תופחים: קפה פסיליטי השקיע את כל היצירתיות במאפים יוצאי דופן
אם תעברו ליד בית הקפה החדש בדיזנגוף יכול להיות שתחשבו שמדובר בסתם עוד פינת ישיבה חביבה בעיר, אבל בפנים מתחבאים המאפים של והשף קונדיטור ליאור כהן (מנרה, טוטו, ג'ורג' וג'ון), והסינבון הכי טעים שאכלנו בעיר עד כה
תחושת הרפטטיביות מתחילה להתפשט בין בתי העסק בעיר, ונראה שכל בית קפה כבר נפתח בעבר. לכן אנחנו תמיד שמחים לגלות בית קפה יצירתי, במיוחד אם היצירתיות מתבטאת בפחמימות יוצאות דופן, מתוקים הרפתקניים וסינבון שאנחנו כבר לא יכולים לחכות להם. ואז מה אם אחד הבעלים רק בן 22.
>> עולם האמנות הישראלי מתגייס להצלת קפה שפירא. נותרו יומיים
>> קררררראנץ': סטודיו המאפים מהחלומות שמשגע את פלורנטין
מאחורי קפה פסיליטי עומדים נועם דדון והשף קונדיטור ליאור כהן. דדון בן ה-22 הכיר את כהן כשעבדו יחד במסעדת מנרה – הראשון כמלצר והשני כקונדיטור ראשי בעל עבר עשיר הכולל את טוטו וג׳ורג׳ וג׳ון. כשדדון סיפר לכהן על החלום שלו לפתוח מקום משלו ששם דגש על קונדיטוריה, העניינים התחילו להיאפות. ״נולדתי וגדלתי במצפה רמון, ואמא שלי הייתה הקונדיטורית של מלון בראשית במשך עשור", מספר דדון. "תמיד מאוד אהבתי מאפים, ובצבא התחלתי לחלום על מקום משלי שמעבר להכל, הוא מקום מפגש של אנשים. החיבור עם ליאור במנרה הוציא את זה לפועל״.
מלבד מרחב נינוח ונעים, וכמה מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, בפסיליטי תמצאו קפה מצוין, כריכים טריים ובעיקר מאפים ייחודים שכהן אופה במקום – לא עוד שכפול של כאלה שטעמתם כבר בעבר. כלומר, ישנם כמובן כמה קלאסיקות מתבקשות כמו רוגלעך (4 ש״ח ליחידה) או כדורי שוקולד, אבל בכל הנוגע לשאר, אין מאפה ללא טוויסט מתבקש. הקרואסונים, למשל, ממולאים בקרם מוקצף באמצע, ולא בסתם מחית: קרואסון השוקולד ממולא בקרם שוקולד עשיר שהופך אותו לקינוח של ממש, ויש גם קרואסון במילוי פיסטוק, וקרואסון במילוי קרם לימון, תותים ומרנג מלמעלה (22 ש"ח).
תמצאו כאן גם עוגיית פיסטוק ופטל נימוחה, עוגיית שוקולד לבן וחמאת בוטנים (16 ש״ח לכל עוגייה), בראוניז עשיר משובץ באגוזי לוז שלמים שניכרת ההשקעה הרבה בהכנתו (18 ש״ח), עוגת תפוזים הפוכה גבוהה ומרשימה או עוגת וניל ואוכמניות ללא גלוטן (19 ש״ח), עוגת גזר עם פרוסטינג וניל מושחת במידה (22 ש״ח), ואת הסינבון הטוב ביותר שטעמנו בעיר (17 ש״ח), שמגיע בגודל נדיב עם טעם קינמון דומיננטי, מידת אפייה מדויקת ובצק לח ורטוב, אך דחוס היטב בעת ובעונה אחת. אה, ומעליו פרוסטינג באטר קרים חלומי שהופך את הביס כולו לבאמת מנצח. ״אנחנו פתוחים רק שבוע וקצת ואנשים כבר חוזרים בשבילו״, מגלה לנו דדון.
בזירת המלוחים תמצאו מאפה שמרים מלוח עם ריבת בצל, פרמזן, זעתר, מוצרלה ועגבניות מיובשות (22 ש״ח), או כריכים קלאסיים שמוכנים במקום: כריך עם חלומי, חסה ורוטב קיסר; כריך ברי, סלק, אגוזי מלך וריבת בצל; כריך גאודה, שמנת וירקות טריים; כריך טונה במיונז לימון ועגבנייה; כריך בטטה קלויה, טחינה, פטה ואורוגולה; וכריך סלט ביצים, חסה לליק ועגבנייה (35 ש״ח). ישנם גם סלטים (32-35 ש"ח) ותכנונים לפתוח בהמשך בשעות הערב עם תפריט טאפאס המורכב מברוסקטות, פוקאצ'ה, גבינות ודגים נאים.
לא חששת לפתוח מקום דווקא עכשיו?
״המלחמה תפסה אותי כמו כולם בשוק טוטאלי, בעיקר כי שירתי ברעים שנתיים לפני וזה בקלות היה יכול להיות אני. חשבתי לעצמי על כל הצעירים שהלכו על סתם, אז מה זה כבר לפתוח עסק? כולם אמרו לי לא לעשות את זה, אבל לא הקשבתי. צירפתי את ליאור להרפתקה והנה אנחנו כאן״.
דיזינגוף 245, ימים א-ה בין 8:00-18:00, יום ו: 8:00-14:30. סגור בשבת