תשכחו מיוגה ופילאטיס. מצאנו את האימון החם הבא של תל אביב

קוראים לזה קוואליה, מדובר בשיטת אימון חדשה שיצרה קורל פרידמן, והסטודיו ממוקם בבית רומנו כמובן. שלחנו את כתבתנו להתנסות והיא חזרה עם משפטים כמו "חוויה שתשאיר אחריה שובל אור שילווה אתכם לאורך היום", אז נראה לנו שעלינו על טרנד בהתהוות. או על כת חדשה
זה לא יוגה, זה לא פילאטיס, זה לא אימון פונקציונלי. זה גם לא אקסטטיק דאנס, קיקבוקסינג או מובמנט. אם תחפשו את המילה "קוואליה" בגוגל, שום קשר לאימון גופני לא יעלה לכם. רק מונח מהפילוסופיה של הנפש. קוואליה מוגדרת כ"חוויית התודעה הסובייקטיבית כישות עצמאית שלא תלויה בפרשנות, ומכילה ידע שלא ניתן לאמוד או להסביר". קוואליה הוא גם השם של הסטודיו של קורל פרידמן שהתמקם בבית רומנו וגם השם של הדבר הייחודי הזה שהיא יצרה. אחרי אימון קוואליה אחד אפשר לומר שהוא אכן מתאים להגדרה. חוויה סוחפת ועוצמתית שקשה לתאר במילים, אבל אנחנו פה כדי לנסות.
הגענו בשעת בוקר מוקדמת לסטודיו שבקומה השנייה של המבנה האייקוני ("גם לבחירת המקום הייתה המון משמעות. בית רומנו הוא סמל תל אביבי של תרבות ויצירה, והקוואליה היא בית ליצירה וביטוי חופשי"), ונכנסנו לחלל ההמתנה היפהפה שעוצב על ידי דניאל אדרי. ברקע נשמעת מוזיקה שבוקעת מחדר האימונים, שאת דלתו פותחת פרידמן בדיוק בשעת ההתחלה ומזמינה אותנו להיכנס לעולם החדש שיצרה. החלל חשוך, נטול מראות, ומפוזרים בו נרות שמספקים תאורה עדינה ונעימה. התמקמנו בחדר, המוזיקה התחזקה והתבקשנו להיכנס פנימה ולנשום, כשיד אחת על הלב, והשנייה על הבטן. תוך כדי עצימת עיניים, פרידמן מכווינה אותנו להתמקדות בתחושות, במחשבות, ברגשות ובדברים שנרצה לשחרר ולשנות.

היא מגיעה מעולמות התנועה אחרי שנים של ניסיון. היא התחילה את דרכה כרקדנית, עברה לאמן פילאטיס מזרן ומכשירים, עסקה גם בשיקום דרך התנועה. היא למדה יוגה בניו יורק וכשחזרה לארץ, עברה בין שיעורים פרטיים ובין סטודיואים שווים בעיר, ובכולם משהו הרגיש לה חסר. "תמיד רציתי לשחזר את החוויה של המופע על הבמה", היא אומרת, "סנכרון מושלם בין התנועה, המוזיקה והנרטיב שמשאיר את הרקדן ואת הצופים בנוכחות מהפנטת". משם התחיל מסע שנמשך כמעט שנה של יצירת ואצירת קוואליה.
קוואליה, כך מתברר תוך כדי תנועה, היא הרבה יותר חווית אימון. מעין מיינדפולנס לנפש אבל גם לגוף. במובן הזה, היא יכולה להזכיר את היוגה, שמבוססת על תורה שלמה עתיקת יומין שבה האסנות (התנוחות) מאפשרות לנו להתחבר לעצמנו מחדש, על ידי מיקוד תשומת הלב במנחי הגוף. כך גם הקוואליה בתפיסה, אך לא בהכרח בביצוע. פה לא תעשו את הלוחם השני, אבל כן תוכלו למצוא את עצמכם בסקווטים, לאנצ'ים, ריקוד חופשי ומשוחרר, כפיפות בטן או תנוחות סטטיות ממושכות. האופן שבו חווים אותן בקוואליה אחר לחלוטין ומחזיר את התנועות המוכרות ממחוזותיהן המייגעים לתוך העולם הפנימי שממנו הן מגיעות, לאתגר בו הן מפגישות אותנו ולמקור הכוח שלנו.

