עודף מטשרניחובסקי: 16 הפיתות הכי טעימות בפחות מ-50 ש"ח

המוח היהודי ממציא מחדש את השניצל. פיתה בסטה (צילום: וולט/פיתה בסטה)
המוח היהודי ממציא מחדש את השניצל. פיתה בסטה (צילום: וולט/פיתה בסטה)

אם החיים בפיתה אז לפחות שנהנה מזה. יוקר המחיה דחף את מחירי הפיתות לגבהים מפחידים, ופתאום גם אוכל הרחוב האולטימטיבי הפך ליקר מנשוא. אז אספנו את 16 פיתות שעולות במחיר שפוי (יחסית), אבל אשכרה שוות כל שקל

3 בפברואר 2025

המשבר הכלכלי הנוכחי פגע בכולנו, ולמרבה הדיכאון, גם בסטריט פוד האולטימטיבי: הפיתה, סמל ישראליות, שכיום כבר חוצה בקלות את רף ה-50 ש"ח למנה בשרית. ונכון, אפשר לספוג את העלות כדי לספוג את הטחינה, אבל עדיף להישאר מתחת לשטר של טשרניחובסקי, ולבחור פיתות ששוות כל שקל שהן עולות. אספנו את הפיתות הכי טעימות בעיר, כל עוד הן לא חצו את קו 50 השקלים.

>> במקום עוד בראסרי יקר על רוטשילד, בית גולדברג נולד מחדש כבר אוכל

קבב בפיתה | ניבו גריל

קבב בפיתה זה צמד מילים שאנחנו לא יכולים בכלל להסביר מהו מעורר בנו. במיוחד כשמדובר בקבב משושלת טורקית ותיקה שמבטיח עסיסיות ומידת צלייה מדויקת, לא כל שכן תערובת בשר טלה משובחת ומתובלת כמו שצריך. לפיתה תוכלו להוסיף ככל העולה על רוחכם, ואם אתם שואלים אותנו, אז טחינה, נגיעת עמבה, ירקות טריים וקצת סחוג. מזל שיש על מי לסמוך.
45 ש״ח עם צ׳יפס וחמוצים בדיל צהריים בוולט, 50 ש״ח לא בשעות הצהריים. חיים ויטל 2

קצת טורקי בפיתה. "ניבו". צילום: מתוך עמוד הוולט של ניבו
קצת טורקי בפיתה. "ניבו". צילום: מתוך עמוד הוולט של ניבו

שווארמה כבש בפיתה | בינו בפיתה

על בינו גבסו אפשר לסמוך כשמדובר בפיתות, שקשוקות, שווארמות וכל דבר שאנחנו אוהבים לאכול בתכלס. לכן אנחנו גם מאוד שמחים להכניס לכאן את שווארמת הכבש שמוציא מאמתחתו. בפיתה בלבד שווארמת כבש מצוינת יש חריף, משוויה, טחינה, בצל וירוקים וככה קומפלט, לא צריך להוסיף עוד דבר.
48 ש״ח, בית אשל 3

שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)
שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)

צ׳יקן טיקה | טיקה פיקה

הפיתות של כוהנת האוכל ההודי בארץ רינה פושקרנה, הן שילוב מנצח של אוכל הודי אותנטי ושל המזרח התיכון. כלומר, סביר להניח שבמומביי לא תאכלו פיתה עם צ׳יקן טיקה (אלא אם איזה ישראלי כבר פתח שם מסעדה ספציפית לזה), ולכן זו פיתה שבה כל העולמות נפגשים וטוב שכך. מדובר בפיתה עם צ׳אטני עגבניות וקרם מסאלה כשמעליהן נחים נתחי עוף שנצלו בטנדורי והם רכים, ריחניים ונעימים. לכך נוספים ירקות טריים, חמוצים ועגבניות לכדי פיתה כהלכתה.
46 ש״ח, בוולט

