פיורי קפה: הבנקאי שהגשים את החלום, ופתח בית קפה קטן בכרמל
דניאל שור דווקא עבד באזורים שהכסף נמצא, אבל משום מה הוא החליט דווקא בזמן מלחמה להקים בית קפה חדש בשוק, מתוך אמונה שדווקא בנקודת שפל יש הזדמנויות שלא חוזרות. "סביר להניח שאת הנזקים המשמעותיים של המלחמה בכיס אנחנו עוד נרגיש, אבל גם יהיה פה טוב יותר"
בפינת רחובות ישכון ויום טוב שבשוק הכרמל אין בימים אלו תנועה כמו בימים עברו. התיירים שנהגו בעונה זו להגיע בהמוניהם לאזור השוק נעדרים למדי. מדי פעם חולפות להן קבוצות קולניות של תגלית, אבל אין ספק שיוני ריק כמו זה לא ראינו כבר הרבה זמן. אבל יש מי שלא נותן לעובדה המצערת הזו להכניע אותו – דניאל שור, בעלי קפה פיורי החדש, שבחר דווקא לזהות דווקא בעת הזאת הזדמנות. "מכאן אפשר רק לעלות", הוא מסביר. "זה לא יהיה לינארי, וסביר להניח שאת הנזקים המשמעותיים של המלחמה בכיס אנחנו עוד נרגיש, אבל גם יהיה פה טוב יותר. ומבחינה עסקית, אני מאמין בגישה שגורסות שדווקא בנקודת שפל יש הזדמנויות עסקיות שלא חוזרות".
>> זבולון מתרוקן: אחרי תשע שנים של הרפתקאות, מסעדת פיפי'ז נסגרת
את הגישה האנליטית הזו ניתן להסביר על ידי עיסוקו הקודם של שור, שעבד בבנק והתמחה בשוק ההון. הוא מספר הוא מאז ומתמיד רצה מקום משלו, אך בפעם הקודמת שהיה קרוב לעשות כך זה היה עם פרוץ הקורונה. אז התזמון הפחיד, ושור בחר להישאר בעבודתו היציבה בבנק. אז איך דווקא עכשיו הוא מחליט לפתוח? "עכשיו באמת החלטתי ללכת לפי הגישה שדווקא בנקודת השפל כדאי להשקיע, והפעם גם בת הזוג שלי איתי בזה, אז החלטנו ללכת על זה. אולי בקיץ הזה לא יהיה פה צפוף, אבל אני מקווה שבקיץ הבא כבר כן".
אם כן, זוגתו של שור ירדן שפירא, שעבדה כמעצבת פנים עד שהצטמצמה עבודתה בתחילת המלחמה, הצטרפה להרפתקה והשניים הבינו שזו העת הנכונה עבורם. הם מצאו את הלוקיישן שממנו התפנה לאחרונה בית הקפה בינז 20 מבית לאביט, הותירו את המבנה האסתטי על כנו, והשקיעו את מרצם במציאת ספקים מתאימים. התוצאה היא פיורי קפה, שכמו האיטלקי כן הוא, מתפקד כבית קפה שמוכר גם פרחים.
במהלך ימי השבוע תמצאו כאן קפה נהדר, וגם דיל קפה ומאפה ב-25 ש"ח, או דיל קפה וכריך ב-40 ש"ח – דילים מהסוג שהתגעגענו אליהם. תמצאו שם הכל מקרואסונים ודנישים (14 ש"ח) עד לקראק פאי (30 ש"ח) ועוגת שכבות גזל וניל (34 ש"ח). בגזרת הכריכים, יש כריך קפרזה קלאסי (28 ש"ח), כריך טבעוני עם אבוקדו, עגבניות וממרח עדשים כתומות (28 ש"ח) או טוסט כמהין מושחת (32 ש"ח) לאכילה במעמקי השוק.
בימי שבת מוגש בפיורי תפריט בראנץ' ומנות קטנות, כמו למשל ארבע ברוסקטות משתנות (48 ש"ח ל-4 יחידות), חציל בלאדי עם גבינת בושה (53 ש"ח), סשימי עם ירקות טריים מהשוק (58 ש"ח), טרטר סלמון עם אבוקדו ופלפל חריף (56 ש"ח), פלטת גבינות עם פירות וריבה (58\109 ש"ח), סלט בוראטה (61 ש"ח) או קיסר (59 ש"ח), פוקאצ'ה פריכה עם מטבלים (27 ש"ח) ועוד. בהמשך מתכננים דניאל וירדן גם לפתוח את פיורי קפה לבר יין בשעות הצהריים, כי הם חיים בתל אביב וזה מה שעושים. בשלב הזה הם עוד מנסים לגייס כוח אדם לכך, ובינתיים שומרים על אופטימיות זהירה. כי בכל זאת, איך אפשר לפתוח מקום חדש בעת מלחמה מבלי להזדקק לה?
יום טוב 20, ימים א-ו' בין 7:30-16:00, יום שבת בין 9:00-15:00