המוזיקה השתנתה וכך המציאות בחדר. הסאונד בחלל לא נופל מזה של הבלוק (ז"ל) ולו תפקיד מרכזי באימון. תנועות הגוף מותאמות אליו, בהרמוניה מוחלטת עם הביט, ונעות מקצב גבוה לנמוך. כשמגיעים טראנסים מחטיפים אגרופים לאוויר תוך כדי הדרכה לשחרר את כל מה שחוסם אותנו, כשמגיעה ביונסה מותר לנו לרקוד כאילו אף אחד לא מסתכל, וכשמגיעות מנגינות רגועות התכנסנו מחדש פנימה ובדקנו איזה מקום יש לנו בחלל, מה מנח הגוף שלנו משדר. שאלות כמו איפה הגבול שלנו?מה הוודאות נותנת לנו? לאן המחשבות שלי בורחות? חוזרות על עצמן ומגיעות ברגעים כל כך מדויקים לאורך הקוואליה, כך שאין אפשרות שלא להיות נוכח ברגע ולהיות בקשב מלא לגוף ולדברים שהתנועות מציפות בתוכנו. אין נכון ולא נכון. מותר לנו להזיז את הגוף באופן שמרגיש לנו הכי מתאים, קשוב, משחרר. החשיכה, האווירה, הסאונד וההדרכה ההרמונית מאפשרים לזה לקרות.
נוצר משהו קסום בחלל החדר בין משתתפי האימון. יש תחושה אמיתית של אפשור, הכלה וקבלה. נוצר משהו קסום בתחושה הפנימית. דווקא בתוך המרחב החופשי נפרצים לא מעט גבולות פנימיים, פיזיים וגם כאלה שלא, מתוך מקום של קשב פנימי ולא מתוך רודנות של מדריכת הפילאטיס שרק רוצה שתעשו עוד 8 נוספים. קוואליה משנה את התפיסה בה אימון טוב הוא אימון שרעדנו בו, סבלנו בו ושרפנו כמה שיותר קלוריות. זו קודם כל חוויה ממש מהנה שבהחלט תוציא אתכם מזיעים, אבל גם תשאיר אחריה שובל אור שילווה אתכם לאורך היום, בשילוב תחושת שחרור והעצמה אישית גדולה. זה אימון שגורם להטיל ספק בכל סוג אחר של תנועה מכנית שהתרגלנו לעשות במכוני הכושר השונים רק כי צריך וזה בריא.
https://www.instagram.com/p/CamS1YnFVvX/
הסתקרנו, התנסנו, התאהבנו ובאנו להפיץ את הבשורה. קוואליה פשוט מרגישה נכון מכל הבחינות, ולא מדובר בחוויה חד פעמית. כל אימון הוא שונה, עם תרגילים, הדרכה ומוזיקה שונה. יש גם אימוני קוואליה לנשים בלבד, עם דגש על חיבור למיניות ולנשיות שבנו, וגם קוואליה פלואו שנעשה בקצב איטי יותר בו יש דגש על רגיעה והתכנסות. הביקוש גדול, רשימות ההמתנה מתמלאות ופרידמן מחפשת את מדריך/ת הקוואליה הבאה שיסייע לה לבנות את קהילת הקוואליה שעתידה כנראה להתרחב אקספוננציאלית. Qualia, בית רומנו, דרך יפו 7. פרטים ויצירת קשר באינסטוש.