מתוק וחריף: הקינוחים האלכוהוליים הכי טובים בעיר

בוזה ובוסר. צילום: מידן גיל
בוזה ובוסר. צילום: מידן גיל

מדוע לבחור בין קינוח לעוד דרינק כשאפשר לשלב בין העולמות? לקראת חגיגות הסילבסטר, אספנו עבורכם את הקינוחים הכי טובים שמשלבים אלכוהול. לחיים!

30 בדצמבר 2021

נדמה שהשנה נדרש לעשות מלא לחיים כדי שתהיה שנה טובה במיוחד, וכמה שיותר – יותר טוב. להשיק, להרים, לקוות ואז לקוות עוד קצת כי אנחנו יודעים איך זה נגמר לפני שנה. אם אתם לא רוצים האנגאובר קשה במיוחד מצאנו עבורכם פתרון נוסף עבור המצווה החשובה: הנה רשימת הקינוחים האלכוהוליים הכי טובים, מה שנקרא לשלב בין שתי האהבות הכי גדולות שלנו – אלכוהול וסוכר. אז שיהיה לחיים, אה?

1. בוסר&בוזה | יינות קינוח וגלידה

ראשית, היכרות: בוסר הוא בית יין ליינות מיוחדים וייחודיים, ובוזה היא בית לגלידה גלילית משובחת. יחד הרכיבו חברי בוסר ובוזה מארז של שלושה יינות קינוח שונים: יין פורט לבן, שרי ו-וורמוט אותם בחרו לשלב עם שלושה טעמי גלידה שמתאימים במרכיביהם אל האלכוהול, כי אחרי הכל השלם גדול מסך חלקיו. הגלידות בטעמי פרג וגרידת לימון, וניל קלאסי ומעודן וגלידת קינמון וקרם קרמל שקשה להפסיק לזלול. המארז מגיע גם עם קרמבל של גביעי גלידה תוצרת בוזה, שמומלץ להוסיף לכדי ביס מנצח באמת. קינוח למבוגרים, במובן הטוב של המילה.
עלות המארז: 120 ש״ח, ניתן להשיג בוולט או בבוזה ת"א. (בתמונה הראשית)

2. Alon Shabo Store | טארט קפה, קרמל וקלואה

אלון שבו מגיש טארט קפה וקרמל שהוא טעים כמו שהוא אסתטי ואסתטי כמו שהוא טעים, ובקיצור, פשוט טעים מאוד וגם מדויק מאוד. בסיס של בצק שעשוי ללא חת, שכבת ביסקוויט דקיקה אך נחוצה, שכבת קרמל, סירופ קפה, קרם קפה והסיבה שלשמה התכנסנו: קלואה – ליקר קפה בטעם עוצמתי ומדויק שמעניק לכל ניחוח אלכוהולי מעודן ומתון, אך עם זאת מורגש בדיוק במידה הנכונה היוצר קינוח נכון ואלגנטי.
37 ש״ח, צ׳לנוב 22, 03-673-5866

קפה וקלואה של אלון שבו. צילום: אלון שבו
קפה וקלואה של אלון שבו. צילום: אלון שבו

3. פרונטו | טירמיסו 

בעבר נהגתי לומר שמי שלא אכל טירמיסו של פרונטו כאילו לא אכל טירמיסו מעולם, ובכן, לא חלה התיישנות על האמירה והיא עדיין נכונה. היא נכונה גם בשל תוספת יין המרסלה הסיציליאני לטירמיסו, בנדיבות שמייצרת איזון טעמים משובח בין היין, הבישקוטי והקפה. גם למסקרפונה העשירה והקטיפתית יש כאן תפקיד דומיננטי שלא ניקח ממנה, ורק נגיד שזה הטירמיסו הכי טעים בעולם. ונו, גם ככה איטליה אדומה עכשיו.
48 ש״ח, הרצל 4, 03-566-0915

טירמיסו של פרונטו. צילום: טליה אסיף
טירמיסו של פרונטו. צילום: טליה אסיף

4. נורדיניו | טארט נאנטז

מדובר בדליקטס שלקוח מחבל נאנטז הצרפתי והוא מורכב מבסיס בצק פריך, שמעליו עוגת שקדים ספוגה כהלכתה בתועפות רום, ומצופה באייסינג לבן של רום וקליפות תפוזים מסוכרות. טעם הרום דומיננטי ונוכח כאן במיוחד והביס המשכר משתלב נפלא עם הניחוח ההדרי של העוגה. גם כאן נאמר שמדובר בקינוח למבוגרים בלבד, לילדים יש מספיק.
26 ש״ח, נחלת בנימין 27, 07-2272-7279

טארט נאנטז בנורדיניו. צילום: אסף קרלה
טארט נאנטז בנורדיניו. צילום: אסף קרלה

5. מגזינו | פאי שקדים 

שקדים ואלכוהול זה שילוב טוב, על כן לא פלא שאמרטו שהוא ליקר שקדים שמתאפיין במתיקות-מרירות מדויקת כה פופולרי. גם במגזינו לא מתווכחים עם השילוב המנצח ומגישים פאי המורכב מבצק פריך, שקדים שלמים, שקדים פרוסים, קרם קרמל, אמרטו בנדיבות, גנאש של דולסה ושקדים קלויים מלמעלה. מדובר בפאי נהדר וערב לחיך שמעלה על נס את השקד כמרכיב חכם שיוצר שילוב טעמים מתוק-מריר מנצח.
44 ש״ח, מנחם בגין 21, 03-757-0535. או בוולט

פאי שקדים אמרטו במגזינו. צילום: ברק כהן
פאי שקדים אמרטו במגזינו. צילום: ברק כהן

6. גרקו | עוגת תמרים וליקר מטקסה

מטקסה הוא ברנדי יווני שעשוי מתזקיק ענבים שגדלו בשמש ומקורו במאה הקודמת בפיראוס. אל עוגת התמרים המתוקה והדביקה (במובן הטוב) של גרקו הוא מתאים כמו כפפה ליד משום שהוא מאזן את מתיקות התמרים העזה לכדי קינוח חד פעמי בעל טעמים נבונים ומהנים. גם ציפוי התמרים והשמנת העשיר מוסיף לחגיגה כולה ולנו לא נותר עוד להכריז: יאמס!
38 ש״ח, בסניפי גרקו או בוולט

7. פינולי | גלידת אפרול תפוזים

באיטליה שותים אפרול שפריץ החל מהרגע שבו יש שתי ספרות בשעון. הוא טעים, קליל, משמח וטוב לבריות – אז למה לא בעצם? ובכלל, למה לא להרכיב ממנו גלידה, שהיא כמו המשקה, טעימה, קלילה, משמחת וטובה לבריות – אפילו לבריות הטבעוניות. תודה פינולי שדאגתם לנו לטעם של סורבה גלידה לא שגרתי אך משמח ומדויק, במנעד המדויק שבין מריר לחמוץ למתקתק. לחייכם!
17 ש״ח לכדור, כיכר דיזנגוף 6, 03-611-7282

סורבה אפרול של פינולי, מאינסטגרם
סורבה אפרול של פינולי, מאינסטגרם