לידיעת החוטאים: פירות הים הכי טובים בתל אביב

באים לשחות. פירות ים. צילום: Shutterstock
באים לשחות. פירות ים. צילום: Shutterstock

אפשר לחשוב מה כבר ביקשנו - לאכול קצת סלט תמנון, להתפנק עם כמה אויסטרים, ואולי אם יש לנו מזל לאכול את בורקס הסרטנים הכי טעים בכל הארץ. הקיץ עושה חשק לים, והים עושה חשק לאכול מפירותיו. אלו המנות הכי טעימות בעיר שמבוססות על פירות ים

13 ביולי 2023

הייתה לי פעם חברה טבעונית שאמרה שהיא אוכלת פירות ים כי הם פירות. עם ההיגיון הזה אמנם אפשר להתווכח, אבל על העובדה שקשה לעמוד בפני פירות ים קשה לערער. אמנם באקלים הים תיכוני לא תמצאו לובסטרים ואויסטרים מקומיים, אבל יש לנו שרימפס, קלמארי, מולים, סרטנים כחולים ועוד רבים וטובים. אספנו את מנות פירות הים הטובות בתל אביב.

ניוקי סרטנים | יפו תל אביב

מדובר במנת ספיישל חלומית שמוגשת במסעדה של חיים כהן בעונת הסרטנים, שהיא די קצרה, ועל כן כדאי לנצל כל רגע ולאכול את הפלא הזה שנמס בפה, וגורם למחשבה שהשלום פשוט חייב להגיע. מרוב שזה טעים כן? ניוקי ענני, רך ומבורך, עם בשר סרטנים שמוגש בנדיבות ומפורק מהשריון – מה שיחסוך ידיים מלוכלכות, ויאפשר לכם להתרכז רק בעונג המדובר ללא הפרעות.
110 ש״ח, יגאל אלון 98

ניוקי סרטנים של יפו תל אביב. צילום: מתוך עמד האינסטגרם
ניוקי סרטנים של יפו תל אביב. צילום: מתוך עמד האינסטגרם

בורקס סרטנים | בסטה

ואם כבר סרטנים, אי אפשר שלא לדבר על אחת המנות האייקוניות והאהובות ביותר בעירנו – בורקס הסרטנים של הבסטה. מדובר בדפים של בצק עלים דק ומהודק, פריך ומתפצח, ממולא בכל טוב – כלומר, בשר סרטנים כחולים, תפוחי אדמה, קרם פרש ותבלינים. זוהי התורה כולה. הבורקס נח בציר סרטנים עז, וללא ספק זכה בתואר אחת המנות האהובות בעיר, ובצדק.
129 ש״ח, השומר 4

בורקס סרטנים של הבסטה. צילום: נטע אלונים
בורקס סרטנים של הבסטה. צילום: נטע אלונים

מולים ומנגולד | בר 51

אין מילים, מולים זה טעים. מאוד. עזבו אותנו מטענות על מרקם, אין דבר מהנה והדוניסטי יותר משליקה טובה ואיכותית של מול (מולים ביחיד זה מול). במיוחד אם הם שוחים ברוטב, ומתובלים כהלכה כמו במקרה של בר 51. המולים מוגשים ברוטב סאקה עשיר ועוצמתי, ומלווים בתוספת נחוצה של מנגולד בחמיצות מתונה. מנה נבונה שמחמיאה לפרי הים המדובר.
88 ש״ח, הירקון 59

המולים של בר 51. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם
המולים של בר 51. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם

ספגטיני קלמארי | קלארו

מנה שהיא כל כולה נחמה, ואנחנו בהחלט זקוקים לנחמות בימים בלתי מנחמים אלה. ספגטיני מופלא בעבודת יד מונח בציר סרטנים טעים ונעים, עם קלמארי צלוי בדיוק מירבי, בתוספת מנת ירוק הגונה בדמותו של אספרגוס ואפונת שלג אצילית. להשלמת המלאכה הוסיפו בקלארו בוטרגה ביתית ונחוצה, שמעשירה את טעם הים העז.
136 ש״ח, הארבעה 27

ספגטיני קלמארי בקלארו. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם
ספגטיני קלמארי בקלארו. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם

סלט תמנון | depi

בדפי חוגגים בימי שני ושלישי את הים, עם מנות טריות מהדגה המקומית. לשמחתנו אחת המנות היא גם קבועה בתפריט – סלט תמנון עם תפוחי אדמה צלויים היטב, עשבי תיבול ויוגורט צ׳יפוטלה פיקנטי קלות שמנצח על הכל. התמנון עשוי בצורה מופתית ולא חוטא בצמיגיות כלל וכלל, והסלט נפלא וערב לחיך.
62 ש״ח, דפיג׳וטו 23

סלט תמנון ב-depi. צילום: יח"צ
סלט תמנון ב-depi. צילום: יח"צ

קוקי סאן ז׳אק וקרם תירס | שילה

אבא של חברה טובה שלי אומר שהעוגייה האהובה עליו היא קוקי סאן ז׳אק, והוא לא טועה. מדובר ללא ספק באחת הצדפות הטעימות ביותר בים, טעם ענוג, מעודן ומדויק בביס אחד. בשילה מגישים את הצדפה המופלאה עם בייקון וקרם תירס שמעמיקים את הטעמים, מיטיבים  עם הביס והופכים אותו למנצח.
98 ש״ח, בן יהודה 172

אויסטר ג׳ילארדו | סנטי

כבר חשבנו שאי אפשר ממש לגוון באויסטרים ושגם לא צריך, מספיקה הצדפה עצמה בטריות מירבית, קצת לימון ואולי צ׳ילי. אז חשבנו. מזל שגיא אריש חשב אחרת ומגיש בסנטי את אויסטר ג׳ילארדו מפורסם, עם קרם הולנדייז מענג שעשוי משמרים קלויים ומיסו. כשאוממי וים בפה שלנו, תנו לנו לספר לכם כי טוב.
38 ש״ח, גורדון 17

האויסטרים של סנטי. צילום: שרון בן דוד
האויסטרים של סנטי. צילום: שרון בן דוד

שרימפס קריסטל טאלה פאד צ׳ה | קאב קם

מדובר במנה תאילנדית מסורתית שעושה חסד לשרימפס הקריסטל הגדול והמופלא, ששוחה ממש אצלנו בים בתיכון. המנה מוגשת בחריפות מתונה, ומלבד הקריסטל שמוגש שלם כמובן (ולא לחובבנים) יש גם קלמארי מקומי, חציל תאי, בזיל תאי בניחוח אניס מבורך, קרצ׳אי (משחת קארי) שום והרבה חריף.
146 ש״ח, לינקולן 11

קאב קם (צילום: יונתן בן חיים)
קאב קם (צילום: יונתן בן חיים)