הדבר האחרון שציפינו למצוא ליד בלומפילד זה פטיסרי קטן וקסום
קיט קט אמנם חולק את השם שלו עם המועדון הכי סליזי בברלין, אבל הפטיסרי הזה הוא תמונת הנגטיב שלו: ירוק, שמח, עם עיצוב מתוק וקצת מוגזם. אבל עזבו את העיצוב, קבלו את הקרואסון המצוין הזה (עם פירות יער) ואת עוגת אגוזי הלוז
קיט קט נפתח סמוך לבלומפילד בתל אביב. תירגעו: לא, זה לא סניף למועדון הסליזי המפורסם מברלין, אלא משהו שונה לגמרי אבל מפתה לא פחות: פטיסרי חדש הנושא את השם האגדי (או הטעון, תלוי איך מסתכלים על זה).
הקיט קט הוא פטיסרי צרפתי שרחוק מלהיות פטיסרי קלאסי. אווירת יער האגדות השוררת (לשני שדה, הקונדיטורית והמייסדת, יש קטע עם פיות) במקום נשפכת כאן מכל פינה, עם עיצוב של האדריכל/מעצב אביב סאסי, שלא מכיל זכר לקו הנורדי המינימליסטי השוצף את העיר: פה תראו ספסל נסיכות מקטיפה ירוקה בעיטורי זהב על רקע קיר ירוק של צמחייה, מעליהם עץ ענק בו גומחות קטנות לפיות והפתעות אחרות, לצידם מדפי עץ פרועים גדושים בכל טוב, ופטרייה ענקית בתקרה שהיא בעצם גוף תאורה.
בקיצור, שדה חיברה את שתי האהבות הגדולות שלה – טבע ומאפים – לחלום אחד. שדה למדה בישול באוסטרליה וקונדיטוריה באסטלה, מכורה קשה לשוקולד ולכן כינוי החיבה שלה, קיט קט, הפך לשם המקום. יש לומר ששני היא סוג של פיה בעצמה, כך שיצרה פטיסרי קסום שמבטא לגמרי את מי שהיא.
גם המתוקים והמאפים מעוצבים במיוחד: במקרר עוגות מוס מעוטרות "פטריות", "פרחים" ו"ענפים", עוגת גבינה עם פירות יער שנראה כי לא עזבו אותו מעולם, עוגות בחושות מפתות ומאפים קסומים במיוחד. בגזרת המלוחים ניסינו את מאפה הקפרזה (27 ש"ח) בצק מדופדף חמאתי ואוורירי שמכיל בתוכו פסטו בו משובצות עגבניות שרי, בזיליקום ומעליו מוצרלה טרייה ובלסמי מצומצם. המאפה מעולה, עשיר משביע ופוטוגני במיוחד.
מהמתוקים, בחרנו במעין קרואסון זהוב (24 ש"ח), גם הוא מדופדף לעילא, בצורת סהר מדויקת שממולא בשקדים ופירות יער. צורתו היא גדולתו כיוון שבקצוות הוא מגיע לקריספיות חמאתית מושלמת ובמרכז הוא אוורירי ומתאחד עם המילוי. שני המאפים גדולים במיוחד, כך שהיה קשה להכניס את כל היופי הזה לביס אחד, אך אנחנו בטוחים שהתאמת הפרופורציה לפה האנושי תשפר פלאים את החוויה.
בנוסף לקחנו איתנו עוגת אגוזי לוז (45 ש"ח), מהטובות שאכלנו. נימוחה ולחה, בתוכה אגוזי לוז קלויים ושוקולד, מעליה אגוזי לוז קריספיים מלוחים שמאזנים את המתיקות עם גלייז מפתה במיוחד. בצהרים המקום מציע גם תפריט אוכל עם פסטות טריות, סלטים ומרקים, גם הם באווירת יער הפיות כמובן. ובהמשך יש תקווה להמשיך גם לערבים ולהגיש בירות, יין ודרינקים נוספים. כמו כן, בכל יום החל מהשעה 15:00 יש הנחה על כל המאפים ועל ויטרינת הקינוחים, וכך גם בשישי החל מהשעה 13:00.
שארית ישראל 31, ראשון-חמישי 07:00-18:00, שישי 07:00-15:00 (שעות הרצה)