נצא אל הפרדס: ברק אהרוני והשפים הכי טובים בעיר חוגגים פרי הדר
נבחרת חלומות של שפים - הלל תווקולי, אבירם כץ ואילון עמיר מהבסטה, שיראל ברגר, מוטי טיטמן, אסף דוקטור, תומר טל ורז רהב - תצטרף אל ברק אהרוני במסעדת פרדס לסדרת ארוחות מסחררות בכיכובם של פירות הדר מקומיים ואקזוטיים. איך אומר הדוקטור? "אנחנו מוקפים בהדרים ואוהבים את זה"
אנחנו בעיצומה של עונת השיא של פירות ההדר, והם שמנמנים ומתפקעים מעסיס ומטעמים חמצמצים-מתקתקים-מרירים, וזה גם הכי מקומי ושלנו. לכן אך טבעי ששפים ברחבי העיר מתהדרים עכשיו במנות שבהן יש דומיננטיות הדרית, אבל מסעדת פרדס בניצוחו של שף ברק אהרוני הולכת לקחת את זה אל האקסטרים עם סדרה של שבע ארוחות תחת הכותרת "הוד והדר", בכיכובם של כמה מהשפים הטובים והמוערכים ביותר בעיר.
>> כמו צמח בר: בית קפה קטן ויוצא דופן נפתח מול קאנטרי העלייה
>> אחד מבתי הקפה הכי אהובים בעיר משתלט על הקיוסק ברוטשילד
פרדס, מסעדת הדגל של המלון/מועדון חברים "דה ג'ורג'", ונמצאת מלון ג׳ורג, תערוך חודש בסימן פרדס אמיתי עם ניחוחות ציטרוס עזים. אהרוני יארח את השפים המובילים בעיר לבישול משותף על בכיכובם של כל הצהובים-כתומים האלה, ובכל ארוחה תפריט מיוחד אותו בנה אהרוני יחד עם השף המתארח, והקהל יוכל לבחור בין המנות המסקרנות מתוך התפריט הפתוח. ושימו לב לנבחרת החלומות של האורחים (ולפי סדר הופעתם במסעדה): הלל תווקלי, אבירם כץ ואילון עמיר מהבסטה, שיראל ברגר, מוטי טיטמן, אסף דוקטור, תומר טל ורז רהב.
"ארוחות הוד והדר הם גילום של הרצון לקחת את מיני ההדרים הרבים והמגוונים שיש לנו, ולייצר עם התוצרת היפה הזו שיתופי פעולה עם שפים שאני אוהב ומוקיר את פועלם לאורך השנים, ללמוד מהם על דרך היצירה הייחודית שלהם ואופן החשיבה בדרך ליצירת אוכל". מספר אהרוני על הרעיון מאחורי הארוחות.
הארוחה הראשונה בסדרה תתקיים ב-12.1 ואליה יגיע השף הלל תווקולי (לשעבר אנימאר), מה שאומר הרבה לימון פרסי, שתווקלי ואהרוני חולקים לו חיבור שורשי עמוק. "החיבור בין ברק וביני הוא די טבעי בגלל השורשים הפרסיים המשותפים שלנו", אומר תווקולי. "מלבד זאת במטבח הפרסי משתמשים בפירות הדר, שבחמיצות- מתיקות שלהם הם הולמים את הבישול וטעמיהם מעניקים למנות נופך אתני עדין וייחודי. באנימאר היתה מנה של רייס פודינג עם הדרים וקרמל הדרים, שנעשה לה וריאציה גם בפרדס".
שבוע אחר כך, ב-19.1 ינחתו בפרדס אבירם כץ ואילון עמיר מהבסטה: "שף ברק אהרוני ואנחנו, כולנו יוצאי טוטו, אז יהיה נחמד להיפגש למפגש מחזור של יצירה משותפת", אומר כץ. "בפרדס יש גריל פחמים מדהים, אז בטח נשחק עליו. נשלב בין הבסטה למפגש רמב"ם עםפתיחת שולחן עונתית ומשותפת, שמפלרטטת בין המנות של הפרדס למנות של הבסטה, במעין משחק של צלוחיות. באווירה – נכניס קצת נהנתנות ושתיינות שאופייניות לבסטה, נפרום קצת הנימוס והפאר של פרדס, כולל משקאות שאנחנו אוהבים למזוג בבסטה כמו שרי או תזקיק הדרים של 'יוליוס' שמתאים גם לאווירה. יהיה כיף".
