טיים אאוט timeout

עולים לקפה: 3 מתכונים לקוקטיילים קיציים מעולים

| מאת: Time Out Boutique

הקוקטיילים המרהיבים שאריאל לייזגולד רקח לכבוד סדרת מסיבות הקיץ של Nespresso הם כל מה שאנחנו צריכים הקיץ, אך בהיעדר כישורי מיקסולוגיה אצלנו, ביקשנו גרסה שנוכל להכין בבית. שקשקנו, יצא מושלם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/06/sizes/DSF3707_h_wo_680_382.jpg
אריאל לייזגולד מפנק אותנו בגרסה הביתית לקוקטיילים. צילום: אנטולי מיכאלו

למקרה שעוד לא שמעתם על סדרת אירועי הקיץ של Nespresso, מדובר בשלושה סבבי מסיבות מלאים בכל מה שאנחנו אוהבים שיתרחשו בין 28.6 ל־13.7: מוזיקה משובחת, מיטב האמנים, לוקיישנים שווים וקוקטיילים מבוססי קפה קר שיגרמו לכם לרצות עוד ועוד. אמן הקוקטיילים אריאל לייזגולד, מקבוצת ״מאנקי ביזנס״, (הברים בל בוי, 223, באטלר, שירותי הבר דאקפייס והגסטרו־בר הוטל דה ויל), אמנם רקח שלושה קוקטיילים שתוכלו למצוא רק בסדרת האירועים המדוברת, אבל לנו זה לא מספיק. ביקשנו ממנו מתכונים לגרסה ביתית, הקיץ הזה הולך להיות ארוך.

Cafe Fangoso

קרמי, מתוק, מנחם

Cafe Fangoso. צילום: אנטולי מיכאלו

Cafe Fangoso. צילום: אנטולי מיכאלו

מרכיבים:

1 כוס קרח גרוס
120 מ"ל ליקר שמנת אמרולה
120 מ"ל נספרסו שקרטו
20 מ״ל ליקר אורצ׳טה
10 מ״ל אמרטו
10 מ״ל וודקה
5 מ״ל סירופ קינמון
קצפת ביתית להכנה (אפשר להשתמש במכל)
לקישוט: עוגיות ביסקוטי, פירות יער, נענע

אופן ההכנה:

ממלאים 3\2 קרח גרוס ונספרסו שקרטו בכוס פילזנר.
מוזגים את האורצ'טה, האמרטו והוודקה לכוס ערבוב מלאה בקרח, משקשקים כ־10 שניות.
מסננים לתוך הכוס על גבי הקרח הגרוס
מזלפים את הקצפת מעל ומקשטים בעוגיית ליידי פינגר, פירות יער ונענע

Affugato Corretto

מתוק מריר, אלכוהולי, אולד פאשנד

Affugato Corretto. צילום: אנטולי מיכאלו

Affugato Corretto. צילום: אנטולי מיכאלו

מרכיבים:

50 מ״ל נספרסו שקרטו
30 מ״ל רום לבן
15 מ״ל רום כהה
15 מ״ל ברנקה מנטה
5 מ״ל סמבוקה
12.5 מ״ל מי סוכר
2 טיפות תמצית וניל אמיתית
לקישוט: נשיקת וניל

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים לשייקר מלא בקרח
משקשקים היטב כ־10 שניות
מסננים את המשקה לכוס פוני/קורדיאל גבוהה ומניחים את הנשיקה מעל

Nido Salentina

טרופי, חמוץ מתוק, מרענן

Nido Salentina. צילום: אנטולי מיכאלו

Nido Salentina. צילום: אנטולי מיכאלו

מרכיבים:

40 מ״ל נספרסו סלנטינה
20 מ״ל פרנג׳ליקו
40 מ״ל טקילה לבנה
20 מ״ל מחית בננה מונין
5 מ״ל סירופ ליצ׳י
10 מ״ל מיץ תפוזים
5 מ״ל דבש הדרים
צמר גפן מתוק

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים לשייקר מלא בקרח.
משקשקים היטב כ־10 שניות.
מסננים לתוך כוס רחבה כשבתחתיתה צמר הגפן המתוק שנעלם כשהמשקה פוגש בו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601