סוויט שרונה: בית הפנקייק של קית' סיגל ועוד 100 קינוחים מתוקים

פסטיבל הקינוחים של שרונה מרקט חוזר, ובמרכזו בית הפנקייק של שורד השבי קית' סיגל בשת"פ עם חיים כהן, עופר בן נתן וקרין גורן, יחד עם עשרות דוכנים של קינוחים, מאפים ומתוקים מכל הסוגים ומהטופ של השוקלטיירים, הקונדיטורים והיצרנים בכל רחבי הארץ. מגיע לכם משהו מתוק
"גם מתוקים הם סוג של נחמה" שרה שרית חדד. וצדקה ממש. ובתקופה שמצריכה כל כך הרבה ניחומים ונחמות, אך הגיוני שפסטיבל הקינוחים חוזר לשרונה מרקט בסופ"ש הבא. באירוע המתקתק יתמלא שוק האוכל במשך שלושה ימים בעשרות דוכנים צבעוניים ומשמחים של יוצרות ויוצרים מוכשרים מכל הארץ, שיגישו יותר מ-100 קינוחים בהשראת מטבחים מרחבי העולם.
>> זמן להתעורר: בית קפה אקטיביסטי נפתח במקום הכי רדיקלי בעיר
>> הסינית האדומה חוזרת לטאיזו. עכשיו יובל בן נריה רוצה בר סיני
גולת הכותרת של הפסטיבל השנה היא "בית הפנקייק של קית' סיגל", שבו יוגש הפנקייק האמריקאי שהפך לאחד מסמלי המאבק לשחרור החטופים. "הרעיון לפרסום מתכון הפנקייק של אבא עלה כי לא הייתה שבת שבה לא היינו אוכלים יחד פנקייקים כל המשפחה. מאז השבעה באוקטובר, שגם התרחש בשבת, לא הצלחנו לאכול שוב את הפנקייק", אומרת הבת שיר סיגל. קית' סיגל עצמו מספר שבמהלך השבי הוא נזכר בפנקייקים לעתים קרובות, לאו דווקא בהקשר של שבת. "הפעם הראשונה שבה אכלתי פנקייק מאז שחזרתי הייתה בטיסה לארה"ב, בדרך לפגישה עם טראמפ. מה שמיוחד בפנקייק שלי זה המרקם – הוא אוורירי, קצת פריך מבחוץ ורך מבפנים. הכי טוב לאכול אותו כשהוא טרי וחם מהמחבת".
>> רוצים להכין בבית? כל מתכוני הפנקייק של אתר השולחן

ומכיוון שפנקייק חייב טופינגז, על המשימה הופקדו שף חיים כהן והמגה־קונדיטורים עופר בן נתן (פופ אנד פופ) וקרין גורן – שתביא איתה עותקים למכירה של מארז ספרוני המתכונים החדש שלה, "שוגר מאמא". את המטבח בבית הפנקייק יאיישו קונדיטורים מבתי הספר המובילים בארץ לבישול ולקונדיטוריה, כולם בהתנדבות מלאה שמשקפת את הלב הרחב של עם ישראל.

פסטיבל הקינוחים ידוע ככזה שמצליח לרכז תחת קורת גג אחת את אושיות המתוקים הבכירות בארץ. בשנים קודמות התארחו בו קונדיטוריית מטרלו (בקרוב בבודפשט), פנינה פאי, אוריוס מעוטף עזה ועוד רבים וטובים. השנה הרשימה מרשימה מתמיד וכוללת קונדיטורים ושוקולטיירים, אופים ויצרני מתוקים. לקפה פיצי של חיים כהן, גבי'ז גודיז ושאר הנציגים מתל אביב מצטרפים אלה פטיסרי מעמק חפר והשוקולטיירית אלין שוקולד, קינוחים יפניים מבית מוצ'יקווה ומקרונים של Mi Su Ma Club, טירמיסו מהטירמיסוטריה של השף יאן הרוש מאשדוד, גלידה הודית, מאפים בהשראה אסייתית, פאי אמריקאי ועוד ועוד.

לצד הקינוחים והמאפים הקלאסיים יכינו המשתתפים קינוח בהשראת מדינה אחרת, במהדורה מוגבלת לימי הפסטיבל בלבד. בסיור בין הדוכנים תוכלו לטעום פמפקין ספייס אמריקאי והאני באטר טוסט בריטי, מקרונים צבעוניים בהשראת פריז וליאלי ביירות בהשראת השכנה מצפון, מאפי הל משוודיה וקינוחי שוקולד דובאי טרנדיים – וזה רק על קצה הכפית. במידל בר שבמרכז המרקט תוכלו להצטייד בקוקטיילים ויין, ואם בכל זאת חסר סוכר בדם ימזגו עבורכם משקאות אלכוהוליים מתוקים וליקרים נדירים שמתאימים לאירוע החגיגי. הכניסה חופשית, בואו במאנצ'יז ורצוי אחרי 8 שעות צום.
>> פסטיבל הקינוחים בשרונה מרקט, קלמן מגן 3, רביעי-שישי (28.3-26.3), רביעי וחמישי 10:00-22:00, שישי 9:00-15:00