טיים אאוט timeout

פרסי האוכל 2018: דנה לי ברמן היא השפית המבטיחה של תל אביב

| מאת: שירי כץ

ברמן, השפית בפועל של בר א וין, מכורה למטבח הצרפתי וחולמת על מסעדה קטנה משלה. בדרך לתואר היא גברה על שבעה שפים ושפיות

דנה לי ברמן (צילום: איליה מלניקוב)

דנה לי ברמן היא השפית בפועל של בר א וין ועובדת כבר עשור במסעדות. ללי ברמן רזומה מרשים כבוגרת מצטיינת של הקורדון בלו באוסטרליה. היא עבדה במסעדה של ג'יימי אוליבר באוסטרליה, וכשחזרה לארץ הספיקה לעבוד בחדר האוכל של עומר מילר, בהרצה ובהקמה של טאיזו, ובמשך שנתיים וחצי בפרונטו, שם כיהנה כסו־שפית של דיוויד פרנקל. קהל הסועדים התל אביבי נחשף לכישוריה יוצאי הדופן של לי ברמן מאז שהחלה לכהן כשפית בפועל של בר א וין של השף עינב אזגורי. ברמן גם מטפחת ומכשירה דור של טבחיות אצלה במטבח.

אחרי הזכייה, לאן מועדות פנייך?

"אני מתכוונת לקום מחר בבוקר ולחזור לעבוד במסעדה כרגיל. זה מה שאני אוהבת לעשות והולך להיות לי יום מטורף".

בבר א וין את נותנת ביטוי מאוד מובהק למטבח הצרפתי הקלאסי, האם זה מטבח שמייצג אותך באופן אישי?

"לגמרי. למדתי בבית הספר לבישול צרפתי קורדון בלו באוסטרליה, אני מכורה למטבח הזה, ושמחתי שיצא לי להמשיך להעמיק לתוך המטבח הצרפתי עם עינב. באופן אישי אני אוהבת לאכול אוכל צרפתי, הוא פשוט, עשיר וטעים".

עוד כתבות מעניינות:
כל הזוכים בטקס פרסי האוכל
טאיזו היא המסעדה הכי טובה בתל אביב

מהי המנה החביבה עלייך במסעדה?

"הו, זה ממש קשה. שאלה לא פיירית, אני אוהבת כל כך הרבה מנות וקשה לי להתחייב על אחת. אם אני חייבת לענות אז ברוסקטה עם ריבת שומר לארדו שהכנו מפרחי שומר מוחמצים".

ומהו החלום?

"מסעדה משל עצמי, מקום קטן שמתמחה באוכל איטלקי".

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0