אכלנו מפלצת: זה טוסט. יש בו מרשמלו וסוכריות גומי. אהבנו

אנחנו לא נבהלים בקלות מדברים מוזרים שצריך לאכול במסגרת התפקיד, אבל מדי פעם מגיע מאכל שגורם לנו לעצור, להרהר ולערוך חשבון נפש. כזהו הקינוח הסליזי והמופרך של פנינו, שנראה כמו משהו שרדף אחרינו פעם בסיוטים. והכי מופרך: זה ביס טעים ומנצח שעבד לנו ברמות
לאכול דברים מוזרים זה חלק מהגדרת התפקיד של מדור האוכל ב"טיים אאוט", בדרך כלל לא משהו להתרגש ממנו, אבל מדי פעם אנחנו נתקלות במאכל כה משונה שצריך לעצור רגע ולהגות ולהרהר בו. נאמר זאת לגמרי בכנות: כשראינו את התפלצת שלפניכם היינו סקפטיות. די נו, אמרנו לעצמנו, אין שום סיכוי שהדבר הזה יכול לעבוד מחוץ לפריים של הסטורי. זה "טוסט גומי מרשמלו". יש בו מרשמלו וסוכריות גומי שהותכו בתוך טוסט. טו מאץ'. מרשמלו חם בתוך לחם פריך זה רעיון, קצת כמו סמורס לאנשים רעבים. אבל תוספת דובוני הגומי? הגזמתם. לא הייתה לנו ברירה אלא לטעום.
>> עיר הקדוש: הסופגניות הירושלמיות שחיכיתם להן מגיעות לתל אביב
>> חמה ומתוקה: 5 הסופגניות הכי טובות בתל אביב (ועוד 10 שאהבנו)
הדבר הזה מתרחש בפנינו, רשת הפניני האיטלקיים המוצלחת, והדבר הראשון שרצינו לבחון זה האם יצאו שם מדעתם וצריך אולי לערב את הרשויות. אבל אז הזמנו, לקחנו ביס, ובחיים כמו בחיים, מחשבות לחוד ומציאות לחוד. מדובר בטוסט מופרך ומשוגע לכל הדעות, מזעזע אמות ספים אפילו, שאיכשהו עבד לנו ברמות.

נתחיל בדיסקליימר הכרחי: זה מטורף שהטוסט הזה עולה 49 ש"ח. מדובר בג'בטה לבנה עם מרשמלו ומספר דובוני גומי, שעולה כמו מרבית הפניני במקום, ואלה מגיעים עם תוספות איכותיות בדמותם של ירקות, נקניקים, גבינות ושאר חומרי גלם שעולים לא מעט (תודה ניר ברקת). לעומתם, בפעם האחרונה שבדקנו מרשמלו עדיין עולה כמה שקלים וכנ"ל על דובוני גומי. אז המחיר מופרך, אבל אם כבר כל האלמנטים בטוסט המרשמלו הזה מופרכים, אז שיהיה 49 ש"ח. אתם הרי לא תאכלו אותו כל יום, ולסקרנים נגיד שלמרות המחיר השערורייתי שווה לנסות את הדבר הזה לפחות פעם אחת (וגם אפשר בקלות לחלוק בזוג או אפילו בשלישייה). ובואו, אם אתם במצב נפשי שבו אתם מוכנים לאכול טוסט סליזי כזה, לא המחיר הוא מה שיעצור אתכם.
מדובר בשיתוף פעולה בין פנינו (שעברה בימים אלה לסניף חדש ומהוקצע בנחלת בנימין 80) לבין מקס מלך הגומי, אושיית ממתקים שאם אתם בדור הנכון אתם בוודאי תכירו. מקס הציע לפנינו את אתגר טוסט הגומי והמרשמלו (הראשון בעולם לדבריו), והם נענו לאתגר. אותגרנו יחד איתם וקפצנו לטעום. ואחרי שאמרנו את כל זה: מדובר בביס מפתיע ומנצח לכל הדעות.

הטוסט מורכב מהלחם הקלאסי של פנינו, ג'בטה גדולת מימדים מקמח לבן הניחנת במרקם פלאפי וענני במיוחד. אל הג'בטה מוכנסים בזה אחר זה מרשמלו צבעוניים ומספר דובוני גומי, ויחדיו הם נכנסים לתוך טוסטר ונחרכים בו לאט אבל בטוח. התוצאה? וואו. הביס נמתח, המרשמלו נצלה היטב ויש לכל ארומה אידאלית של מרשמלו חרוך היטב. דובוני הגומי (מהם חששנו יותר מכל) משלימים את חווית הסליז הרצויה לכדי ביס באמת נהדר. אחת הסיבות לחששות שלפני הביס, היא שלעומת מרשמלו שאך משתבח כשהוא מתחמם ונשרף קלות, גומי חם ממש לא בקטגוריה הזו. איכשהו בתוך הטוסט זה עובד: הלחם נותר פלאפי במידה ומאזן בטעמיו המלוחים קלות את המתיקות העזה, והגומי משתלב עם המרשמלו הנצלה ומשאיר חותם של טעם מתקתק ושובבי.

אגב, הטוסט מחולק לשני חלקים, ולמרות אהבתנו הגדולה מאוד למתוק, הסתפקנו בחצי אחד ואת השני ארזנו הביתה. כאן כדאי להוסיף דגש חשוב: תאכלו את הטוסט הזה באחד מסניפי פנינו, הוא לא עובר טוב במשלוח. המרשמלו נדבק לגמרי לנייר, ומטבע הדברים יגיע אליכם כשהוא כבר לא חם כמו ברגע ההגשה, וכמו מרבית המאכלים בעולם, גם הוא טעים יותר כשהוא כן חם כמו ברגע ההגשה. הטוסט יוגש בסניפי פנינו בחודשים הקרובים, שימו פעמיכם אל הסניף ותודו לנו או תקללו אותנו נמרצות אחר כך. ואל תשכחו אותו במאנץ' הבא שלכן (אבל אתם כן תשכחו אותו במאנץ' הבא שלכם).
>> פנינו, נחלת בנימין 80 // כצנלסון 118 גבעתיים