טובים השניים: מבנה אחד בארלוזרוב הצמיח גם בית קפה וגם פיצרייה
קפה פאסז' ופיצה קיקו נפתחו כעסקים תאומים, אך לא זהים - הראשון מגיש מאפים וכריכי בית קפה מרשימים (יש סינבון!), השני מגיש פיצה מבצק מחמצת לשעות אחר הצהריים הרעבות. ביחד הם רוצים להתיישב בלב שכונת הצפון הישן
הזוג לי וכטל ועמית חכם לא חדשים בעסקי האוכל – השניים עומדים מאחורי בר הפיצות והבירה ארל'ה שברחוב דיזינגוף, וגם מפעילים את הפודטראק גזוזטרא במושב חרוצים. בשכונת הצפון הישן, לעומת זאת, הם כן חדשים דווקא – ובתור הדיירים החדשים בשכונה הם עשו את מה שהם יודעים הכי טוב, ופתחו בית קפה, ולצידו, פיצריה שכנה. הכירו את פסאז' וקיקו, בית קפה ופיצריה בהתאמה, שמבטיחים לנו היצע פחמימות משודרג ומבטיח.
>> המבורגר גיי, המבורגר באורך מטר וטל מוסרי ביום ההמבורגר הבינלאומי
הקונספט של הצמד חמד (עם השותפים יהודה שטאג, עדן גבאי ואור כרמלי) הוא כזה: במהלך שעות הבוקר בית הקפה פתוח לפעילות ומגיש כריכים טריים, מאפים וסלטים, והחל מ-15:00 תנור האבן השכן מתחיל להתחמם, והפיצות מתחילות לצאת. הישיבה באותו חלל, כך שאם תגיעו בשעות אחר הצהריים תוכלו לבחור בשעטנז ולחבר בין קרואסון, קפה ופיצה. נשמע לנו כמו אחה"צ סוער.
האווירה אמנם קצת מורכב, כי בכל זאת המקום נפתח על רקע הבנייה ושיפוצים שלרחוב ארלוזרוב, אבל למרבה ההפתעה וכטל דווקא לא חוששת. ״עכשיו זה קשה, אבל נכנסו לפה במטרה להישאר גם בעתיד הרחוק. אנחנו רואים את הפוטנציאל שטמון פה, ויודעים שבעתיד זו תהיה שדרה מקסימה״. ובכל זאת, האזור החדש מגיע עם קצת קסם מקומי. ״ברחוב דיזינגוף יש יותר תיירים, שזה גם נחמד אבל סוג אחר של קהל" מסבירה וכטל. "פה אנחנו כבר מזהים את הפרצופים ובעיקר מרגישים את הפרגון השכונתי, שזה מחמם את הלב״.
בבית הקפה, פסאז', איתרנו כריכים טריים שעשויים במקום כמו כריך ביס טונה\סלט ביצים\גבינת שמנת וסלמון (24-26 ש"ח), או כריך גבינת עיזים וסלק (29 ש"ח), וגם כריך איטלקי עם סלמי, עגבניות מיובשות, ארטישוק, צלפים אורוגולה (45 ש"ח). יש גם כריכי קרואסון מתחלפים, ואת כל הכריכים אפשר למצוא גם בלחם ללא גלוטן. יש גם סלטים רעננים ומזינים דוגמת קיסר עם עוף (49 ש"ח), סלט בריאות עם טונה וביצה קשה (45 ש"ח), סלט קפרזה וסלט יווני (39 ש"ח). די קלאסי עד כה.
דווקא בגזרת המאפים סוף סוף מצאנו חידוש: לא מדובר בעוד ויטרינה שגרתית, כי לשמחתנו מצאנו אחרי געגוע רב סינבון כהלכתו, כזה שאפוי ללא חת עם גלייז מושחת ואיכותי (16 ש"ח). אחרי שנרגע ממנו ראינו גם קראפין שמרים חלבה וקראפין שוקולד – שזה כמובן קרואסון בצק שמרים בצורת מאפין (19 ש"ח ליחידה). עוד בנמצא מאפה פרג לחובבים (19 ש"ח), אחד עם גבינה ואוכמניות (17 ש"ח), וכמובן היצע קלאסי של קרואסונים שקדים\קינמון\חמאה (17-19 ש"ח), עוגיות שוקולד צ'יפס (16 ש"ח), כדורי שוקולד (6 ש"ח) ומאפין טבעוני (14 ש"ח ליחידה).
ורק צריך להביט טיפה הצידה לחלון הסמוך כדי לדאוג לארוחה פחממתית יותר, שכאמור מתחממת החל מ-15:00. הפיצה של קיקו שעשויה מבצק מחמצת שעבר התפחה של 48 שעות, ומוגשת גם בגרסה קלאסית, לצד כמה גרסאות מיוחדות שבכולן ניכרת ההקפדה על איכות חומרי הגלם.
למרגריטה (69 ש"ח) אתם כבר מצפים, אבל הפפרוני יפתיע אתכם עם נקנקיות פרנקפורטר (89 ש"ח), תמצאו גם פיצה ארטישוק וגבינת עיזים (89 ש"ח), פיצה קפרזה (86 ש"ח), פיצה ביאנקה עם ארטישוק, פטריות ושום (89 ש"ח) ופיצת פטריות עם שימאג'י, פורטבלו, שמפיניון, שמן כמהין, בטטה ופרמזן (89 ש"ח). ישנה אופציה לטבן עם גבינה טבעונית של עדיקא (44\75 ש"ח) וגם אחת מבצק ללא גלוטן, ליחיד (44 ש"ח). במקום נמכרים גם זרי פרחים צבעוניים, כלי קרמיקה, חלות בימי שישי, ובאופן קבוע לחמים, עוגות בחושות ועוגיות לקחת הביתה. נראה שדווקא בתקופת בניה, ארלוזרוב זכה לפינה עם כל טוב.
ארלזורוב 62. קפה פסאז' א-ה 7:30-19:00, יום ו' 7:30-17:00, ש' 8:30-19:00. פיצה קיקו, א'-ה', 15:00:00:00, ו'-ש' 12:00-01:00