כיף גדול יהיה גם שבוע אחר כך ב-26.1, אז תתארח השפית שיראל ברגר ותגיש בין היתר וריאציה על מנה שכבר הפכה לקבועה ואהובה ב-OPA והיא מבוססת על פומלית, פנה קוטה מלוחה, עלי צ'רוויל, צמצום של עלי ופרחי הדרים מותססים, ושימור של תפוז סיני בנוזלים של עצמו. ומפומלית לחושחש כוחנו עולה, עם שף מוטי טיטמן שיתארח ב-5.2 ויגיש בין היתר דג נא בפונזו הדרים ויהלומי פינגר ליים ומבטיח ש"ברק אהרוני ואני הולכים לפוצץ עם ארוחה מסעירה שתהיה בעצם סוג של שיחה בינינו – שפה משותפת שנוצרת דרך תפריט משותף. הולך להיות כיף".
ורק התחממנו, כי בצהרי שישי ה-14.2 יעלה ויבוא אסף דוקטור (אייבי/דוק/האחים) עם מנות כמו פסטייה טלה עם קרמל חושחש וטאקו פריקה בעבודת יד עם דג מטוגן וסלסת לימונים ועשבים (ממנות הדגל של דוק) ולקינוח עוגת תפוז עם גלידת הדרים ואנגלז ברגמוט. דוקטור מוסר כי "זו זכות גדולה לבשל לצד ברק אהרוני. הוא תמיד השף הראשון להתנדב, להתייצב ולבשל למי שצריך, בקורונה, במלחמה, בכל. אנחנו נחשבים מאותו הדור של שפים אבל זו השותפות המקצועית הראשונה שלנו. מבחינה קולינרית, אין כמו לעבוד עם הדרים בעונתם. במסעדות שלנו נטענו הדרים רבים: מקלמנסי, לימקוואט, אשכולית וקפיר ליים, דרך חושחש, ליים ועד עץ התפוז הותיק שנטוע בחצר של האחים. אנחנו מוקפים בהדרים ואוהבים את זה, יהיה תענוג להקדיש להם ארוחה שלמה בצהרי שישי".
את שף תומר טל, שיתארח בצהרי שישי 21 בפברואר, כל העסק זורק בחזרה לילדות במושב בצל פרדסי הדרים. "המושב בו גדלתי היה מוקף פרדסים עם שלל פירות הדר, היינו עובדים בקטיף או נוסעים באופניים לקלף ולאכול", הוא משחזר. "לימים, בחידוד וניסוח השפה הקולינרית שלי – ההדרים תפסו מקום של כבוד ואני נותן להם דגש יחד עם עשבים ירוקים של חורף. חוץ מזה תמיד סקרן אותי לעבוד עם ברק, אני רואה בו שף יציב, חכם, שמייצר אוכל טעים ומעורר מחשבה, ואני מתרגש שנשתף פעולה".
מי שיחתום את סדרת הוד והדר יהיה השף רז רהב מתהילת OCD, בארוחה שתתקיים בצהרי שישי ב-28.2. רהב כמו רהב, מספר כי בימים אלה הוא חוקר את האופן שבו פירות הדר מגיבים לשומן כגון שמן זית, חמאה חומה וסמנה ומוסיף כי "פירות הדר מאוד מאפיינים את ישראל ובעונה זו, הם חומרי גלם שקשה להתעלם מהם. למרות שהדרים מאפיינים את הארץ, יובאו לכאן גם גידולים של הדרים אחרים ואקזוטיים ובאופן אישי, אני חושב שהמשחק בין הדרים מקומיים, זנים ילידיים לישראל לבין זנים אחרים, כמו יוזו או קלמנטינות ספציפיות, הוא מסקרן ומעניין".
>> "הוד והדר", סדרת ארוחות במסעדת פרדס, 28.2-12.1, ישראל טל 5, תל אביב // להזמנות: 077-5705919 1// במהלך אירועי "הוד והדר" בלבד, תוענק לאורחי מסעדת פרדס, המתארחים בערבים וצהרי שישי המיוחדים, הטבה בלעדית של 10% הנחה בהזמנת חדר מלון עם תשורה מיוחדת מיקבי רמת הגולן.