תחי הרפובליקה! קבלו את קינוחי הבננה הכי טובים בעיר
כי אנחנו פוליטיות. כי אכפת לנו ממה שקורה פה בארץ. כי אנחנו רוצות מציאות טובה, אחרת, נכונה. כי קינוחי בננות זה ואוו - קבלו את הטובות ביותר ברפובליקה הקטנה שלנו
ביבי, אולי בחירות חמישיות, בנט נפגש עם לפיד, שוב ביבי, מפלגת נעם (?!) – לעתים, כלומר לעתים קרובות, נדמה שאנחנו חיים ברפובליקת בננות. אבל אם יש משהו שלמדנו בתקופה האחרונה, הוא איך להפוך את הבננות האלו לעוגה, פודינג, שטרודל, או אפילו ללחם בננות. לפניכם קינוחי הבננות הכי טובים בתל אביב, רק היזהרו לא להחליק.
שטרודל בננות | קופי בר
שטרודל הבננות בקופי בר זכה למעמד של כבוד ולא בכדי. הוא טעים בטירוף ונסביר לכם בדיוק למה: ראשית נציין את בצק העלים שעשוי כהלכתו, אחר כך נמשיך להלל את מילוי הבננות הרכות והחמימות שעטופות כולן ברוטב קרמל חלומי ונסיים בתוספת גלידת הווניל שמאזנת את הטמפרטורות ואת המרקמים לכדי ביס מנצח באמת.
42 ש״ח, הקופי בר
פריז ברסט | קפה טאיזו
בקפה טאיזו מגישים את הקינוח הפריזאי המופתי ועושים זאת לשמחתנו, ללא חת. מיטיבי לסת ידעו בוודאי שמדובר בפחזניה עגולה ומרשימה ממולאת בקרם ועליה מונחת עוד פחזניה – מעין סנדביץ׳ פחזניות אם תרצו. במקרה המדובר פריז ברסט המופלאה של קפה טאיזו ממולאת בחמאת בוטנים תוצרת המקום ובריבת בננות חלומית. שילוב חמאת הבוטנים והבננות אידאלי ומסקרן, ואנחנו רק רוצים עוד מהמתוק-המתוק הזה.
38 ש״ח, בוולט
פודינג בננות | איטס קפיטריה
באיטס קפיטריה מגישים את מיטב המגדים נוסח מנהטן, ועל כן לא מפספסים בפודינג בננה מהחלומות – שלא נופל מגרסתו המקורית במגנוליה בייקרי. מדובר בפודינג וניל במרקם מלטף, פיסות בננה טרייה, עוגיות וניל רכות ורוטב קרמל מלוח שמנצח על הכל ויוצר קינוח שבאמת קשה לחדול מלאכול.
34 ש״ח, לאתר
עוגת טופי ובננות | קפה 51
אגלה לכם סוד שאולי אתחרט עליו, כי עכשיו ההמון עלול להסתער, אבל בקפה השכונתי באחד העם – מגישים עוגת בננות למות. כביכול מדובר בעוגת בננות בחושה ופשוטה, עשויה היטב ועם ניחוח בנני וקינמוני נחוץ. אבל רגע! הקיק האמיתי מצוי בציפוי הטופי הדביק והמתקתק עליו מונחות פיסות בננה מיובשות שיוצרות קרנאץ׳ חד פעמי וחוויה שהיא תכל'ס מרגשת.
16 ש״ח, אחד העם 51, 03-5515160
עם בננות או בלי, איך שרדנו פה בעיר בשנה האחרונה? היכנסו למדד טיים-אאוט העולמי
בננה ברד | קפה זוהו
הקורונה הפכה את כולנו למומחי בננה-ברד. השוונו מתכונים, מידת עשייה וזמן אפייה, ועדיין, אם אתם רוצים בננה ברד מנצח לפי מיטב המסורת האמריקאית – תמצאו אותו בקפה זוהו. לחם בננה שאופי במקום כמובן, בתוספת ראויה של אגוזים וקקאו. מידת האפייה שלו נאותה והוא נע בדיוק במנעד העדין הזה שבין לחם אוורירי לבין עוגה בחושה, שימו עליו שכבה נאה של חמאה או קרם פרש לנועזים, ואתם מסודרים.
20 ש״ח, גורדון 17, 03-561-6745
קרונאט בננות | שואו רום בייקהאוס
בשואו רום בייקהאוס הצטיינו מאז ומתמיד בבצק מטוגן. על כן, נציין לשבח את הקרונאט החדש שלהם (דונאט פלאס קרואסון במאפה אחד, למי שבמקרה פספס את ההגדרה החשובה) ממולא בקרם בננות וטופי קרמל חלומי, אייסינג צהבהב של סוכר בניחוח בנני גם הוא, וקישוט בננית גומי אייקוני לקינוח. טעים, מתוק ופאן. אין מה להוסיף.
16 ש״ח, בוולט או באיסוף מהסניפים (מלכי ישראל 11 תל אביב, 03-933-5592; פנקס 3 תל אביב, 054-735-5325; בית לחם 3 תל אביב, 03-772-11-88)
גלידת ברולה בננות | לג׳נדה
בלג׳נדה רקחו מקפא בננות חלומי, שאינו חוטא בטעם סינתטי אלא בטעמו המופלא והמקורי של הפרי. בציפוי הגלידה, יש שכבה נאה של סוכר חום מקורמל, ברולה כמובן. טעמי הסוכר החרוך משתלבים נפלא עם טעמי הפרי ויוצרים את אחד מטעמי הגלידה המהנים והמשובחים. אה, והוא אפילו טבעוני! כך שאין תירוץ להימנע.
17 ש״ח לכדור, לאתר