היי פייב: חמישה מקומות שחובה להזמין בהם קראק פאי

הפאי שנקרא על שם סם ממכר כבר השתלט על כל תפריט קינוחים נחשק בעיר. אם אתם כבר מרשים לעצמכם את חטא המתוק הזה, הנה 5 מקומות למקסם בהם את ההיי וגם מתכון אחד, למי שמתכנן להיות בן הזוג המושלם בוולנטיינ'ס

קראק פאי של קלארו. צילום: יהונתן בן חיים
קראק פאי של קלארו. צילום: יהונתן בן חיים
12 בפברואר 2019

הוא חורפי, מנחם, מתוק מאי פעם והחל מככב בכל מסעדה אהובה בעירנו. אם בראשיתו של הטרנד תהינו לעצמנו מה כבר אפשר לאפות מקצת קמח תירס, שיבולת שועל טחונה דק, סוכר והמון חמאה- היום כבר ברור שאפשר לאפות חלומות. אז איפה הולכים לדפוק הקראק פאי המושלם? חמישה מקומות להסתכן בהם בהתמכרות הרסנית.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
איפה אוכלים בוולנטיינ'ס דיי? כל האירועים
חתול עוגיה: בית הקפה הכי חמוד שתראו
כיוון למתוק: 5 המאנצ'ים הכי טובים בעיר

M25

יש דברים שעד שטועמים אותם, קשה להאמין שהם קיימים. הקראק פאי של m25 הוא אגדה ותיקה בעיר, עוד מגלגולו הראשון בקפה 48 ואין מה לומר, בהחלט מדובר בנס. למזלכם, גם במסעדת הבשר בסמטאות שוק הכרמל רוכשים לו מקום של כבוד ומתייחסים אליו כמלך הכיתה. פאי דקיק של מתיקות מזוקקת, מידת אפייה מושלמת, קצפת קלילה שמיטיבה עם המתיקות העזה וחוויה שאין שנייה לה.

34 ש"ח, סמטת הכרמל 30- 035580425, ברודצקי 25, 039340248

מגזינו

הקראק פאי של מגזינו חמים, נעים ועצמתי. על בסיס שזוף של שיבולת שועל תמצאו שכבת חמאה מקורמלת וראויה ותוספת הולמת של קצפת בניחוח וניל מדויק. הקיק האמיתי הוא בסיס הפאי שמזכיר עוגייה פריכה וחלומית. ברק כהן הקונדיטור גילה לנו שהקראק פאי היא העוגה הנמכרת ביותר במסעדה. ועם פופולריות קשה להתווכח.

קראק פאי של מגזינו, צילום: אלון לוי
קראק פאי של מגזינו, צילום: אלון לוי

42 ש"ח, דרך מנחם בגין 21, 03-7570535

ניסו

יש המון דרכים לצרוך קראק, אל תהיו מקובעים. כדורי הקראק של בית הקפה היפואי עשירים בחמאה, סוכר חום, ביסקוויט וניל ושיבולת שועל גרוסה היטב, ועטופים בקוקוס. כל זה הופך אותם לפינוק אידיאלי ליד הקפה, ואם בכל זאת חשקה נפשכם בקראק פאי לפי הספר- מומלץ מאוד לנסות גם את הקראק פאי המוגש במקום כמנה גדולה והגונה של העוגה הקלאסית.

קראק בולס של ניסו. צילום: נופר אוחנה
קראק בולס של ניסו. צילום: נופר אוחנה

קראק בול- 8 ש"ח, קראק פאי 36 ש"ח, ניסו, נעם 5, יפו, 03-6548823

קלארו

דלעות העונה היפות הביאו את עפרי רהב, הקונדיטורית של קלארו, ליצירת השילוב המפתיע בין קראק פאי לדלעת. השילוב מתגלה כמבריק: בסיס קראק פאי מופתי, מלית דלעת מצוינת בסגנון פאי חג ההודיה האמריקאי, ניחוחות קינמון והל ריחניים, גלידת מייפל שטרם נטעמה כמותה והגשה ייחודית בתוספת שבבי קראמבל כיפיים. קינוח חורפי מדוייק המשלב ביצירתיות שני קינוחים אמריקאיים ומעניק להם טאץ' אישי ומוצלח.

