למביני עניין בלבד: 6 קינוחי פרג שחובה לנסות בתל אביב
נכון, מדובר באחד מחומרי הגלם השנויים ביותר במחלוקת, אבל מי שאוהב יכול להישבע בכך שמדובר במעדן. ימי אדר הם תור הזהב של הפרג ואספנו לכם כמה מנות עם חומר הגלם הייחודי שכדאי לטעום
מדובר, צריכים להודות, באחד מחומרי הגלם הכי שנויים במחלוקת – או שאוהבים או ששונאים אותו. כך או אחרת אף אחד לא אדיש אליו ומה שבטוח: ימי אדר הם תור הזהב של הפרג ועל כן אספנו לכם את קינוחי הפרג הטובים של עירנו. לגזור ולשמור (לסבתא, וגם לכם).
1. פרסבורגר פרג | קונדיטוריה וייס
נתחיל כמובן מהקלאסיקה המזרח אירופאית כפי שהיא מוגשת בקונדיטוריה האיקונית בקינג ג׳ורג. כבר מעל לשישה עשורים שהקונדיטוריה המשפחתית לימדה אותנו לאהוב ולהעריך פרג עם עוגת הפרסבורגר. זו למעשה רולדה מגולגלת מבצק שמרים עם מלית פרג עסיסית, ואף כונתה בראשית הדרך עוגת ׳שלום בית׳. בווייס משתמשים במלית פרג טרייה וריחנית שגורמת לביס להיות מנצח ממש. הסוד הוא בבישול הארוך של הפרג עד שמתקבל המרקם האידיאלי.
69 ש״ח לק״ג, המלך ג׳ורג׳ 4, 03-525-6710
2. גלידת פרג וגרידת לימון | בוזה
אין כמן בוזה כשזה נוגע בבחירה מקורית, מעניינת ובלתי שגרתית של טעמים. גלידת הפרג שלהם תנצח כל שונא פרג באשר הוא. באמת. הנושא נבדק והוכח. הפרג מתגלה כמרכיב מפתיע וטוב לגלידה, והוא יוצר טעם ייחודי ומהנה לליקוק. אל הפרג נוספת גרידת לימון שמיטיבה ומעמיקה את הטעמים ויוצרת טעם גלידה חד פעמי.
17 ש״ח לכדור, החשמונאים 91, 03-546-5295
3. עוגת פרג באסקית | ביסוקטי
בביסקוטי מציעים עוגת פרג באסקית מסורתית, שמורכבת משכבות בצק סבלה עשיר שעשוי נהדר. בתוכו מסתתרת מלית פרג נדיבה שמשווה לכל טעם נהדר שנע בין מתוק למריר באופן מתון ומדויק. העוגה רכה ועשירה וכיפית בכל יום בשנה ולא רק בפורים.
118 ש״ח, טלפון להזמנות: 03-5704015 (בתמונה הראשית)
4. עוגת פרג אוסטרית | שטפן
על שטפן בהחלט ניתן לסמוך שיטפל כהלכה בחומר הגלם הזה. אולי בארץ הוא עדיין מעט שנוי במחלוקת, אבל באוסטריה ובאירופה הקלאסית בכלל יש לו עדת מעריצים איתנה. בשטפן מגישים עוגת טורט קלאסית כאשר בבצק תועפות פרג שצובעות את העוגה כולה בצבע כהה, שחרחר ומפתה. לזה מוסיפים ציפוי שמנת עם טאץ׳ לימוני ערב לחיך שמוסיף לחגיגה כולה.
98 ש״ח לעוגה, טשרניחובסקי 21, 03-679-9788
5. עוגת פרג ולימון | נורדיניו
כבר למדנו שבנורידניו לוקחים את רזי הקונדיטוריה צעד אחד קדימה והם אכן מצטיינים בעוגת פרג בחושה בצורה ריבועית ואסתטית, כאשר הבצק עשיר בלימון טרי וחמצמץ ופרג בכמות נדיבה כמובן. גולת הכותרת, אם תשאלו אותנו אוהבי המתוק, היא אייסינג הסוכר המזוגג על גבי העוגה שמיטיב עם העוגה כולה ונותן קראנץ׳ מהנה בביס.
59 ש״ח ל-600 גרם. נחלת בנימין 27, 077-2007777
6. מאפין פרג | שישה במאי
הופתענו שבקונדיטוריות עירנו לא מצאנו הרבה הוכחות לשילוב הנהדר שהוא שוקולד ופרג. מזל שבשישה במאי הרימו את הכפפה עם מאפין נהדר, פריך ועשוי היטב שמשלב שתי אהבות גדולות, למבוגרים בלבד – שוקולד מריר ופרג. הוא אפילו ללא גלוטן כך שאין חשש לזלול ממנו שתי יחידות לפחות.
18 ש״ח, בן עמי 13, 072-2410-551