שבוע הקולינריה הבלגי: הדוכנים המשתתפים

מנקניקיות ומולים ועד פרעצל וערמונים: מה יציעו לכם הדוכנים שישתתפו בשבוע הקולינריה הבלגי בשוק הנמל?

ופל בלגי ולף בלונד. צילום: בועז לוי
ופל בלגי ולף בלונד. צילום: בועז לוי
26 בפברואר 2015

דידייה ומרסיה לבקוביץ' שרקוטרי

כנצר למשפחה של שרקוטיירים מפריס, דידייה ומרסייה לבקוביץ' מייצרים נקניקי גורמה בייצור ביתי על פי המסורת הצרפתית. הבשר כשר ומיובא מדרום אמריקה ובדוכן ניתן למצוא גם נקניק מעושן, מיובש, פטה נקניק, מאפים עם נקניק עגל חלב, הודו ממולא, רוסטביף ועוד.

המנה של לבקוביץ' בפסטיבל: קרוסטיני טרין בקר עם סטלה ארטואה.

אנשי הזית

יניב זבאן, ממשיך את העסק המשפחתי של גידול זיתים. מהזיתים מפיקים ב"אנשי הזית" שמן זית כתית מעולה, הנעשה ומפוקח באופן אישי, ושאר מוצרים נלווים טעימים.

המנה של אנשי הזית בפסטיבל: צ'יפס ירקות שורש מוגש בקונוס.

דלישס

מעדניית הבשרים פועלת על-פי מודל ה-Deli האמריקאי, ומציעה את כל סוגי הבשר באיכות גבוהה מאוד. בדלישס אפשר ליהנות על הבר מסנדביץ' קורנביף והוט פסטרמי, כריכי סינטה ואנטריקוט משובחים והמבורגרים ביתיים לצד בירה קרה, או לקחת Take Away אל מול הים.

המנות של דלישס בפסטיבל: נקניקיות עגל עם כרוב ובצל מבושל בבירת לף בראון.

פיורי של אורן גולדווסר

בר-אוכל המציע פיאסטה של מנות פסטה פשוטות ומהירות מתובלות ברטבים עונתיים הישר מהדוכנים שמסביב, כריכים טובים ועוד. את כל הפסטות ניתן לקנות במשקל ולקחת הביתה, או לקחת בטייק אווי.

המנות של פיורי בפסטיבל: ספגטי מולים בבירה לך בלונד, פסטה בלרינה בנקניקיות צלויות, כרוב כבוש ובירה.

לחמים של אורי שפט

מאפיית לחמים מתמחה במיני מאפים ולחמים, עוגות, קישים ופוקצ'ות. הלחמים מיוצרים במאפייה, באופן ידני, ונאפים בתנור אבן. שיטות ייצור הלחם נשענות על שיטות אפייה מסורתיות שמקורן בידע רב שנרכש בארצות עם מורשת לחמים מכובדת.

המנה של לחמים בפסטיבל: לחם בירה ופרצעל בירה.

איוו

האטליז המציע את הבשר האיכותי והטרי ביותר, הטיפול המופתי בכל נתח, מקצועיות, שירות, מתכונים וייעוץ קולינרי, לצד המעדנייה המוכרת גם נקניקים שנעשים על-פי המתכון הסודי של איוו, הם שהפכו את איוו למוסד ותיק בעל שם.

המנה של איוו בפסטיבל: קציצות בקר בבירה וגרגירי חומוס, ופרגית בבירה.

הקולה

דוכן פיצוחים, גרעינים, פירות יבשים ועוד הרבה דברים טובים, מתוקים ומלוחים, מיובשים וקלויים.

המנה של הקולה בפסטיבל: ערמונים קלויים בקונוס.

מיצי בשוק

דוכן המיצים בשוק, סוחט מיצים טריים מפירות העונה עם טעם וריח וצבעים עזים שמשתנים בהתאם לעונות השנה.

בימי הפסטיבל הדוכן הפנימי ימכור בירה ומיצים טבעיים. בנוסף תהיה עמדת מיצים טבעיים בלבד ברחבה החיצונית.

פישנזון

פישנזון היא חנות הדגים של עמרי לוטן, מגדל דגי בריכות, וחברו עדי בלק מקיבוץ מבוא חמה. מדי יום מגיעה לבסטה של הדגים בשוק הנמל הסחורה הכי טרייה של דגים ופירות ים.
כאן תוכלו לקבל ייעוץ על דרכי הכנה של דג כזה או אחר, לבקש שיפלטו ויחתכו לכם את הדגים וגם ליהנות מסביצ'ה או אויסטר במקום.

