אירוע היסטורי: הקונסול האוס היפואי חוזר לארח אחרי 180 שנה

ב-1845 הגיע ליפו הרופא והסוחר הסורי יעקוב אסאד חייט, שמונה על ידי המלכה ויקטוריה לתפקיד הקונסול הבריטי הראשון של יפו. הוא בנה לעצמו בית מרהיב ואירח בו סעודות ונשפים. עכשיו הקונסול האוס נפתח מחדש לציבור כלוקיישן המושלם לאירועים פרטיים ועסקיים, עם תפריט ומעטפת אירוח שהיו עושים את הקונסול גאה
לפני בערך 180 שנים, אל תתפסו אותנו על התאריך, הגיע אל יפו ברנש בשם יעקוב אסאד חייט, רופא סורי וסוחר ממולח שהיה מקורב לאצולה הבריטית ומונה על ידי המלכה ויקטוריה לקונסול הבריטי הראשון בעיר. הוא בנה את ביתו סמוך לחומה המזרחית של יפו העתיקה, מבנה אבן מרהיב ומקושת שקומתו התחתונה תפקדה כמחסנים לסחורותיו של הקונסול והקומה העליונה למגורים ולאירוח סעודות, נשפים ומפגשים עם שועי עולם. הרבה דברים השתנו מאז 1845, אבל עכשיו חוזר הקונסול האוס, אחרי שיפוץ ושימור יפהפה, אל מורשת האירוח של הקונוסול אסאד חייט.
>>
הקונסול האוס היפואי נפתח מחדש אחרי תכנון ושיפוץ של האדריכל דן טרוים, והוא מחולק לשתי קומות: קומת גג שצופה לכל המפרץ ולנוף המרהיב של הנמל, וקומת האירוח המרכזית בה יש מטבח פתוח, בר קוקטיילים ועמדת די.ג'יי, ספות, שולחנות ועמדות ישיבה. אמנם לא זכינו להתארח בנשפים שהתחוללו כאן במאה ה-19, אבל אנחנו יכולים לנחש שהם היו בוודאי מוקפדים ומלאי טעם ממש כמו הקונסול האוס גרסת 2025.

הקונסול האוס במהדורתו הנוכחית הוא מקום לאירועים פרטיים ועסקיים שמקפיד על כל פרט מהראשון ועד האחרון, החל מכלי ההגשה, המפות וסידורי הפרחים והשולחנות עליהם אחראים אלון חסון ואדווה הופשטיין, דרך התאורה שעיצבו ניר בלו ומתן שטרית ועד מערכת ההגברה של המותג B&D והסאונד עליו היו אמונים ירון גורן ויוסי אדרי, מה שמבטיח אופציה לאפטר פארטי שמח כהלכתו. חוץ מצלם ודי.ג'יי דואגים לכם שם לכל מעטפת האירוע, ואתם רק צריכים לבחור בין הצבע של הפרחים לטקסטורה של המפיות. או במילים אחרות: אתם יכולים להישאר רגועים.
אותנו, כמו תמיד, הכי מעניין האוכל והאלכוהול. הקונסול האוס יציע תפריט עשיר בנוסח ים תיכוני עכשווי וכשר ממיטב חומרי הגלם המקומיים והעונתיים. לקראת האירוע ייפגש השף עם בעלי השמחה ויבנה יחד איתם את התפריט המתאים, במתכונת ישיבה או בופה, כולל דגים נאים ובגריל, בשרים, מנות ירקות, מנות מהטאבון, סלטים, מנות עיקריות וקינוחים כמובן. שנטעם קצת? ברור:

בגזרת הביסים שפותחים הכל תמצאו טרטר טונה אדומה (ענבים ירוקים סמי פרדו, פסטו זעתר, פאף כוסמת); סשימי דג על האדרה (מוגש על קרח, פלפל חריף ירוק, לימון, מלח מלדון); טרטר דגי ים (על קריספי רייס מתובל בחומץ יפני, איולי טוגרשי, יוזו, קושו ובצל ירוק); דלעת צלויה (סקורדליה, פסטו זעתר, שמן זית ומלח מלדון); טרטר בקר (צ'יפס של ארטישוק ירושלמי, שמן זית, עלי זעתר בלאדי, ג'ו מצומצם ושאלוט); וכבד קצוץ (על קרעי חלה קריספית, בצל מקורמל, פלפל שחור ומלח מלדון).
מהטאבון יעלו ויבואו סביח מפורק (על לחם מבצק פוקאצ'ה, ביצה רכה, חצילים מטוגנים, טחינה הר ברכה, לימון כבוש של הבית, עמבה ופטרוזיליה); פן קון טומט (על לחם פוקאצ'ה, אנשובי, סלסה עגבניות מגורדות מתובלות בשום, שמן זית, גרידת לימון ואורגנו טרי); פניני ברזאולה בכבישה ביתית (פיסטוקים, רוקט, בלסמי ושמן זית), לצד ראשונות כמו כרוב צלוי בציר של עצמו (על רוטב גומא יפני, בצל ירוק ושומשום קלוי); קרפצ'יו שייטל (עגבניות סחוטות, שמן זית, הדרים, צנוברים, בלסמי איטלקי ועלי רוקט); סלט סלקים אפויים על מלח (מוגשים קר בזיגוג של קרמל תפוזים ושאטה, חומץ תפוחים, מלדון ופיסטוקים); וגזרים מבושלים בציר ירקות ארומטי (מזוגגים על הפלנצ'ה בסילאן, מוגש עם סקורדליה ועשבי תיבול).

נפתח לכם התיאבון? יופי, כי בגזרת העיקריות מחכים לכם פילה דג ים על הפלנצ'ה (ריזוטו פתיתים, ציר ירקות מושחם, אפונה, לימון ועלי זעתר באלדי); שווארמה דגי ים (לאפה, טחינה, ירקות שרופים, עשבי תיבול ובצל בסומק); סינטה על הגריל (ציפס דק וקריספי, רוטב ג'ו או צימיצ'ורי סלרי ופלפלים מותססים); וריזוטו פתיתים ודלעת (סטייק דלעת בתנור, ציר ירקות שרופים עם עורות של דלוריות ודלועים עם פסטו זעתר).
לקינוחים תשאירו כמובן מערכת עיכול רזרבית, ועוד לא דיברנו על האלכוהול שמגיע בתצורת מגוון יינות בוטיק מיקבים מקומיים ומהעולם, מגוון משקאות פרימיום וגם קוקטיילים שיירקחו על ידי מיקסולוגים מנוסים. הלקוחות מוזמנים להציע גם ערבובים שאהובים עליהם במיוחד.

הקונסול האוס החל לפעול בימים אלה ופתוח להזמנות לעונת האירועים הקרבה. מאחוריו עומדים משה פרימושר וירון קיסרי הם הבעלים של חברת "טריפל", שעוסקת זה 16 שנים בהפקת אירועים, כנסים ונופשים למגזר העסקי ולחברות בארץ ובחו"ל. בשנת 2012 הם הקימו ופתחו את אולם האירועים החדשני לזמנו "איסט תל אביב". לקונסול האוס מביאים השניים את ניסיונם הרב בתחום האירועים והאירוח, את הפרפקציוניזם ואת הסטנדרטים הגבוהים והמוכחים שלהם – ובעיקר את האני מאמין שלהם בכל הקשור לחווית אירוח שאין דומה לה בתחום. לתיאום פגישה והזמנות: 03-5252939