חגיגה מהמזרח הרחוק. טיקה פיקה (צילום: אינסטגרם/tikapika_il@)
חגיגה מהמזרח הרחוק. טיקה פיקה (צילום: אינסטגרם/tikapika_il@)

פיתה שניצל אנד אגס| פיתה בסטה

אנחנו אוהבים שניצל, אוהבים ביצים וגם אוהבים את השילוב הידוע סטייק אנד אגס. על כן, זה הזמן לפרגן לפיתה בסטה על שילוב שניצל וביצים שלא בהכרח היינו מעלים במחשבתנו אבל אנחנו שמחים שהם כן כי זה עובד. פיתה רכה ואוורירית משוחה במטבוחה פיקנטית, שניצל זהוב, ביצת עין על הפלאנצ׳ה, טחינה וחצילים מטוגנים כמובן. עובד ברמות.
47 ש״ח, שרונה מרקט

משורטטת לשלמות. פיתה בסטה. צילום: מתוך עמוד הוולט של פיתה בסטה
משורטטת לשלמות. פיתה בסטה. צילום: מתוך עמוד הוולט של פיתה בסטה

פיתה עם לאבנה וזעתר| דרוזינגוף

בית האוכל הדרוזי שנפתח בדיזינגוף מבטיח לנו את אחד הדברים הכי טעימים אי פעם שתמיד מזכיר לנו את הילדות. פיתה דקיקה ושטוחה לפי מיטב המסורת שמכינים במקום, ועליה מורחים בנדיבות לבאנה עשירה וחמצמצה ובוזקים זעתר מלמעלה לכדי ביס מנצח. אגב זה לא הדבר הכי משביע שיש, אלא רק סוגר פינה או פותח את התאבון, ועל כן נמליץ לקנח בעוד פיתה כזו, והפעם עם שוקולד השחר לאמיצים ומביני עניין.
פיתה עם לאבנה 32 ש״ח, פיתה עם שוקולד 25 ש״ח. דיזינגוף 154

דרוזינגוף. צילום: שרון בן דוד
דרוזינגוף. צילום: שרון בן דוד

פיתה חציל בענן | פנדה פיתה

אני ממש זוכרת את הפעם הראשונה שנעצתי שיניים בפיתה של פנדה, ושיניי פגשו אז באוויריות שמימית. הסוד של הפיתה הוא באידוי, מה שמבטיח מרקם רך ומבורך וענניות ניכרת. והיא בסיס נהדר לכל מה שתשימו בתוכה, אך אין כמו חצילים מקורמלים וחרוכים קלות עם צ׳אטני סלק, ביצה קשה להשלמת החלבון וסלט רענן שמקליל את הביס.
44 ש״ח, מל"ן 45 או בוולט

אין חשש לפנדה בתוך הפיתה. פיתה פנדה.צילום: מתוך עמוד הוולט של העסק
אין חשש לפנדה בתוך הפיתה. פיתה פנדה.צילום: מתוך עמוד הוולט של העסק

פלאפל | הקוסם

אי אפשר לכתוב רשימה כזו מבלי מי שלימד אותנו לעשות אברא קדברא ועשה קסמים בפיתה. השווארמה בקוסם אמנם נפלאה וחלומית, אך מחירה גבוה (62 ש"ח לשווארמה טלה). אז לא נתבאס ולא נגיד נואש, כי מזל שבמקום יש גם פלאפל נהדר בפיתה. טרי, מתובל היטב, עם נגיעת עמבה וטחינה מטפטפת, וגם לבונוס – בוריק מטוגן שכיף לנעוץ בו שיניים.
26 ש"ח, שלמה המלך 1 או בשרונה מרקט

הקוסם (צילום: אנטולי מיכאלו)
הקוסם (צילום: אנטולי מיכאלו)

