חלום מטוגן: 11 כריכי קריספי צ'יקן הכי מומלצים בתל אביב

חגיגי למשעי. קוריאן פרייד צ'יקן, מרלן (צילום אמיר מנחם)
חגיגי למשעי. קוריאן פרייד צ'יקן, מרלן (צילום אמיר מנחם)

כריכי העוף המטוגן ידעו ימים טובים יותר בעיר, ולמרות שהרשימה הזו איבדה כמה עופות מצוינים בדרך, עדיין נשארו בה כמה כריכי קריספי צ'יקן נהדרים ואפילו כוכב חדש ממחוץ לעיר שרוצה לכבוש את פסגת הקראנץ'. מלחמת העופות המטוגנים מגיעה לרתיחה, ואז יוצאת מהצ'יפסר כל כך פריכה

עד לא לפני יותר מדי זמן, הקריספי צ'יקן היה איט-בוי של סצינת אוכל הרחוב בעיר. רכבת ההייפ האינטרנטית עליו רכב בארה"ב הגיעה עד לכאן, ולרגע הרגשנו שזהו תור הזהב של כריכי העוף המטוגן. המלחמה שינתה גם את התמונה הזו, ופתאום כריכי עוף אהובים נסגרו (מיאזקי ובינגו, למשל), או פשוט נעלמו מהתפריט אט אט. גם מקומות חדשים שמוקדשים עוף הזהוב בקושי נפתחו, כאשר רק בחודשים האחרונים סוף סוף קיבלנו עוף טרי שבא לכבוש את העיר הגדולה. עוד נראה ימי עוף מטוגן יותר, אבל עד אז – אלו כריכי הקריספי צ'יקן הכי טובים בתל אביב, בלי סדר מסוים. זה מה שצריך, כי זה מה שפריך.

1. לאקי צ'יקן

השמועות על העוף המטוגן מביתן אהרון הגיעו העירה הרבה לפני שבכלל חלמנו על סניף תל אביבי, שלבסוף נפתח בחודש אוגוסט האחרון בשכונת נחלת יצחק המזרחית מכל המקומות. שם הם ביססו סניף דיינר שגם מבצע משלוחים לכל רחבי העיר, כדי להכיר לתל אביבים את העוף ששיגע את אזור עמק חפר. ושיגע בצדק, כי הפרגית המטוגנת לשלמות הזו בהחלט מתמודדת היטב מול הכריכים הכי טובים בעיר, עם מנעד רטבים ענק, עוף עסיסי וציפוי קראנצ'י שלא פלא ששמענו אותו עוד מביתן אהרון. ההימור שלנו הוא שלמרות התחרות, לאקי צ'יקן יתבססו היטב בעיר.
78 בארוחה, נחלת יצחק 18, תל אביב

מצא נחלה. לאקי צ'יקן (צילום מתוך האינסטגרם eatluckychicken)
מצא נחלה. לאקי צ'יקן (צילום מתוך האינסטגרם eatluckychicken)

2. לוקאל בורגר

מזללת לוקאל בורגר, בניצוחו של אלון פלד, מגישה קריספי צ'יקן מושלם. פלד החל את מסלולו הקריספי במשלוחי עוף מטוגן שהוציא מביתו בעת הקורונה, והעוף המטוגן שלו זכה לתהילה וללקוחות קבועים. כך נולדה לוקאל, שנפתחה באחד העם בשלהי 2021. וואו, הזמן עובר מהר כשאוכלים מלא. הצ'יקן המדובר מושרה ברוויון ובתבלינים ומטוגן (פעמיים!) בבלילת בירה נעימה, והו-כה-פריכה. מעליו רוטב איולי שום שמכינים במקום, פרוסת גבינת שנמסה ומיטיבה עם הביס וגם רוטב פלפלים ודבש מותסס. קיצר ללקק את האצבעות, ליטרלי.
72 ש״ח עם צ׳יפס ושתייה, אחד העם 30, תל אביב | איינשטיין 69, תל אביב

שומעים את הקריספי עד כאן (צילום צליל מרגלית)
שומעים את הקריספי עד כאן (צילום צליל מרגלית)

