בסוף שינקין יש מקום מיוחד: הקפה המשפחתי שלא ידעתם שהרחוב צריך

הייתם חושבים שבשינקין וסביבתו יש מספיק בתי קפה, אבל הייתם טועים, כי במקטע שבין רוטשילד ויהודה הלוי לא היה שום מקום ללגום בו. אבל עכשיו יש: קפה לילי, פרויקט של אבא ובן שתמיד חלמו על קפה דור 3 משלהם, מציע את אחד הספייסים היפים והנעימים באזור. ויש גם בונוס למי שכלב טוב
מאחורי בית הקפה החדש והיפהפה שנפתח בימים אלה בקצה המזרחי של רחוב שינקין, עומדים אב ובן – עדי ולוטן רוזין. מעבר לעובדה שיש כאן סיפור מתוק ומשפחתי, מדובר בשניים שהקפה באמת זורם בעורקיהם. הם בקיאים בסצנת הגל השלישי של הקפה ורצו להביא אותה לאיזור מגוריהם, שבאמת חף מבתי קפה ברדיוס ה-100 מטר שסביב צומת יהודה הלוי-שינקין. ובכן, כבר לא.
>> גיהנום בלשון, גן עדן בלב: 11 המנות הכי חריפות בתל אביב
>> הרגו את השליח: כך ניסיתי להיגמל ממשלוחי וולט, ולגמרי נכשלתי
בביתם של הרוזינים תמיד הייתה מכונה קפה משוכללת במיוחד, ויחד הם החזיקו בחלום משותף לבית קפה משלהם. כאשר ראו שהתפנה החלל הנדיר הזה ברחוב שינקין – הם החליטו שעכשיו זה הרגע. תרמה לכך העובדה שהאב והוריו התגוררו בעצמם בשינקין בעבר, והיה נדמה כי הקוסמוס הסתדר כולו לקראת הרגע הזה. לילי, שעל שמה נקרא בית הקפה, היא הכלבה האהובה המנוחה של המשפחה.

"השיפוץ פה היה מאתגר מאוד ולקח מלא זמן", מספר לוטן. "זה בניין לשימור אז כל נושא התשתיות והאינסטלציה היה מאתגר מאוד, שלא לדבר על זה שלמכונת הקפה היה צורך בבנייה של אוסמוזה הפוכה. בקיצור, לא היה פשוט אבל אנחנו מאוד שמחים מהתוצאה". אותה המכונה היא מכונת לה מרזוקו, שידועה כפרארי של מכונות הקפה, ואותו השיפוץ הקפדני הוביל לחלל יוצא דופן, נעים ומרווח שמאפשר לשבת בפנים בשלווה או בחוץ תחת השמשיות, במקטע שינקינאי שעד כה היה חף מסימני אורבניזציה.

את פולי הקפה בחרו האב ובנו להביא מבית הקלייה נחת. "מעבר לעובדה שהיה לנו קליק איתם, הרגשנו שהפולים שלהם מאוזנים ונגישים ומתאימים לחיך הישראלי ומצאנו אצלם בדיוק את מה שאנחנו רוצים להביא לקהל שלנו. ספיישלטי קופי אבל בגובה עיניים ולא חמוץ או פירותי מדי", מסביר לוטן את הבחירה. זאת ועוד, השניים דאגו לעמדה מסודרת שבה מזמינים את הקפה ולעמדה אחרת בה מחכים וממתינים לקפה. אם הלקוחות הישראליים באמת ייטיבו לשמור על הסדר, זה מבטיח פלואו נעים בבית הקפה והרבה פחות עצבים על הבוקר.
הקפה, כפי שהבטיח לוטן, באמת מדויק בטעמיו ומאוזן להפליא ועומד על 12 ש"ח לאספרסו, 14 ש"ח לאמריקנו ו-16 ש"ח לקפוצ'ינו, בהחלט בטווח המחירים הגבוה בעיר, שבאותה נשימה גם הפך לסטנדרט. המאפים והכריכים הם מבית היוצר של המאפייה השבדית פיקה, ובהמשך יהיו מאפים שייאפו במיוחד לבית הקפה. הכריכים בטווח שבין 30 ל-32 ש"ח, מאפי ההל, הזעפרן והקינמון המסורתיים עומדים על 18 ש"ח ויש גם עוגת גזר ב-17 ש"ח או עוגת לימון והל ב-15 ש"ח.

ועוד לא סיפרנו על הדבר הכי מתוק כאן: יש פפצ'ינו – כוס עם חלב מוקצף להולכים על ארבע (3 ש"ח). "בארה"ב זה טרנד ממש", מסביר לוטן, "וגם התייעצנו עם וטרינר וזה מתאים לכלבים, כי מדובר בסוף בכמות מאוד קטנה של חלב, הקצף הוא מה שנותן נפח וכלבים עפים על זה". ולא רק כלבים, מתברר.
>> קפה לילי, שינקין 73, פתיחה בהרצה א'-ה' 18:00-07:30, שישי 14:00-07:30. סגור בשבת (נכון לעכשיו)