סטוקהולם פינת מונטיפיורי: המאפייה השבדית FIKA מצאה בית
אחרי כשנה של שיטוטים ופופ-אפים המאפייה השבדית האהובה התמקמה במשכן קבוע. מאפה זעפרן במילוי שוקולד לבן ועוגות שקדים במרציפן מחכים לכם בשכונת מונטיפיורי בכל יום
סטוקהולם פרושה לאורך הקיר בצילום מעט מפוקסל במאפייה החדשה של FIKA, שבה אתם מוזמנים לקחת הפוגה מהחיים עצמם על בסיס קפה ומאפה. מייקל רוטשילד היה מפיק טלוויזיה מצליח כשעלה לארץ לפני 11 שנים משבדיה. הוא המשיך לעבוד בחברות הפקה בין לאומיות עד לפני כשנתיים וחצי, כשהתעייף מלעבוד מחצית מהזמן בהפקות בחו"ל והתגעגע לשבדיה. רוטשילד מספר שהוא חיפש איך להביא את שבדיה לכאן "המטבח השבדי לא כזה מדהים, אבל האפייה השבדית טובה לא פחות מהצרפתית והיא פחות מוכרת, רק בשנים האחרונות מתחילות להיפתח מאפיות שבדיות בלונדון ובניו יורק וסגנון האפייה הזה נחשף." רוטשילד, שלמד בעצמו בעזרת יוטיוב-ניסוי וטעייה, איך לאפות מאפים שבדיים, הביא פעם מאפים לאירוע חברתי, ולאור התגובות התחיל לאפות ולמכור מהבית ואף הקים אתר להזמנות.
>> טעמנו את קורנפלקס אוראו החדש
>> דיסקו טוקיו נפתחה להרצה
לפני כשנה הוא קיבל הצעה למכור את המאפים בדוכן בשוק האיכרים בנמל, ועשה כך מידי שישי, וכמויות המאפים שאפה גדלו. עכשיו הוא החליט להביא את תפיסת הפיקה כהלכתה לתל אביב. "פיקה היא הפסקה, דקה לנוח ולנשום, זמן לבלות עם אנשים שאוהבים, עם חברים או משפחה. תל אביבים כל כך לחוצים כל הזמן, לא רק בגלל ענייני ביטחון, גם בגלל פרנסה וכלכלה ועבודה, אני חושב שמגיע להם פיקה."
רוטשילד אופה מאפים שבדיים קלאסיים מתובלים בהל, ציפורן, קינמון או ג'ינג'ר; קאנבול קינמון, מאפה זעפרן במילוי שוקולד לבן, וגם עוגות מרציפן עשויות שקדים שהוא טוחן במקום; טארט שקדים שבדי, "שואב אבק" שהוא בעצם עוגת שוקולד – שקדים רכה מצופה במרציפן, מקרון שבדי במילוי מוס שוקולד ועוד. וכן לחמים סקנדינביים, ולראשונה גם מלוחים קטנים: קישים ופשטידות. (מאפים ועוגות אישיות 10-14 ₪, לחמים 8-25 ₪). ניחוחות האפייה של שמרים ותבלינים חמימים, כבר ישאבו אתכם פנימה, כי אם לא תמצאו לעצמכם זמן לפיקה, אז פיקה תמצא אתכם בזמן.
FIKA, תושיה 6, שכונת מונטיפיורי, תל אביב, שני-חמישי 8:00-15:00 03-5229505