3. גרינברג בורגר

כשאורי עשת פתח את  גרינברג בורגר, יחד עם אליאב גולדברג, הוא רצה לפצח את סוד העוף המטוגן וליצור כזה שטרם הכרתם. ובכן, הוא הצליח, כי כל אלמנט בקריספי בורגר הנ"ל עובד, ואנחנו מגלים קשת שלמה של טעמים וניחוחות חדשים ומרגשים בכל ביס. נתחיל בלחמניית החלב העננית והנעימה, שקלויה קלות ונותרת יציבה, עם רוטב האיולי שום מקורמל עם רוטב XO קוריאני – מה שנקרא אוממי בן אוממי – ונסיים בעוף שמטוגן בבלילת טמפורה ומצופה בתערובת תבלינים ריחנית, ורוטב פלפלים בעבודת יד, שנע בין מתקתקות לפיקנטיות רצויה. ועכשיו תסתכלו איך זה נוטף בתמונה.
78 ש״ח עם צ׳יפס ושתייה, אורי צבי גרינברג 25, תל אביב | שינקין 22, תל אביב

גרינברג בורגר, צילום: דן פרץ
גרינברג בורגר, צילום: דן פרץ

4. סילי קיד

בסילי קיד נזכרנו עד כמה אנחנו אוהבים קרסיפי צ'יקן, ועד כמה מדובר במאכל שמפיץ אושר. בסניף שנפתח בנקודה מאתגרת על אלנבי המשתפץ הקריספי צ'יקן הוא במרכז הרחבה – לא עוד סייד קיק להמבורגר ואחרים, אלא הילד השובב והיחיד. בנוסף, הכריך מבוסס על פרגיות – מה שמבטיח עסיסיות יתרה ונותן חתימה מקורית למנה כולה. הלחמנייה מופלאה, הפרגית שמנמנה, מטוגנת וכה מנחמת, והרטבים מדויקים עשויים במלאכת מחשבת. יש רוטב קוראיני חריף מתוק, יש איולי לימוני רענן, יש דבש וחמאה מתקתק ויש שילוב של כולם שאו מאי גאד. קיצר, טעים שחבלז.
68 ש״ח עם צ׳יפס ושתייה, יונה הנביא 48, תל אביב

זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס
זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס

5. ג'אנקי

מזללה שנפתחה בלוינסקי קצת לפני המלחמה, והבטיחה התמכרות מיידית לכל החשודים המיידים הלוא הם: המבורגר, קריספי צ'יקן, נקניקיה בלחמניה וגם סלט סיזר. והרינו לספר על הקריספי צ'יקן שבהחלט מעורר סכנת התמכרות. זאת בעיקר הודות לציפוי העוף, שמורכב מקורנפלקס שמייצר פריכות אוליטימיבית, וגם מתיקות מתונה הנוכחת בביס. מלבדו בלחמנייה יש גם שכבה עבה של איולי צ'יפוטלה בחרפרפות נעימה, חסה, בצל, פלפל חלפיניו וגם סלט קולסלו, כי למה לא. אלוהים אדירים, למה לא?
62 ש״ח עם צ׳יפס ושתייה, לוינסקי 46, תל אביב

ביס מאמריקה. ג'אנקי. צילום: רוני כספי
ביס מאמריקה. ג'אנקי. צילום: רוני כספי

6. אגאדיר

לחמניית קריספי צ'יקן של אגאדיר נאפית במקום וניחנת בטריות נחוצה ומורגשת, משוחה באיולי שום חלומי ומחבקת עוף מטוגן כהלכתו שניחן במרקם מדויק, ונותר רך מבפנים וקריספי מבחוץ בעת ובעונה אחת, לצד תוספת נחוצה של סלט קולסלו אמריקאי אמיתי. אל תזלזלו: בטעימה עיוורת שערכנו במערכת היא נתנה פייט יפה למקומות טרנדיים בהרבה וזכתה במקום השלישי. מעבר לכך, נכון לכתיבת שורות אלו ישנו עדיין ספיישל קריספי צ'יקן של השף תומר טל שהיה אחת מהפתעות העוף המטוגן של השנה מבחינתנו.
59 ש"ח, 86 ש"ח כארוחה. נחלת בנימין 2, תל אביב | נמל תל אביב

הברקה של ממש. קריספי צ'יקן אדיר של אגאדיר ותומר טל. צילום: דוד שטיינברג
הברקה של ממש. קריספי צ'יקן אדיר של אגאדיר ותומר טל. צילום: דוד שטיינברג

