השעה היא לחם: המאפיה הברלינאית שכבשה את תל אביב משתכפלת

צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)
צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)

בדיוק בזמן לקריז הפחמימות של אחרי פסח: צייט פור ברוט, רשת המאפיות הברלינאית האיכותית להפליא, פותחת שלוחה שנייה בתל אביב (ושלישית מחוץ לגרמניה בסך הכל) והפעם בפורמט של בית קפה. הזדמנות טובה לגלות איך ניצחנו את לונדון ואיך מלמדים גרמנים לאפות חלה

20 באפריל 2025

התגעגעתם לפחמימות בפסח? יופי. אנחנו מתגעגעים לפחמימות כל יום. ברגע שאנחנו מסיימים ללעוס פחמימה – אנחנו כבר מתגעגעים אליה. פחמימות זה מי שאנחנו. ובתור פחמימות ממין אדם, יש לנו בשורה ממש משמחת לספר: נפתח צייט פור ברוט חדש בלב העיר, סניף שני בעיר למאפיה הברלינאית האיכותית שמתמקם בתחילתו של רחוב אחד העם, ממש ליד מגדל שלום. והפירוש המילולי של שמה בגרמנית? זמן ללחם. אוהו, זה בהחלט כל כך הזמן.

>> יוצאים? המסעדות, הברים ומקומות הבילוי בשדרות רוטשילד // המדריך המלא
>> לשתות את תל אביב: לגמנו ובחרנו את 35 הברים הכי טובים בעיר

עוד רגע קצר של גאווה עירונית: מדובר בסניף השלישי של צייט פור ברוט מחוץ לגרמניה, כאשר הראשון אי פעם מחוצה נפתח גם הוא אצלנו בתל אביב מעט לפני המלחמה ברחוב מנחם בגין, ומאז הבשורה אודות הברוט הגיע גם ללונדון, שם נפתחה שלוחה נוספת של המאפייה הגרמנית הארטינזלית. כן כן, אנחנו לפני לונדון, תרשמו לפניכם.

על המדפים: הלב שלנו. צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)
על המדפים: הלב שלנו. צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)

ואחרי שניצחנו בתחרות, נספר שהמקום החדש נעים, מרווח, רחב ידיים ופועל ממש כמו בית קפה ריחני ועתיר פחמימות, שכן בעוד המקום במנחם בגין מתאפיין יותר בנוסח גראב אנד גו, פה אפשר לשבת עם הלפטופ על קפוצ׳ינו, לאכול טוסט בלקני ולקנח בלהעזאל (מאפה הל חלומי) ושילכו כולם לעזאזל מה שנקרא.

בלוקיישן החדש, מלבד קפה משובח, תוכלו למצוא כמובן את כל המאפים והלחמים והאהובים שלמדתם זה מכבר להכיר ולהוקיר. נזכיר כי מדובר בלחמים איכותיים ואורגניים לפי מיטב המסורת הגרמנית שנאפים במתכונים וטכניקות מסורתיות, ולצדם מאפי השמרים האייקונים שמכונים שנקה, והם פריכים ותפוחים ומוגשים במגוון מילויים כגון קינמון, שוקולד מריר, שוקולד לבן ואוכמניות וגם גרסה טבעונית עם שוקולד.

אתם אומרים "שנקה", אנחנו אומרים "טעיםםם". צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)
אתם אומרים "שנקה", אנחנו אומרים "טעיםםם". צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)

לצדם תמצאו גם מאפי גבינה מלוחים ושלל חידושים שנוספו למקום והולמים את אווירת בית הקפה המתבקשת. דוגמאות? בבקשה: לזניה חמימה ונעימה, קיש ירקות משתנה, כריכים מהלחמים במקום בדמותם של פלוט זיתים עם חמאה, גבינת תום ועיזים, פרוסות אבוקדו טרי ועגבניות צלויות (34 ש״ח), כריך מפרוסות לחם שוורץ ברוט עם טחינה סלק, אנטי פסטי ירקות אורגנים, נבטי חמניה ואגוזי מלך (32 ש״ח), טוסטים עשירים מלחם בריוש כמו טוסט ים-תיכוני עם גאודה, פטה עגבניות זיתים פלפל קלוי וחמאה (37 ש״ח), זאת לצד סלטים טריים וצבעוניים להשלמת הארוחה (64-52 ש״ח). זאת ועוד: אפשר לקחת הביתה מארזי גרנולת הבית המבוססת על  שיבולת שועל, אגוזי לוז וחמוציות (39 ש״ח) ועוגיות הנאפות במקום: ביסקוטי, עוגיות טחינה ועוגיות שיבולת שועל-שוקולד לבן (39-37 ש״ח). 

איך אומרים עוגיות טחינה בגרמנית. צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)
איך אומרים עוגיות טחינה בגרמנית. צייט פור ברוט (צילום: דרור עינב)

המקום החדש הוא המשך שיתוף הפעולה בין דליה ישראלי, היזמית האסרטיבית שהביאה את צייט פור ברוט לישראל, עם דירק שטיגר, בעלי המאפיה בגרמניה. "מאוד מרגש אותי שצייט מתרחבת וזה שיתוף פעולה לא מובן מאליו. הצוות הגרמני המשיך להגיע לכאן, לייעץ ולעזור גם בתקופת המלחמה, ואנחנו כל הזמן מחליפים רשמים ורעיונות. הם הכניסו חלות לפי מתכון שלנו למאפיות בגרמניה. מחכה לראות לאן זה עוד ימשיך", מספרת ישראלי ומכניסה לנו שביב אופטימיות ותזכורת שצריך נשים בהנהגה.
>> צייט פור ברוט, אחד העם 13, א'-ה' 18:00-07:30, ו' 16:00-07:30, סגור בשבת