שניצל בפיתה | אצל ציון

מאיר אריאל כתב על ציון שיר, וגם אנחנו מסוגלים לכתוב שיר הלל לשניצל בפיתה של ציון אם רק תבקשו מאיתנו. מנה שקלאסיקה זו שם תואר קטן מדי בשבילה, והיא כל מה שאנחנו רוצים – ועוד בפיתה. השניצל זהוב, חמים ונוטף שמן, הפיתה מחבקת אותו עם עמבה, חמוצים, טחינה וירקות טריים, ואנחנו ברקיע השביעי תוך כדי ביס נוטף טחינה ואושר. המחיר מאפשר לקנות עוד אחת לפני שתיגמר הראשונה.
37 ש"ח, הירקון 61

לילדים שיודעים מה טוב. השניצל של ציון (צילום: שלומי יוסף)
לילדים שיודעים מה טוב. השניצל של ציון (צילום: שלומי יוסף)

שקדי עגל בפיתה | ג'סמינו

מה יש להגיד שטרם נאמר על ג'סמינו? מנת הסטריט פוד הבלתי מעורערת שהיא הגו טו של כל התלאביביים, ומחכה גם בשעות הקטנות של הלילה עם תור שלא מבייש את הימים שלפני הקורונה. פיתה טרייה ומצוינת עם בצל ועגבניות צלויים, אליהם מכניסים במלאכת מחשבת קבב\שקדי עגל\ לב עגל\ נקניקיה שעשויים היטב על הגריל יחד עם טחינה, עמבה וירקות לבחירה. והכי כיף, לראות את הגרילמן זורה מלח על המקום.
44 ש"ח, אלנבי 97

שקדנו על זה. ג'סמינו (צילום: אנטולי מיכאלו)
שקדנו על זה. ג'סמינו (צילום: אנטולי מיכאלו)

פלאפל | ד"ר סעדיה

יש פלאפל ויש פלאפל של דוקטור סעדיה, ובמקרה הזה אין כמו הפיתה של המומחה. היא צנועה ולא עושה שופוני, ויודעת בכבוד ובשקט מה היא שווה. עשבי התיבול שבכדור הפלאפל המטוגן רבים ומורגשים גם בביס וגם בצבע הירקרק, והפריכות אימתנית ומלטפת. תוסיפו לפיתה, טחינה, חומוס וכן סלט עגבניות חריף לאיזון הטעמים הנכון, ובל תשכחו גם נגיעת חריף מעקצץ ונפלא.
22 ש"ח. המלך ג׳ורג׳ 45

פלאפל ד"ר סעדיה (צילום: אנטולי מיכאלו)
פלאפל ד"ר סעדיה (צילום: אנטולי מיכאלו)

סביח | סביח טשרניחובסקי

יא וורדי איזה סביח מפואר, כל אלמנט בו מחושב היטב- החל מהחציל המטוגן כהלכה, כלה בביצה במידת עשויה מושלמת ועד הפיתה כמובן- שמכניסה אליה את כל המרכיבים והתוספות בכישרון ובמיומנות והופכת את כל החגיגה הזו לביס הכי נכון במזרח התיכון. לנצח נאהב ונוקיר אותך סביח טשרניחובסקי, למרות שאתה בכלל כבר באלנבי.
40 ש"ח, אלנבי 45 או בוולט

איפשהו פה יש ערוק, נשבעים. סביח טשרניחובסקי. צילום: מתוך עמוד הוולט
איפשהו פה יש ערוק, נשבעים. סביח טשרניחובסקי. צילום: מתוך עמוד הוולט

פיתה צרחות | מיטש קבב רומני

לא לשווא מכנים את הפיתה הזו פיתה צרחות, שכן היא מה שנקרא במלוא מובן המילה: צרחותתת. פיתה שאופים על המקום (ועל כן היא חמימה ומחבקת), אליה מכניסים שני קבבים רומניים למהדרין עם תוספת של חציל (גם הוא רומני), צ'ימיצ'ורי (לא רומני), סלסת עגבניות, טחינה, כרוב לבן שרוף על הפלאנ'צה ובצל מטוגן. השוס האמיתי מתגלה דווקא בתוספת הצ'יפס הטרי שמנצח על הכל ויוצר פיתה חד פעמית.
49 ש"ח, חיים חבשוש 31, או בוולט

