לילה לבן, בראנץ' שחור

פסטיבל הבראנצ'ים בלק מורנינג חוזר עם נבחרת שפים שתקום בשבילכם מוקדם. הנה שש ארוחות שאסור לכם לפספס

קרואסון חזיר מפורק וקממבר, מלגו ומלבר. צילום: יח"צ
קרואסון חזיר מפורק וקממבר, מלגו ומלבר. צילום: יח"צ
16 במאי 2019

מלגו ומלבר

השף מוטי טיטמן מגיש בבלאק מורנינג טור דה פורס של מנות בוקר משוגעות כמו קרוקט בשמל שחור, סלמון קונפי, איולי יוזו ובצל שרוף; סשימי דג וויניגרט תפוח עץ עם עלי סלרי, כוסברה וצ'ילי חריף; תבשיל חיטה קלופה עם בצל מקורמל ועשבים קצוצים; פילה מוסר ים בחמאת עגבניות שרי וקרם פרש; קרואסון חזיר מפורק עם קממבר, לבבות חסה וריבת סלרי. אם יישאר לכם עוד מקום אחרי כל זה תוכלו להתלבט בין עוגית שוקולד צ'יפס וגלידת קפה שחור וחווייג', ועוגת גבינה עם קרמבל וניל וסורבה אגס והל. 198 ש"ח.

מלגו ומלבר

דון קמילו

למסעדה במלון ג'אפה המרהיב – כי אף מילה אחרת לא תתאים – לא באים בלי אמקס שחור או דוד עשיר. הבראנץ' החד פעמי הוא לכן הזדמנות יוצאת דופן להרגיש קצת כמו יפים ועשירים ולטעום מנות של השף רועי ענתבי, שקצת התגעגענו אליו מאז ימי ברטי: בייבי זוקיני ממולא באורז ונענע יבשה; אינטיאס, עשבים וכרוב ערבי בפחמים; בוריק טלה ועוד מזאטים לפתיחת שולחן; רביולי שרימפס שחור; צ'יקן פארם אנד אגס; ובורקס גבינת טולום כחלק מאגף עיקריות סקסי להחריד; ולקינוח עוגת גבינה ותפוז מול פנקייק שחור עם ענבים שחורים וגלידת יוגורט שחורה. 198 ש"ח.

דון קמילו 

רביולי שרימפס שחור, וורמוט ושמנת בדון קמילו. צילום: דן פרץ
רביולי שרימפס שחור, וורמוט ושמנת בדון קמילו. צילום: דן פרץ

OPA

טבעונים ואנשים שמחפשים אוכל שהוא יותר מסך מרכיביו על הצלחת מכירים את השפית שיראל ברגר, שעושה קסמים בירקות. תפריט הבראנץ' שהיא יצרה נשמע אולי פשוט, אבל תהיו בטוחים שמאחורי כל כותרת קצרה ככל שתהיה מסתתרת תוצרת חקלאית עונתית משובחת, שעברה עיבוד יצירתי: פרחי זוקיני, לימון וחרדל; מלפפון בחומץ נקטרינה, ריבת צ'ילי תאילנדי ונענע; תפוח אדמה ומקדמיה מותססת, עירית ושמיר; ענבים מוחמצים עם אגוזי מלך מושחרים וגרניטה ענבים ועוד. אם כל זה לא מספיק, נקניקיית הגזר המיתולוגית חוזרת להופעה חד פעמית, ודי לחכימא. 179 ש"ח.

OPA

בלאק מורנינג באופא. צילום: תומר הלפרין
בלאק מורנינג באופא. צילום: תומר הלפרין

George & John

עוד הזדמנות להגיע למקום שבדרך כלל לא נמצא בסקאלה שלנו, למעט אולי ימי הולדת עגולים כשההורים משלמים. שף תומר טל, מי שהיה סו שף של חיים כהן ביפו־תל אביב, יגיש בחלל המעוצב של מלון דריסקו בראנץ' יפואי סקסי. במנות שיעלו על השולחן של מי שיצליח להזמין מקום צפויים מסבאחה חמה וראשי קלמרי צרובים על הפלנצ'ה; בליני תפוחי אדמה מדורה ופלמידה בעישון כד בורמזי ותרד; לזניה שחורה-לבנה צמחונית עם גבינת עזים, מנגולד, בצל וברוקולי; ובורקס כתף בקר ברוטב ברביקיו הום מייד עם ביצה עלומה. 189 ש"ח.

