הבקבוק האיקוני עם פלח הלימון כבר לא לבד. עכשיו הוא בא עם חבית

מי בכלל צריך בקבוק. קורונה מהחבית (צילום: אמיר יעקבי)
מי בכלל צריך בקבוק. קורונה מהחבית (צילום: אמיר יעקבי)

בירה קורונה המקסיקנית הפכה לאחת הבירות האהובות בעולם, לא מעט בזכות הקלילות הקיצית שלה והבקבוק המפורסם עם פלח הלימון, אבל עכשיו היא יוצאת לראשונה גם בפורמט חבית למזיגה, וישראל תהיה בין המדינות הראשונות ליהנות מכך. סיפור אהבה בין בירה וים

27 במרץ 2025

בירה קורונה נולדה במקסיקו לפני מאה שנה, הרבה לפני המגפה שקיבלה את אותו השם, שמשמעותו המקורית היא "כתר" בספרדית. מאז עברה לא מעט בירה בחבית, קורונה אכן טענה לכתר והפכה לבירה המקסיקנית שנמכרת ביותר מ-120 מדינות ברחבי העולם. ולמה אנחנו מזכירים חבית? משום שלראשונה, קורונה עושה היסטוריה ומציעה, לצד הבקבוק שכה מזוהה איתה עם פלח הלימון שנדחף לפיה שלו, גם מזיגה ישירה מהחבית. 

השקת בירה קורונה מהחבית בתל אביב (צילום: אמיר יעקבי)
השקת בירה קורונה מהחבית בתל אביב (צילום: אמיר יעקבי)

הקורונה שנמזגת מחבית מבטיחה לגימה קלילה ורעננה, ולא צריך לדאוג כי גם לפלח הלימון הטרי והאייקוני יש מקום בכוס. ומה לגבי הטעם? הקורונה שמורכבת מלתת שעורה, כשות, שמרים ותירס (כיאה למקסיקו), מועברת בחבית תהליך פסטור קצר יותר, מה שמשמר את הטעם הגולמי של התירס והשמרים ומיטיב עם השלוק.

ישראל, אליה הגיעה בירה קורונה כבר בתחילת שנות התשעים ומופצת בה כיום על ידי כרמל קורפ (בעלת השליטה ב"יקבי כרמל", העוסקת ביצור ושיווק יין, ומפיצה בירות ואלכוהול), היא אחת מהמדינות הראשונות בעולם שנבחרה להשקת בירה קורונה מהחבית, זאת לצד מדינות חובבות בירה מושבעות כמו בריטניה, צרפת, איחוד האמירויות ומדינות סקנדינביה שמסמלות בעיני המותג חופש, טבע ורגעים של רוגע עם חברים.

צילום ABI
צילום ABI

ואנחנו? מסמיקים ומבינים כי הצעד המשמעותי מעיד על חשיבותו של השוק הישראלי עבור תאגיד הבירה הבינלאומי, ושמחים שנראה את הקורונה נוכחת יותר ויותר בברים ומסעדות ברחבי הארץ, כאשר לפי מיטב המסורת היא קרירה, מלווה בפלח הלימון ומאפשרת לנו לעצור רגע, לתת שלוק טוב ולהוריד פאניקה.

צילום ABI
צילום ABI

לא פחות חשוב מכך: לא רק בברים ובמסעדות. התחזית לעונת הרחצה הקרובה קובעת שאנחנו צפויים לשתות הרבה קורונה מהחבית מול הגלים, כי מה יותר קלאסי מלשתות קורונה בים? בעקבות הצעד החדש, בקיץ 2025 נוכל להשתזף בסבבה על החוף, ללגום בירה קורונה צוננת הישר מהחבית, לחוות את טעמו המתוק של החופש ולא לחשוש שיגידו לנו לזרוק את הבקבוק כי הוא עשוי זכוכית.

למעשה, לא סתם הפכה בירה קורונה לכה מזוהה עם הים, שכן היא בהירה, קלילה ומרווה – ממש כמו בילוי קיצי בחוף. זיהויה עם הים הפך אותה לאהובה על גולשים בעיירות חוף, והיא מככבת בתחרויות גלישה עולמיות ומשלבת סיפורי גלישה אנושיים וייחודים ברשתות החברתיות. ההרכב העדין של בירה קורונה, תוספת הלימון הריחני ואחוז האלכוהול הממוצע-נמוך יחסית לבירה, מאפשרים לשתות ממנה בכיף ובחופשיות מבלי חשש להשתכר יתר על המידה ולחטוף מכת שמש.

השקת בירה קורונה מהחבית בתל אביב (צילום: אמיר יעקבי)
השקת בירה קורונה מהחבית בתל אביב (צילום: אמיר יעקבי)

חוץ מזה, והיא תמיד באה בטוב לצד אבטיח, ענבים, משמש ושאר פירות קיץ. מותג הבירה מצדו אוהב את הים לא פחות ממה שהים אוהב אותו, ומשקיע רבות בניקוי חופים, מחזור הבקבוקים במתקנים ייעודים שנמצאים בחוף וגם בסיוע ותמיכה בקהילות דייגים מסביב לעולם. קדימה, תתחילו למזוג.