מבשלים עם קנאביס: שלושה מתכונים חמימים שיטיסו את החורף שלכם לחלל
עם כל הכבוד לבראוניז, ברגע שהכנתם - כן, אתם עם המרשמים הרפואיים, כמובן שאנחנו מדברים אך ורק אליכם - חמאת קנאביס אפשרויות הבישול שלכם הן הרבה יותר רחבות מזה. ובכל מקרה חורף, אתם מצוננים וזה לא כזה נעים לעשן. אז ברור שתכינו שוקו ירוק מושלם
החורף הגיע, ולכולנו קצת כואב הגרון, מה שאומר בהכרח שגם הרבה פחות מתחשק לנו לעשן. אבל בשביל להרגיש תחושת חמימות ונגיעות של קנאביס, לא חייבים יותר לשרוף את הגרון ולקחת פעם שאכטה, פעם שלוק של תה חם. במקום זה ההמלצה שלנו לחורף הקרוב היא להיכנס למטבח עם שקית מלאה בגראס ולהתחיל לבשל, במיוחד אם אתם משתמשי קנאביס רפואי שזקוקים לו בכל יום. אז מה בתפריט? שלושה מתכונים מושלמים שיעשו לכם שמח בבטן ובלב.
ראשית, מתכון לחמאת קנאביס:
לייבש את הקנאביס בתנור לחצי שעה (חום נמוך מאוד!).
לבשל את הקנאביס ביחס של גרם אחד ל 20-25 גרם חמאה במשך 3 שעות, ורצוי להוסיף כוס מים בדרך.
מסננים מהחמאה שנוצרה את הפרחים שנשארו. מקררים לשעתיים ואז זה מוכן!
>> בפעם הקודמת שכתבנו על חמאת קנאביס חלקנו עוד הרבה מידע רלוונטי שאולי תרצו לחזור אליו
1. שוקו קנאביס חם
קל יותר ממה שאתם חושבים, טעים יותר ממה שהיינו מצפים. שוקו קנאביס למי שרק רוצה להיזכר בילדות ועל הדרך גם לקבל את טעם החיים הבוגרים. במתכון הזה תצטרכו להשתמש בחלב קנאביס שניתן להכין מערבוב של אבקת קנאביס בתוך חלב, על אש נמוכה, במשך כחצי שעה.
רכיבים:
חלב קנאביס
שוקולד
הוראות הכנה
בסיר קטן על אש נמוכה, הוסיפו את החלב ולאחר מכן את השוקולד. ערבבו מידי פעם עד שהשוקולד נמס היטב בתוך החלב. הימנעו מלעבור את ה-150 מעלות, אחרת הקנאביס לא ישפיע. ניתן להשתמש בכל תחליף חלב או סוג שוקולד שאתם אוהבים.
https://www.youtube.com/watch?v=44vgyMc49os
2. לחם בננה קנאביס
לא, זאת לא עוגת בננות, זה לחם. ובמקרה שלנו מדובר בלחם בננה שמוסיפים לו גם קנאביס לטעם ולעידון. בתכלס, אין דבר שמחמם את הלב ואת המאנצ' כמו לחם בננה טוב ואיכותי. בשביל המתכון הזה תצטרכו חמאת קנאביס.
המרכיבים:
4 בננות בשלות, מרוסקות
½ כוס קמח
½ כוס חמאת קנאביס
1 כוס סוכר
1 ביצה טרופה
½ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. אם החמאה במצב מוצק, הביאו אותה לרתיחה קלה מאוד בסיר ואז הניחו לה להתקרר במשך כמה דקות.
מערבבים בקערה את החמאה יחד עם הבננות המרוסקות.
מוסיפים פנימה את הסוכר, הביצה ותמצית הוניל.
מוסיפים מלח ואת הסודה לשתייה.
מוסיפים את הקמח.
מורחים מעט חמאה על התבנית ואו על נייר האפייה ואופים במשך כ-40 דקות עד שעה.
לאכול בזהירות, כי… אתם כבר יודעים למה.
מרק עוף ופטריות
מרק העוף הקרמי והמלוח הזה מעניק נוחות מבפנים החוצה. זה טוב לנשמה, טוב לגוף, והתוספת של חמאת קנאביס מעלה את תחושת הכרבול והחמימות לגבהים יוצאי דופן. גם במתכון זה תצטרכו להשתמש בחמאת קנאביס (הסבר למעלה, זוכרים?).
רכיבים:
1 כף שמן זית
8 חתיכות פרגית ללא עצמות וללא עור, חתוכים לנתחים קטנים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות חמאת קנאביס
3 שיני שום (טחונות)
8 חתיכות של פטריות מיני פורטובלו (פרוסות דק)
1 בצל (חתוך לקוביות)
3 גזרים (קלופים וחתוכים לקוביות)
2 גבעולי סלרי (חתוכים לקוביות)
½ כפית טימין מיובש
¼ כוס קמח
4 כוסות ציר עוף
1 עלה דפנה
2 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים (לא חובה)
1 ענף רוזמרין (לא חובה)
הוראות הכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול. מתבלים נתחי פקדית במלח ופלפל, ומוסיפים לסיר. מטגנים עד להזהבה, 2-3 דקות. מוציאים מהסיר, ומניחים בצד.
ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית. מוסיפים בצל, שום, פטריות, גזר וסלרי; מבשלים 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים טימין ומבשלים עד לריח.
מוסיפים קמח, ומקציפים עד שהוא מגיע לצבע חום בהיר. המשיכו להקציף, והוסיפו ציר עוף, עלה דפנה ונתחי עוף. מקציפים כל הזמן ומבשלים 4-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מוסיפים חצי חצי ומערבבים כדקה עד לחימום מלא. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים מיד. מקשטים בפטרוזיליה ו/או רוזמרין.