חורף על החוף: יש סיכוי טוב שזה הולך להיות המקום הכי חם בעיר
למרות המשבר הקשה בענף המסעדות ועל אף החורף שבפתח, השף גיא גמזו פותח מסעדת ענק מעוצבת ומדוגמת על חוף הדולפינריום עם פינצ'וס, מונטדיטוס ואויסטרים ב-12 ש"ח, יינות ספרדיים וקוקטיילים מתוחכמים ממש על קו המים. קבלו את צ'אקולי ותעמדו בתור
צ׳אקולי – נסו לגלגל את השם על הלשון, כי קרוב לוודאי שבקרוב כבר תרפרשו את האונטופו ותנסו להשתחל לרשימת ההמתנה. צ'אקולי היא המסעדה החדשה והעוד-רגע-מאוד-מדוברת של קבוצת המסעדנים גיא גמזו (אריא, הלנה, שה ויוי), איציק חנגל (פאסטל, דובנוב 8) ומוש בודניק (סושיאל קלאב) בניצוחה של השפית ירדן שי (אקס קפה אירופה), צוות מיומן ועתיר ניסיון שברור שקטן עליו להגיד צ'אקולי.
>> הנותרים: 27 מסעדות הפיין דיינינג הכי טובות בתל אביב
>> סיגר וקרמבו: המנות החדשות הכי מעניינות בתל אביב כרגע
המסעדה, שנפתחה השבוע במרכז הספורט הימי החדש של עיריית תל אביב-יפו על חורבותיו של הדולפינריום, נמצאת בקו הכי ראשון לחוף הים של תל אביב ומתאפיינת במטבח ספרדי וים תיכוני המבוססת בעיקר על דגה טרייה ופירות ים. והחדשות הגדולות: יש בה לא פחות מ-220 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, מה שהופך אותה כנראה למסעדה הגדולה ביותר שנפתחה כאן מזה זמן. זו עובדה משמעותית ושאפתנית במיוחד בתקופה הנוכחית, בה מסעדות, גם מי שנדמו כשועלות ותיקות נסגרות ומתקשות למלא סרוויס.
ומה לגבי השם צ'אקולי? סליחה שחפרנו, נספר שמדובר ביין שמגיע מחבל הבאסקים הספרדי. והשם הלא שגרתי (זה הדבר האחרון שנגיד בנושא) נבחר משום שהיין עצמו מתאפיין במנעד טעמים רחב כאשר הוא חמצמץ במידה, מלוח באופן מתון, מתקתק קלות ואף קצת מבעבע, ולדברי גמזו "הרגשנו שזה בדיוק מה שאנחנו".
חוץ משם מעניין (סליחה) ומספר כיסאות מעורר השתאות, צ'אקולי היא גם מסעדה מעוצבת ומתוקתקת. מיד עם הכניסה למסעדה תפגשו במטבח פתוח שניצב במרכזה ובו תוכלו, כמיטב המסורת, להיות עדים למופע של אנשי המטבח בשעתם היפה ביותר, תוך קיצוץ, ערבוב והקפצה, כשלצדם הברמנים ישקשקו לעברכם קוקטייל צונן. אגב עוד בדומה לספרד, ניצבת לצד המטבח אמבטיית קרח עם דגים טריים ואויסטרים שמגיעים אליה באופן יומיומי (ןגם כאן, כמו ביתר מסעדות הקבוצה תמצאו אויסטרים ב-12 ש"ח בלבד), יחד עם מקרר גדול מימדים ושקוף ובו תלויים דגים שמיישנים במקום להנאת קהל.
אבל אנחנו באנו לאכול: את התפריט הרכיבה השפית ירדן שי מתוך מחשבה על חוויה משתנה. "אפשר להגיע לכאן לארוחה משוחררת עם מנות קטנות וליהנות ממלא טעמים", היא אומרת, "או לארוחה גבוהה ואלגנטית. האורחים שלנו, הם מי שבוחרים את החוויה". ובכן, החוויה מתחילה במונטדיטוס קטנים (כריכונים קטנים ופתוחים) כגון שיפוד גילדה (18 ש"ח), מונטדיטו פורל כבוש, גבינת שמנת שום שמיר (24 ש״ח), או מונטדיטו פריטטה דה פאטאטאס 24 ש״ח). ובספרד כמו בספרד לא מוותרים על נקניקים טובים ובתפריט אפשר לאתר ססינה (41 ש״ח) ופינו קינו (41 ש״ח), וכמובן שגם את הקלאסיקה חמון ומלון (64 ש"ח). עוד באגף הפתיחות הקרות: דגים נאים בדמותם של סשימי פרלינה שקדים על רווין, פינגר ליים ושמן זית (72 ש״ח) או קרפצ׳יו דג, וינגרט ענבים ואחו בלאנקו (69 ש״ח).
בגזרה החמימה תקבלו כלי חרס שיוגש עם מולים וחמאה חריפה (45 ש״ח), כנפיים של דג פריכות ועסיסיות עם ממרח פלפלים ולימון כבוש (42 ש״ח), פולפו מהגחלים על שעועית לימה, סלסה עגבניות ובלסמי לבן (74 ש״ח) וניוקי בחמאת פלפלים ועגבניות מהפחם עם בוטרגה (92 ש״ח) .מתנור הפחמים שנמצא גם הוא בחזית המטבח תצא חתיכת דג על העצם ברוטב בר בלאן, חומץ פטל וחומץ פדרו חימנז מצומצם (142 ש"ח) וגם נתח בשר, חמאת גבינה כחולה ופירה חרדל (198 ש״ח ל-300 גרם).
נקנח בתפריט היין, עליו אמון מוש בודניק, הכולל סוגים שונים של צ'אקולי (כמובן), ולצדו עוד יינות ספרדיים, קאווה, ורמוטים ויינות שנבחרו בקפידה משאר העולם. כוס מתחילה ב-36 ש"ח, ויש גם קוקטליים מבוססי ורמוט ושפריץ, כמו למשל ורמוט לבן ספרדי עם סודה של פרחי צלפים, ורמוט רוזה מתקתק ופירותי עם סודה של תותים ולבנדר, או שפריץ פאן קון טומאט שהוא בעצם שפיץ שפוגש בלאדי מרי (58-48 ש"ח). עם הרבה מאוד פוטנציאל להפוך לאחד המקומות החמים בעיר, כל מה שנשאר לנו זה להרים כוסית לחיים
>> צ'אקולי, ראשון עד שבת 01:00-17:00, הרברט סמואל