ג'אז נגד המכונה וסופ"ש מוזיקלי חינמי בפסטיבל הג'אז של תל אביב

ג'אז כמו שג'אז צריך להיות. הופעות ג'אז (צילום: פטריק ואן פלרקן)
ג'אז כמו שג'אז צריך להיות. הופעות ג'אז (צילום: פטריק ואן פלרקן)

שנתיים מאז שנערך לאחרונה, פסטיבל הג'אז של תל אביב חוזר לבית רומנו עבור סוף שבוע שלם (12-14.12) עם כמה אירועים שאנחנו לא מוכנים לפספס. נגיד, להגיע לפארק המסילה ולראות את הדור הבא של רימון, או פשוט לשמוע את יעל אבקסיס נואמת על התנגדות עם תזמורת מאלתרת

ג'אז זה מגניב. אם לא ידעתם את זה כבר, כנראה שלא ביקרתם באחד מאירועי "ג'אז זה מגניב" האייקונים בתדר. ומי שלא מפחד מקצת מוזיקה שלא פוחדת לטעות מחכה כבר זמן לא מבוטל לשובו של פסטיבל הג'אז הרשמי של תל אביב, שנערך בפעם האחרונה בדצמבר 2022. הסיבות לעיכוב כמובן ידועות, אך אחרי שנתיים הפסטיבל חוזר בפעם השנייה למתחם בית רומנו, בניהולם האמנותי של איש התדר צח בר והמוזיקאי הנהדר ספי ציזלינג.

>> העץ שעליו התנשקתי וקפה שהוא בית כנסת. זאת העיר של ג'ולי שלז

הפסטיבל החינמי נולד גם כדי להביא לקהל התל אביבי הצעיר את הז'אנר, בשיתוף עם עיריית תל אביב-יפו, ויספק סופ"ש שלם (12-14.12), במהלכו יתקיימו הופעות חינמיות לגמרי שיתפרשו בין חללי בית רומנו והסביבה – החל מהרחבה של התדר, דרך מועדון קיסה, המטמון, במה שתוקם בפארק המסילה ואפילו הגינה שמאחורי הקיסה, הידועה בתור גינת חואניטה. "היצירה עכשיו הכרחית מאי פעם, עבור היוצר ועבור הקהל", מסרו האוצרים. "רגע של נחת והתרוממות הוא עולם ומלואו בימים אלה".

ורגעים של נחת והתרוממות הם מה שנקבל, עם רשימה ארוכה של הופעות במהלך הסופ"ש, כולל כמה אירועים מעניינים במיוחד, כמו למשל הפקת המקור לפסטיבל "ג'אז כהתנגדות" בהובלת ספי ציזלינג רסיסטנס אנסמבל, שיארחו נשות ואנשי רוח ישראלי כמו עדי קיסר, יעל אבקסיס, לילה מועלם, ברק כהן, רועי חסן וגון בן ארי שינאמו טקסטים מקוריים ונכסי צאן ברזל של התנגדות על רקע אנסמבל מוזיקלי שילווה את הנאומים במוזיקה מאולתרת שתבטא את הרוח הנושבת מהבמה (שבת, רחבת תדר, 22:30), או הופעת מחווה לאלבום המופת "Blues For Pablo" של מיילס דייויס וגיל אוונס, בהובלת אבישי כהן וספי ציזלינג.

בנוסף יתקיימו הופעות של אלברט פיאמנטה, ניתאי הרשקוביץ', מופע פטיפונים מיוחד בהובלת מארקי פאנק, עופר טל, סקולמאסטר וארז טודרס, תמיר מוסקט ותום מאירה ארמוני, מאיה דוניץ, ריג'וייסר וחברים, וכן שואוקייס של הדור הבא של הג'אז, מבית הספר רימון והמרכז ללימודי ג׳אז תל אביב. מעבר למוזיקה עצמה, מסביב להופעות יתקיימו גם תקלוטים, הרצאות ופאנלים שיעבו את האירוע בתוכן רב, וחגיגה אמתית של המוזיקה השחורה השורשית הזו. יהיה ג'אז.
לפרטים נוספים ולו"ז מלא באתר תדר