האגודה להגנת הצרחן. פיתה צרחות במיטש (צילום: מתן שרון)
האגודה להגנת הצרחן. פיתה צרחות במיטש (צילום: מתן שרון)

פיתה כבדי עוף | מי ומי

כבדי עוף זה מה שנקרא, מאכל למיטיבי לכת. לא כולם מתחברים לטעם העז ולמרקם, אבל מי שאוהב, אוהב עד הסוף. בשביל כל אלה, נשמח לספר על הפיתה המופלאה של מי ומי הוותיקים, שכן מדובר בפיתה אוורירית וקלילה אליה מכניסים בנדיבות כבדי עוף שהשתחמו היטב בגריל פחמים, עם תוספות לבחירה. אנחנו נמליץ כמובן על טחינה, ואז על סלט כרוב מוחמץ, קצת חריף וחומוס גם.
42 ש"ח, דרך בגין 35 או בוולט

טוב זה רק בגלל שסטייק לבן בפיתה עולה יותר מ-50, "מי ומי" (צילום: מתוך עמוד הוולט של "מי ומי")
טוב זה רק בגלל שסטייק לבן בפיתה עולה יותר מ-50, "מי ומי" (צילום: מתוך עמוד הוולט של "מי ומי")

מסבחה לימה וביצה בפיתה |מזנון

לאייל שני תפקיד מרכזי בהפיכתה של הפיתה למוצר יוקרה יומיומי בעירנו. לפניו היינו נאמנים לסביח, פלאפל ושאוורמה בפיתה, והוא הראה לנו שאפשר וראוי לדחוף הכל לתוך כיס הקסם, ושמדובר בארוחה מושלמת. כולנו זוכרים את הסנסציה של הכרובית בפיתה, שלא האמנו שתעבוד אז, והנה המסורת נמשכת ובועטת. לרשימה זו בחרנו בפיתה עם מסבחה שעועית לימה וביצה קשה, פיתה נפלאה עם כל אבות המזון.
38 ש״ח

חשבתם שהיא נחלשה? אז חשבתם. הפיתה של המזנון. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם miznon_il
חשבתם שהיא נחלשה? אז חשבתם. הפיתה של המזנון. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם miznon_il

פיתה חזה עוף| ביס הזהב של השם

שם הדוכן הזה שבשוק התקווה מבטיח לנו לא פחות מאשר את ביס הזהב של כבודו, השם. עם בילד אפ כזה אפשר רק להתאכזב, אבל איך נגיד זאת בעדינות? באמת מדובר בביס אלוהי. מכינים כאן את התוספות במקום, ולצד השגרתיות תמצאו גם טורשי, לימון כבוש ועגבניות חריפות. יש פיתה מעורב, פרגיות, סביח ואפילו חביתה. ואנחנו בחרנו בחזה עוף שהושרה במרינדה שמיטיבה עם טעמיו ומתקבל אל הפיתה בהרמוניה אידיאלית.
45 ש"ח, אצ"ל 53 או בוולט

פיתה חלקי פנים | הלבנטיני

אמנם אנחנו לא בקיאים עד הסוף במסורת, אבל נדמה לנו שאם הפיתה הנהדרת הזו של הלבנטיני הייתה מוגשת בירושלים, היא כבר הייתה זוכה להיקרא מעורב ירושלמי. אלא שיש פריבלגיות השמורות לירושלמים בלבד, ופה היא מכונה פיתה חלקי פנים. זה לא הופך אותה לפחות טעימה, שכן חלקי הפנים צלויים היטב על הגריל, ונוספת לחגיגה ריבת בצל המשווה לכל טעם מתקתק קלות וגם תפוח אדמה מדורה שזה תמיד רעיון טוב.
45 ש"ח, בן יהודה 170