו לא באיטליה, היכן שניגשים לדוכן, קונים פיצה והיא מעולה, אבל אחרי כמה דקות היא נעשית מסטיק ואינה מתאימה למשלוחים. חיפשנו בצק שייצר פיצה דקה ופריכה שיכולה להחזיק לאורך זמן ומתאימה למשלוח. בנוסף רצינו שאם לקוח קנה פיצה ולא סיים אותה, היא תהיה טעימה גם למחרת".

פיצה פטריות ומטבלים. אסתריקה
פיצה פטריות ומטבלים. אסתריקה

המחיר לפיצה בקוטר 36 ס"מ 63-71 ש"ח, ותמורת מרגריטה+שני חצאי בירה תשלמו 110 ש"ח. מלבד פיצות יש בתפריט סלטי קיסר, קפרזה וארטישוק (38-40 ש"ח) ופוקאצ'ות (22-25 ש"ח). באגף המשקאות בחר ליטוין להגיש בירה מוסקו (24/29 ש"ח) מתוך רצון לתמוך בתוצרת ישראלית. "אני מרוויח פחות מפיצריות אחרות כי אני מאמין בקארמה, לעשות טוב ולקבל טוב בחזרה. נכון שזה עסק אבל אף אחד לא ייצא מכאן רעב".

בקרוב יתקיימו במקום קבלות שבת ויופעל שירות משלוחים. המקום סגור בשבת על אף שהוא אינו כשר, ובתום חודש ההרצה שעות הפעילות יוארכו.
אסתריקה פיצה שף, ז'בוטינסקי 110 תל אביב, 03-6199665, ראשון-חמישי 13:00-22:00, שישי 10:00 – שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש משעה אחרי יציאת השבת