פשוט כוכבת: שירלי איציק פותחת חנות חדשה לרובי סטאר
היא מתחילה להתיידד עם טבעות אירוסין, מפסיקה לאכול סרטים ובעיקר לא עוצרת במקום. מעצבת התכשיטים שירלי איציק חוגגת 16 שנים מתוקות למותג רובי סטאר ומשיקה חנות סטודיו חדשה בלילינבלום. ריאיון
הדבר הראשון שעשתה שירלי איציק ברגע שגילתה שהיא בהיריון הוא להתחיל לסרוק באובססיביות לוחות נדל"ן. הסטודיו הדרום תל אביבי המאובק שממנו פעלה מעצבת מותג התכשיטים רובי סטאר לא היה בנוי לבחילות בוקר, ובסופו של דבר היא הצליחה למצוא מקום חלופי וידידותי יותר. החלל האורבני והדו קומתי שאיתרה ברחוב לילינבלום קסם לה כל כך, שהחליטה להסב את חלקו התחתון לחנות, נוסף לחנות הקיימת בשוק הפשפשים. אפשר לקרוא לזה התרחבות. "המקום הזה הוא חללית האם של המותג. כאן הלב הפועם ופה הכל נוצר", אומרת איציק בהתרגשות.
קומת החנות עוצבה כגלריה. לצורך המשימה גויסו חברותיה הקרובות של איציק, האמנית רוני חג'ג' והצלמת נועה יפה, שהיו שותפות לעיצוב החלל. כוח עזר נוסף הגיע מכיוון בן זוגה של איציק, האמן אלאמר ברונשטיין, שתכנן איתה את המקום, וחיבורים נוספים צפויים גם בעתיד.
"החלל הזה ישמש כפלטפורמה לשיתופי פעולה עם אמנים ומעצבים שונים. אני מתכננת להתקין מקרן ענקי שיוצגו עליו יצירות מתחלפות, ואמנים יוכלו להציג את היצירות שלהם גם בחלון הראווה. אני רוצה לייצר כאן שיח רב תחומי. בהמשך אני מתכננת להיכנס לתחום עיצוב הבית".
החנות הראשונה שלך שכנה סמוך לגן החשמל. כמו הלוקיישן החדש, גם האזור ההוא לא היה מסחרי במיוחד באותו זמן.
"הגעתי לגן החשמל ב־2005 ועזבתי ב־2010 עם מעצבים נוספים שקיבלו צו פינוי. הנדל"ניסטים רצחו את המתחם החמוד שהיה לנו שם. מגיע להם כל מה שקורה עכשיו עם הרכבת הקלה. שיאכלו קש. ללילינבלום הגעתי כי חיפשתי מקום נגיש יותר במרכז. הרחוב הזה שוקק חיים, גם אם לא מדובר בחיים קמעונאיים. יש כאן המון תנועה במהלך היום ובמהלך הלילה, וחוץ מזה תמיד הייתה לי חיבה למקומות בלתי צפויים. הרבה יותר מרגש בעיניי לגלות אזורים חדשים מאשר להיכנס למתחמים קיימים. גם כשפתחתי את החנות בשוק הפשפשים לפני שש שנים, האזור עוד לא נחשב לתיירותי או מסחרי".
משכי בחבל
במקביל לחניכת חנות הסטודיו משחררת איציק קולקציה חדשה. היא ידועה כמעצבת שנמשכת למקומות מחוספסים ואפלים, אך הפעם היא מצאה מוזה מורבידית מהרגיל. "שוטטתי במוזיאון הלובר בפריז ונתקלתי בציור מהמאה ה־16 שבו רואים את ישוע תלוי. מיד התחלתי לחשוב על החבל כדימוי", היא מספרת. "לא היה פשוט לפצח את הקולקציה הזאת מבחינה חומרית, ממש נלחמתי עליה. עשינו המון ניסויים ויצרנו יציקות שונות של שלשלאות וחבלים, תוך הקפדה ששום דבר לא יצא מפורש מדי". כך נולדו להם דגמים אובדניים משהו, כמו ענק זהב דמוי חבל תלייה לכריכה על הצוואר.
"לפעמים אני רואה ברחוב בחורות שהולכות עם תכשיטים מהקולקציה הראשונה שלי מלפני 16 שנה, ואני בהלם", היא מספרת. "באותה תקופה הייתי כל כך מנותקת מאיך דברים 'אמורים' להיראות. לא היו אז תכשיטי אופנה בתל אביב, הכל היה נורא זול ומצועצע או נורא יוקרתי. כל מה שעשיתי היה תוצר של תמימות ושל חוסר ידע. ניסיתי לספק פתרונות יצירתיים על ידי שילובים שלא היו מקובלים אז, כמו עור ומתכת". הקהל המקומי דווקא ידע איך לאכול את הניסויים האלה, ולא הפסיק לבקש עוד. היום התכשיטים של רובי סטאר הפכו לסמל סטטוס של מגניבות עבור כל תל אביבית שמכבדת את אוסף התכשיטים שלה.
את מרגישה שעלית על נוסחה?
"אין לי תשובה ואני לא בטוחה אם אני רוצה שתהיה לי, כי אז זה ימסגר אותי באיזו תבנית ואני מנסה להימנע מכך. בכל אופן אני לא לוקחת שום דבר כמובן אליו. חובת ההוכחה היא עליי בכל קולקציה שאני משחררת".
כשהקמת את המותג שלך ענף התכשיטים היה שומם למדי, וכיום הוא רווי בטירוף. את מרגישה מאוימת?
"פעם המחשבות האלה העסיקו אותי המון, אבל היום אין לי זמן או עניין להתעסק בזה. היצירה היא מרחב קדוש מבחינתי. יש המון כישרונות בחוץ ולכולם יש מקום. חוץ מזה, עם כמות הדימויים והאינפורמציה שמציפים אותנו כיום, קשה לזהות איפה מתחילה ההשראה ואיפה היא מסתיימת. אם פעם היינו צריכים לחפש מקורות השראה, היום אנחנו צריכים לסנן אותם. בשורה התחתונה, מה שחשוב הוא להבין את ה־DNA שלך כמעצב ומה הסיפור שחשוב לך לספר".
בקיצור, התבגרת. השנה אפילו התחלת לעצב טבעות אירוסין ונישואים.
"פעם נמנעתי מכך בכל תוקף, אבל התחלתי לעשות זאת לבקשת הלקוחות ואני חייבת להודות שיש בזה משהו נחמד מאוד. הלקוחות שמלוות אותי מתחילת הדרך הן כבר נשים נשואות ואימהות, כמוני. זו זכות מבחינתי לקחת חלק בדבר כל כך רגשי".
רובי סטאר, תכשיטי אופנה 180־1,800 ש"ח, תכשיטי זהב וטבעות אירוסין 1,350־6,000 ש"ח, לילינבלום 46 תל אביב; עמיעד 13 יפו ובאתר