המנה של פישנזון בפסטיבל: אויסטרים טריים.

לה פרומז'רי

בלה פרומז'רי ניתן למצוא למעלה מ-450 סוגי גבינה מהשווקים המובילים ברחבי אירופה, לצד תוצרת מקומית. מומלץ לנסות את הגאודות המיושנות, צ'דר אנגלי מיושן, גרוייר רזרב, מבחר גבינות שטופות ורכות וכן סוגים שונים של חרדל, חומץ מיושן, ריבות אנגליות, פסטות, שימורים ופטריות כמהין.

המנה של לה פרומז'רי בפסטיבל: פלטת גבינות בהתאם לבירות.

ארקוסטיל

החנות תיתן מגוון הנחות על המוצרים שלה במיוחד לבאי הפסטיבל. במרכז החנות יהיה "אי" שבו ירוכזו מוצרים בלגיים כגון מחבת ופל בלגי, סירים מיוחדים לתבשילים וכדומה.

קרמה פרסקה

בר-גלידרייה המציע גלידה איכותית טרייה בשיטה ייחודית לעיני הלקוחות. קרמה פרסקה מציעה מגוון טעמי גלידה מבסיסים שונים – חלב,יוגורט, טבעוני וסורבה המיוצרים מחומרים טבעיים ואיכותיים ביותר. בנוסף תוכלו למצוא מגוון קינוחים מרהיבים אותם ניתן לאכול במקום או לקחת הביתה לחוויית אירוח מושלמת.

המנות של קרמה פרסקה בפסטיבל: ופל בלגי, סורבה בירה בהירה ודובדבני אמרנה, גלידת לף בראון ושוקולד בלגי, טראפלס שוקולד וקציפת לף בראון, טרטלט קרמל בוטנים וקציפת לף בראון, קראנץ' אגוזים מוס שוקולד לבן וקוויאר בירה.

רוקח שוק

מסעדה נוספת של השף הנודע איל לביא. מציעה מנות פשוטות וקלאסיות הנמדדות באיכות הביצוע שלהן ומביאות את שמחת החיים האיטלקית אל מסעדת רוקח שוק, החדשה בנמל.

המנות של רוקח שוק בפסטיבל: צ'יפס בלגי עם איולי לימונים כבושים ופפריקה מעושנת; מולים כחולים מרינייר ביין לבן, חמאה, שום ופטרוזיליה; קרבונד פלמונד – נתחי בשר רכים מבושלים ברוטב בירה עם תימין, עלי דפנה ומרווה; פיש (בבלילת בירה לף בלונד) & צ'יפס; כריך טרטר בלגי צרוב – בשר שפונדרה טחון, מתובל עם רוטב טרטר, צרוב קלות על הפלאנצ'ה.

port 19 by Alan Talmor

אלן טלמור עוסק מאז שנת 2000 בשרקוטרי, והנקניקיות שהוא מכין נחשבות משובחות. סביר להניח שכבר נישנשתם מהן לא פעם, כי טלמור מספק נקניקיות להרבה מאוד מסעדות וברים ברחבי העיר, ומחוצה לה.

בפסטיבל יפתח טלמור דוכן נקניקיות ויכין שני סוגים – טלה ועגל – על פי מתכון בלגי עתיק יומין.

דסקלידס

בשנת 1931 פתחו מר וגב' דסקלידס חנות מאפים וקונדיטוריה במרכז העיר גנט בבלגיה. השוקולדים (הידועים בבלגיה כ"פרלינים"), הפכו במהרה לשם מוכר ומוערך בעולם השוקולד. בראשית שנות ה־60, התמסרו דסקלידס באופן בלעדי לייצור הפרלינים "לאניני הטעם בלבד". לאחר 55 שנים העניק אלכסנדר דסקלידס תנופה מחודשת לעסקים המשפחתיים, והפך את המותג לאחד ממותגי השוקולד הבלגי המובילים בעולם.

המנות של דסקלידס בפסטיבל: דוכן שוקולד בלגי.

מעדניית פרימו

מעדנייה המציעה מגוון מוצרי מזון מיובאים, בעיקר של חברת רסטרטו.

המנה של פרימו בפסטיבל: Assiette Apero – צלחת חמוצים לליווי בירה שתכלול זיתים, ארטישוקים כבושים, עגבניות לחות, פרמז'ן, מוצרלה טרייה וצנימי בריוש.

שרי הרינג

דוכן הדגים הכבושים בעבודת יד של אשת הקולינריה שרי אנסקי חוגג את הדג מלוח בסנדביץ' תוצרת עצמית.

רבינוביץ

פירה בלגי.

יין בנמל

בירת לף.