48 ש"ח, הארבעה 23, 036017777

סוויט בוקס

בימי שישי, רבים נוהרים לסוויט בוקס בתקווה שתישאר עוד פיסה של הקראק פאי המוכר והאהוב, עם תוספת חלב מרוכז שמעניקה לו מתיקות תמימה וקסומה ומרקם אוורירי. הקראק פאי של סוויטבוקס יודע מה הוא שווה ולא מתכוון להתנצל על כמה שהוא מתוק, אבל אתם – הצטיידו בבקבוק מים.

קראק פאי של סוויט בוקס. צילום: יח"צ
קראק פאי של סוויט בוקס. צילום: יח"צ

30 ש"ח, החלוצים 6, 036196030

ועכשיו, הודות לשף קונדיטורית טל איטקין, הנה גם הזדמנות פז לנסות את זה בבית.

קראק פאי

מתכון לתבנית בגודל 3*25

קלתית שיבולת שועל

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר דמררה
2 גרם מלח דק
20 גרם חלמון
70 גרם קמח
100 גרם שיבולת שועל
55 גרם חמאה מומסת
15 גרם סוכר לבן

שוקלים לקערת מיקסר חמאה רכה חתוכה לקוביות, סוכר דמררה ומלח.

אם החמאה לא רכה בטמפרטורת החדר יש לחתוך אותה לקוביות קטנטנות.

באמצעות וו גיטרה מערבבים את החומרים במהירות בינונית עד לקבלת מסה אחידה.

בעזרת לקקן מנתקים את המסה מדפנות המיקסר, מוסיפים חלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אוורירית ובהירה.

מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים במהירות גבוהה עד לקבלת מסה אחידה.

מרדדים את המסה בין שני ניירות אפייה לעובי סנטימטר.

מסירים את נייר האפייה העליון ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך רבע שעה או עד שהבצק מזהיב.

הפאי ייכנס לאפייה חוזרת – לכן יש להימנע מהשחמה בגוון חום ככה.

מצננים את הבצק שהתקבל ולאחר שהתקרר טוחנים עם חמאה מומסת וסוכר לבן.

במתכון המקורי מציינים שרצוי לבצע את הטחינה במג'מיקס אך ניתן גם לפורר היטב עם היידים – בעייני מתקבלת תוצאה מצוינת עם יותר אופי יותר "ראסטיק" ו"צ'אנקי".

משטחים את המסה שהתקבלה בתבנית פאי נון-סטיק.

את הקצוות אופים בנפרד ושומרים כעוגיות \ טופינג לגלידה \ תוספת לגרנולה.

מלית חמאה

150 גרם סוכר לבן
90 גרם סוכר דמררה
10 גרם אבקת חלב
12 גרם קורנפלור
3 גרם מלח דק
80 גרם שמנת מתוקה
8 גרם מחית וניל
110 גרם חמאה מומסת
80 גרם חלמון

שוקלים לקערת מיקסר סוכר לבן, דמררה, אבקת חלב, קורנפלור ומלח.

אם הגעתם עד כאן – לא לוותר ולהביא אבקת חלב מחנויות מתמחות, הקראק פאי פשוט לא ייצא אותו הדבר בלעדיה.

באמצעות וו גיטרה מערבבים את החומרים במהירות נמוכה.

מוסיפים שמנת מתוקה, מחית וניל וחמאה מומסת – חשוב שהחמאה תהיה מומסת אך לא חמה

ממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים חלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.

הפאי

מוסיפים את מלית החמאה מעל תחתית הקוואקר ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15 דקות.

בתום הזמן פותחים את דלת התנור ומורידים את הטמפרטורה ל160 מעלות.

סוגרים את התנור רק לאחר שהצטנן מעט וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות ב160 מעלות.

על המלית להיות יציבה בקצוות הפאי ומעט רוטטת במרכזו – במידת הצורך ניתן להוסיף עוד זמן אפייה.

מצננים את הפאי בטמפרטורת החדר ומכניסים למקפיא להתייצבות כ3 שעות.

מעבירים למקרר לשעתיים נוספות.

מגישים קר ישירות מהמקרר.