פינה שאסור לפספס: בכיכר הכי יפה בעיר נפתח בית הקפה של אלג'יר

קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן
קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן

אנחנו לא יכולים להגיד שהשינוי שעברה כיכר ביאליק קרה מבלי ששמנו לב, כי הכי שמנו לב - בבית פליציה החדש נפתח בית קפה קסום שמגיש קפה מהדור השלישי מבלי להתחכם, ויודע איך להתאים לכל אחד את הקפה שלו. והנוף? אייקוני

26 בספטמבר 2024

בכיכר הכי יפה שיש לעיר שלנו להציע, באחד מהבניינים הכי יפים שיש לעיר שלנו להציע, נפתח ללא רעש וצלצולים בית קפה חדש ומסקרן, שבשעות הערב הופך – כמיטב המסורת העירונית – גם לבר יין. קפה אלג'יר, תתחילו לשנן.

>> 20 מסעדות, בתי קפה ועוד מטעמים שמסתתרים בשוק הפשפשים

מיטיבי לכת והפולים יזהו וודאי את השם "קפה אלג'יר", מותג קפה מקומי שנוסד על ידי איתמר בן אבי לפני 12 שנה. הוא קפה מהגל השלישי, שמתמקד בחמישה סוגי קפה ונמכר ב-15 נקודות שונות ברחבי הארץ, ובימים אלה נולד לו  בית ראשון משלו בבניין פליציה בלומנטל, הבניין הכתום שבכיכר ביאליק, אשר ממש לפני כמה ימים הושק בתור "פליציה: בית לאמנות הצליל", מרכז התרבות הטרי של עיריית תל אביב, המיועד לקהילת המוזיקאיות והמוזיקאים העצמאיים

תקשיבו טוב. פליציה – בית לאמנות הצליל. (צילום: יעל שמדיט)
תקשיבו טוב. פליציה – בית לאמנות הצליל. (צילום: יעל שמדיט)

הבניין לשימור מרווח ורחב ידיים, כאשר החלונות הגדולים מאירים באור נעים את המרחב ומעניקים תחושה אמיתית של ספייס. אפשר לשבת בפנים ולהנות מהשקט, או להתחרדן בחוץ ולהנות מהשמש תחת צל השמשיות. מלבד ספייס, כנראה שעם כניסתכם לבניין תחושו מיד בניחוח הקפה המשכר שבהחלט קשה לעמוד בפניו. איתמר מאז ומתמיד אהב והתעניין בקפה. בתחילת דרכו המקצועית ניהל את תחום הקפה בחברת "קפה איטלקית", ניהל בית קלייה בחיפה, ואז החל לטחון קפה בביתו ללקוחות. משם נולד המותג אלג'יר, שהגיע אט אט לבתי קפה ברחבי הארץ.

סביבה נעימה.. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן
סביבה נעימה.. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן

במשכן החדש של קפה אלג'יר, מאגד איתמר את חמישת סוגי הקפה שלו, אותם הוא קולה בתל אביב ובבית הקלייה רות שבפתח תקווה. מוצעות כאן שתי תערובות, צמד "חד זני" וקפה טורקי אחד. "אני לא רוצה לסבך אף אחד עם מושגים שהוא לא מכיר וניים דרופינג של אתיופיה, קולומביה או אינדונזיה. לכן אני שואל כל לקוח שאלה פשוטה – 'אתה אוהב מריר ושוקולדי, חמוץ ופירותי או אגוזי ומאוזן?'. בזה זה מסתכם, אין צורך לסבך יותר כדי לקבל כוס קפה טובה בדיוק לפי הטעם האישי".

כמה יופי פה. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן
כמה יופי פה. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן

אנחנו טיפוסים מאוזנים ואגוזיים, ולכן נהננו מקפה טרי, נעים וריחני, שאיכותו בהחלט מורגשת בלגימה. בן אבי מספר כי הוא תר אחר מקום משלו כבר שלוש שנים, ולפני שנה ושמונה חודשים זכה במכרז של עיריית תל אביב על פתיחת בית הקפה בבניין פליציה המדובר. "אין ספק שזו התקופה הכי קשה שידענו. יש אנשים שאיבדו כל כך הרבה ונלחמים על החיים עצמם, אבל ההשפעה של המלחמה ניכרת על כולנו. לפתוח בזמן מלחמה זו התמודדות מטורפת. יש מחסור בכוח אדם, קושי בסיפוק סחורה המחירים מאמירים. הכל בטירוף, וזה שאני הבעלים היחיד ומנהל את המקום זה אתגר משוגע, ועדיין אני מאוד שמח להיות כאן".

החלל הנעים שבפנים. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן
החלל הנעים שבפנים. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן

בן אבי מוסיף שמאוד חשוב לו להיות נגיש ככל הניתן במחירים, לכן האספרסו יעלה 9\11 ש"ח, קפוצ'ינו עולה 13\15 ש"ח, אמריקנו חם או קר ב-12\14 ש"ח וקפה קר עומד על 16 ש"ח – שזה בהחלט ממוצע זול בהשוואה לשאר בעירנו. יש גם קולד-ברו בעבודת יד, שהוא מנת קפאין נפלאה, צוננת ומזוקקת ב-24 ש"ח. וכמובן שאי אפשר להגיש קפה בלי מאפה, ואיתמר אסף וליקט לקפה אלג'יר מגוון נשנושים ומאפים שהכיר במהלך הדרך ואהב. תמצאו כאן עוגיות, טראפלס, בלונדי, כדורי שוקולד, מלבי בעבודת יד ומאפה גבינה וזעתר ממאפייה ביפו (בין 8-21 ש"ח). בהמשך יחכו לכם גם כריכים צבעוניים, רוגעלך, עלי גפן מאברמנטו, ופלטת גבינות הישר מחוות נעמי.

בוהים במזרקה. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן
בוהים במזרקה. קפה אלג'יר. צילום: יעל שטוקמן

וכמובן, כפי שהמסורת העירונית בעירנו הבטיחה, החל משעות אחר הצהריים ועד שעות הלילה קפה אלג'יר יהפוך לבר יין, ויפתח אחד מתריסר הבקבוקים שמוצעים כאן (בין 99-159 ש"ח), ואז תוכלו לשבת עם כוס יין, לנשנש גבינות, ולהביט במזרקה הכי יפה בעיר – ולקוות לטוב.
ביאליק 26 שעות פתיחה בהרצה. ראשון עד שישי בין 8:30-14:00, ואז שוב בין 16:30-22:00.