ג'ורג' וג'ון, אוארבך 6 יפו, 03-7269309

בוקר שחור בג'ורג' וג'ון. צילום: יחצ
בוקר שחור בג'ורג' וג'ון. צילום: יחצ

קאליפסו

אחרי לילה שלם של שיטוטים בעיר, מסיבות וקרחנה, רק הים יכול להרגיע. השף עומר מילר מבין ללב הבליינים, ויגיש במסעדת החוף שלו ארוחה שאפשר לאכול בידיים: פוקצ'ת ים שחורה ומגש מזטים של בוקר; מסבחה עם בשר מפורק וביצת עין; בורקס מאדאם – טוסט בצק עלים ממולא בתרד ערבי, חצילים שרופים, גבינת גאודה ושתי ביצי עין; וטורטייה שחורה עם חמאה שחורה, מקושקשת רכה וקוויאר שחור. את הקינוח – מרק אבטיח קר עם גלידת וניל ולמון גראס – כבר כדאי לאכול כשהרגליים במים. 149 ש"ח.

קאליפסו

קפה פופולר

השף אבי ביטון נותן פייט לבראנץ' המצליח של עצמו, ופותח באופן חד פעמי את הבר בקומת המרתף. הבראנץ' שיוגש בחלל האפלולי והסקסי הוא אנטיתזה מושחתת לגרסה הסאחית שמתרחשת בכל שישי בבוקר בקומה העליונה: פריקסה שחור במילוי שרימפס, טונה או צמחוני עם תפוחי אדמה וביצה רכה כהתחלה, ואחריה פתיחת שולחן מוגזמת על ירקות מאשווייה וגבינת פנחס, סופריטו חצילים ולבנה וסלט ביצים ובוטרגה. לעיקריות תתבקשו לבחור בין מסבחה עדשים שחורות וכתף טלה; שקשוקת לוקוס ולימון כבוש; רוסטביף וביצי עין ומקושקשת עם חלה טריה וקרם כמהין, כי בכל זאת יום שישי. 198 ש"ח.

קפה פופולר

בוקר שחור

Black Morning by BeanZ החל בשנה שעברה כפיאנלה של אירועי הלילה הלבן. השנה הלילה הלבן הוקדם בגלל האירוויזיון והפסטיבל יתקיים בנפרד, מה שאומר שאפשר לישון כמו שצריך ולהגיע רעננים. רשימת הבראנצ'ים השתדרגה והמבחר גדול, סקסי ומגוון: ממסעדות שף שבדרך כלל אינן פתוחות לארוחות בוקר ועד מוסדות קולינריים מהז'אנר הקליל יותר. בסוג הראשון שכולל את יא־פאן, מלגו ומלבר, איגרא רמא, George&John במלון דריסקו, OPA, דון קמילו במלון Jaffa, הולה והבר של קפה פופולר כבר עובדים על תפריט בראנץ' בן חמש מנות בסגנון פיין דיינינג.

חומרי גלם שמופיעים לרוב במנות ערב יקבלו טוויסט לבוקר, ולידם יוגשו מנות עם דיו דיונון, פרג, סומסום שחור, אבקת אבץ ועוד חומרי גלם שחורים שמככבים באינסטושים בכל העולם, וקינוחי שחור־לבן. בקאליפסו של עומר מילר ובאוזריה יתקיים בראנץ' קז'ואלי בשלושה סבבים. מחיר: 119־189 ש"ח (80 ש"ח הנחה לשולחן למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס) כולל קוקטייל בוקר "כתום זה השחור החדש" על בסיס אפרול שפריץ ושתי כוסות קפה של BeanZ, מותג Farmer to Cup בינלאומי, שמציע לראשונה בישראל חוויית קפה טרי גם בבית – פולי קפה טריים שמגיעים מחוות ברחבי העולם ומכונת קפה שגם טוחנת, ללא צורך בקפסולות.

שישי (31.5) מ־9:00, כרטיסים באתר blackmorning.co.il או בהזמנה טלפונית דרך המסעדות