7. אהרוני׳ס פרייד צ'יקן

הקריספי צ'יקן של אהרוני הוא קריספי צ'יקן עם מעמד ובהחלט אפשר לסמוך עליו. אהרוני יצר כריך קריספי צ'יקן נהדר בשתי תצורות, האחד עם זיגוג של האני באטר נפלא ומחבק, והשני למי שלוקח את עצמו יותר ברצינות והוא עם רוטב עשבי תיבול מסקרן. מלבד התיבולים העוף מטוגן במקצועיות מתבקשת, פריך ויציב אך מותיר את העוף עסיסי ומורגש בהחלט. הלחמנייה גם היא מבית הקצבייה של אהרוניס והיא בית נפלא ומוגן לעוף המטוגן, וזה לא מעט בימי אלה.
78 ש״ח עם תוספת ורוטב לבחירה, שרונה מרקט, אלוף מגן 3, תל אביב

חתיכת עוף חתיך. הקריספי צ'יקן סנדוויץ באהרוני'ס פרייד צ'יקן. צילום: מתוך עמוד וולט של המקום
חתיכת עוף חתיך. הקריספי צ'יקן סנדוויץ באהרוני'ס פרייד צ'יקן. צילום: מתוך עמוד וולט של המקום

8. ויטרינה

למרות שאנחנו מבכים את לכתו של הנשוויל דירטי צ'יקן ההיסטורי, תמיד כיף לקבל גרסה חדשה ושונה לכריך קריספי צ'יקן. רק לפני כחודשיים נכנס לתפריט כריך עוף מטוגן שמתבסס על תוספת סלט קיסר פיקנטי ואבקת אומאמי⁩, שני שותפים נהדרים לעוף המטוגן המשגע שמגיע מהויטרינה. מעניין אם עדיין משרים אותו ברוויון.
אבן גבירול 36, תל אביב | לילינבלום 40, תל אביב

כריך העוף החדש של ויטרינה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @vitrinush)
כריך העוף החדש של ויטרינה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @vitrinush)

9. מרלן

גם במרלן מציעים קריספי צ'יקן לפי מיטב המסורת האמריקאית, ומכנים אותו בתפריט קריספי צ'יקן קנטקי סטייל. מקנטקי הרי הגיע קולנל הרלנד סנדרס, שלימד אותנו כל מה שאנחנו יודעים על עוף מטוגן. לעניינו, תמצאו אחד מופלא במרלן. בתוך לחמנייה תגלו מגדל דו קומתי ומפואר של חתיכות חזה עוף מטוגנות וקראנצ'יות בתיבול פיקנטי וערב לחיך. לחגיגה נוספים איולי שום, חסה, בצל סגול, מלפפון וסלט קולסלאו שאידאלי להשלמת המלאכה.
65 ש"ח עם צ׳יפס ושתייה, קינג ג׳ורג 46, תל אביב

פרייד צ'יקן, קוריאני ואחרים. מרלן (צילום אמיר מנחם)
פרייד צ'יקן, קוריאני ואחרים. מרלן (צילום אמיר מנחם)

10. הרצל 16

זרוק בין שתי פרוסות עבות של חלת טאנזונג יפנית, שאין רכה ממנה בכל העולם, ניצב לו נתח עוף מקומח, מתובל ומטוגן. מה כבר יכול להשתבש? לא הרבה, כי אפשר לסמוך על R2M שיפצחו כהלכה את מלאכת העוף המטוגן. התיבול מדויק וראוי, העוף עסיסי ומנחם והביס מרעיש ומנצח שמוגש גם עם צ'יפס, כי אין גבול לטיגון ולהנאה שלנו ממנו, וגם עם סלט קולסלאו סמיך ברוטב, שאם קראתם את כל הסעיפים למעלה בטח כבר למדתם שהוא שידוך אידיאלי לקריספי צ'יקן.
78 ש״ח עם צ׳יפס, הרצל 16, תל אביב

העוף המטוגן של הרצל 16. (צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה)
העוף המטוגן של הרצל 16. (צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה)

11. אמריקה בורגס

כנראה שרוב האנשים שיגיעו לאמריקה בורגרס לא יזמינו קריספי צ'יקן, אלא המבורגר. אבל זוהי המלצתנו אליכם לצאת פעם אחת מאיזור הנוחות ולבחור בכריך הקריספי צ'יקן המעולה של אמריקה. שעשוי נפלא כמו שהם יודעים, פריך וג׳וסי במידה, עם תוספת נחוצה של רוטב מיונז אמריקה מעושן משהו, מיונז שום, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ.
52 ש״ח למנת קריספי צ׳יקן ללא תוספות, אלנבי 112, תל אביב