הירוק היפני הזה: קינוחי המאצ'ה הכי טובים במשלוח

טרנד חולף? הצחקתם את חסידי התה הירוק: מסעדות עירנו (בעיקר האסייתיות) מציעות מגוון מעניין של קינוחי מאצ'ה. מילקי או טירמיסו מאצ'ה כבר ניסיתם?

מאצ'ה
מאצ'ה
14 בינואר 2021

המאצ'ה הגיע אלינו לפני כמה שנים מיפן: ירקרק, מסתורי ועם ניחוח של רחוק-רחוק מכאן. בתחילה ניגשתי לזה בחשש מסוים, שכן גלידה בטעם ירוק נראתה לי דבר מופרך והזוי לחלוטין. מאז עבר הרבה תה ירוק בקנקן, ואף שלרגע היה נדמה שמדובר בעוד טרנד חולף, המאצ'ה התמקם ומצא את מקומו בתפריטי הקינוחים שלנו, ואנחנו שמחים על כך מאוד. לפניכם רשימה של קינוחים נפלאים בטעם תה ירוק, וכדאי לכם מאוד לטעום לפני שתעקמו פרצוף, כי המאצ'ה כאן כדי להישאר.

קוביות שוקולד לבן ומאצ'ה | מן טן טן

באיזיקייה היפנית מן טן טן מציעים קינוח מאצ'ה שנדמה סולידי ומאופק למראה, אך טעמו מופלא ומתוחכם. מדובר בקוביות שוקולד לבן במרקם מדויק ובגודל ראוי העטופות באבקת מאצ'ה עוצמתית. טעמי המאצ'ה, שידועים באוממי שלהם (עפיצות, למי שפספס…) מאזנים בדיוק את מתיקותו העזה של השוקולד הלבן ומותירים קינוח קליל שסוגר לכם את הארוחה בדיוק יפני אמיתי.
24 ש"ח, בוולט

הקוביות של מן טן טן. מאינסטגרם
הקוביות של מן טן טן. מאינסטגרם

סו בינג מאצ'ה | סו בינג

הסו בינג הוא קינוח שהגיע אלינו מקוריאה הדרומית, שכנתה הנאמנה של יפן. מדובר בפתיתי קרח עם חלב במרקם שלגי, רך ומבורך. בין שכבות הקרח תמצאו שכבת קרם מאצ'ה טהור ומזוקק, רוטב תה ירוק ריחני וכן שקדים פרוסים וגלידת וניל למטה. קינוח צונן ומהנה, שמעלה על נס את טעמי המאצ'ה המופלאים והמיוחדים, ומתאים בדיוק לטמפרטורות הלא הגיוניות שיש כאן היום. מהרו, מחר כבר גשם.
39 ש"ח, בוולט

המאצ'ה של סו בינג. צילום: ג'רמי יפה
המאצ'ה של סו בינג. צילום: ג'רמי יפה

פנקוטה מנקאי | קפה טאיזו

יובל בן נריה הוא אוטוריטה בכל מה שנוגע לחומרי גלם אסיאתיים ועל כן הוא מפליא, יחד עם השף קונדיטור שעובדת אתו גל שטיין, בפנקוטת מנקאי (ירק עלים צעיר שנחשב לסופר פוד). בתוספת מאצ'ה כמובן, גרעיני דלעת מקורמלים, פירות יער ורוטב ליצ'י רענן. טעם המאצ'ה נוכח ומורגש, המרקם מהנה וקליל ושאר המרכיבים במנה משתלבים נהדר זה בזה לכדי ביס מנצח בניחוח המזרח הרחוק.
38 ש"ח, בוולט

פנקוטה מאצ'ה. צילום: איליה מלניקוב
פנקוטה מאצ'ה. צילום: איליה מלניקוב

מילקי מאצ'ה | אונמי

אולי המילקי בברלין יותר זול, אבל מה הסיכוי שיש להם שם בגרמניה מילקי מאצ'ה? ובכן, אולי, לא בדקנו, אבל כך או אחרת באונמי מגישים מילקי מאצ'ה חלומי שמגיע בצנצנת ומורכב ממוס שוקולד לבן במרקם נכון ואוורירי, מעליו שכבת מאצ'ה נדיבה שנותרת דחוסה אך קלילה בעת ובעונה אחת וניחנת בטעם תה ירוק דומיננטי ונחוץ, וכן קצפת שוקולד לבן למעלה, כמובן.
40 ש"ח, בוולט

נעים להכיר, מילקי מאצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו
נעים להכיר, מילקי מאצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו

גלידת מאצ'ה | האפי סימפל מרקט

כרגיל נקדיש לטבעונים לפחות קינוח אחד, הם סובלים מספיק למעננו (בלי ציניות), ולכן מגיע להם. בהאפי סימפל מרקט, מקדש הטבעונות הצבעוני, מציעים גלידת מאצ'ה על בסיס קרם חלב שקדים עם אבקת מאצ'ה וניל. ראשית, חלב השקדים הוא מצוין לגלידה ומעניק לה מרקם קרמי ועשיר, ולא דלוח ומימי, כבר אהבנו. שנית, הגלידה עושה חסד למאצ'ה שמתגלה כטעם גלידה מרענן וכיפי, שלא חוטא במתיקות יתרה.
26 ש"ח, בוולט

טירמיסו מאצ'ה | וונג

מעניין מה יגידו באיטליה שישמעו על טירמיסו מאצ'ה, כי להזכירכם בולונז בפיתה חירפן אותם לחלוטין. אבל מזל שאנחנו קצת פחות שמרנים ויש לנו הזדמנות לזלול טירמיסו מאצ'ה נהדר. שכבת עוגת טורט ספוגה היטב במאצ'ה, קרם מסקרפונה עשיר וקטיפתי, שכבת טורט נוספת ולקינוח – בשכבה העליונה, קראמבל של עוגיות מקרון פריכות בטעם מאצ'ה, כמובן. אריגטו, מה שנקרא.
42 ש"ח, בוולט