כתבה

האירועים הטעימים שמחכים לכם בשבוע אסיה

האנוי קריספי רול, טלה קוריאני על העצם צלוי באש וניגירי של טונה פואה גרה: לרגל 62 שנים לפתיחת המסעדה האסייתית הראשונה בעיר יתקיים שבוע מחווה למטבחי אסיה, עם תפריט מיוחד

בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
3 בספטמבר 2019

ין ינג, הסינית המיתולוגית של אהרוני, נחשבת לחלוצת הגל האסייתי בארץ. צירופי הטעמים וחומרי הגלם הלא מוכרים יצרו מהפכה וטמנו את היסודות למגוון רחב של מסעדות המייצגות את מטבחי אסיה השונים, מסין דרך וייטנאם ועד יפן. אלא שמסעדת ריקשה הייתה שם קודם. הגברת לו-צא, אמו של אלוף אליעזר ״צ׳ייני״ מרום, בישלה כבר בשנת 1957 צ'או מיאן (אטריות עם תרד ובשר), לן-בן (פרוסות זעירות של צנון, כליות ובשר מעושן) ועוד מנות מהמטבח הסיני לתל אביב המשתוממת. בשנות ה-60 וה-70 המטבח הסיני בארץ נכנס לתרדמת, אך בשנות ה-80 הוא התעורר בסערה: ין ינג, לוטוס, הסינית האדומה, פקין ולונג סנג כבשו את לב הפודיז דאז בעוף ברוטב חמוץ מתוק, אורז מטוגן ובננה מטוגנת לקינוח. יאקימונו, שנפתחה במקום דה סינגינג במבו, הביאה לארץ את הבשורה היפנית ובעקבותיה נפתחו טקאמרו, אונמי, אוקינאווה, קיוטו, סאקורה, שיבויה ועוד, שהגישו בעיקר סושי ומנות מותאמות לחיך הישראלי. בית תאילנדי הוותיקה הביאה את בשורת המטבח התאי, ומאז הכל היסטוריה. בשבוע אסיה יחלקו כמה מהאסיאתיות הטובות בעיר כבוד למה שהיה פעם במנות עם קריצה לעבר בלבוש עדכני. המחירים כוללים בירה קירין, נותנת החסות של האירועים, לאגר בהירה בעלת ארומה פרחונית שמחמיאה למנעד הטעמים האסיאתי.

שבוע אסיה, ראשון-רביעי (8-11.9) בשעות הערב

בית תאילנדי וקואה קון לק

בתאילנדית הכי אותנטית בעיר יוגש תפריט מיוחד של שתי מנות קלאסיות כגון נקניקיית בקר מצ'אנג מאי בתיבול עשבים או קינג פיש כבוש באורז ושום מטוגן עם ג'ינג'ר, בוטנים ובצל סגול. המחיר לשתי מנות: 258 ש"ח.
בחדר הפרטי הצמוד למסעדה, קואה קון לק, יפתחו יריב מלילי ואשתו השפית לק שולחן לארוחה בת 11 מנות תאילנדיות, לא פחות משלושה קינוחים ובירה שתימזג חופשי לאורך כל הערב. בתפריט: תבשיל אונטריב בחלב קוקוס מתוצרת בית וקפיר ליים, סלט ברווז ועשבי תיבול ועוד. הארוחה בהזמנה מראש בלבד, 440-380 ש״ח.
בית תאילנדי

קואה קון לק (צילום: אנטולי מיכאלו)
קואה קון לק (צילום: אנטולי מיכאלו)

קאב קם

בבר מבית בית תאילנדי תוגש ארוחת שלוש מנות לבחירה, למשל פלה דיפ – נתחי דג ים מקומי נא, קריספי סקין וג'ינג'ר; לאב נאה – סלט בקר וחלקי פנים חריף ועוד. מחיר: 390 ש"ח.
קאב קם

קאב קם (צילום: אנטולי מיכאלו)
קאב קם (צילום: אנטולי מיכאלו)

מנטנטן

את הזווית היפנית של שבוע אסיה תוכלו לגלות דרך Kamo Rosu  – קונפי של כרעי ברווז ברוטב ברביקיו יפני, מחווה לפקין דאק האיקוני; Harumaki   – עלי סיגר ממולאים בנבטים, כרוב, שומשום קלוי, בצל ירוק ואצות נורי ברוטב יוזו כטייק אוף לאגרול היפני ועוד. מחיר: 78 ש"ח למנה או 305 ש"ח לכל התפריט.
מן טן טן 

מן טן טן (צילום: אנטולי מיכאלו)
מן טן טן (צילום: אנטולי מיכאלו)

צפרה

השף אבי קונפורטי תמיד חושב בגדול. הפעם הוא מכין ארוחה בת שבע מנות בהשפעת מטבחים שונים מדרום-מזרח אסיה: גואי דודו (פפאיה, עגבניות דבש, שעועית ירוקה, ונאם ג׳ים הדרים); האנוי קריספי רול (רשת קסאבה-אורז פריכה עם פרגית, אטריות מים ותבלינים טריים), קינוח קושי וונג ועוד. מחיר: 465 ש"ח לזוג.
צפרה

צפרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
צפרה (צילום: אנטולי מיכאלו)

טופולופומפו

באסיאתית הנועזת שלו יגיש שף קונפורטי המבורגר בקר יפני או טלה פנג'אבי (125 ש"ח לאדם), וארוחות המותאמות לשניים, שלושה או ארבעה אורחים שכוללות פטריות זהב – פטריות קלויות, ביצה, טריאקי פונגוס שחור ובצלים ירוקים, סאאם טליה – טלה קוריאני על העצם צלוי באש, קימצ׳י, לחמניות מאודות ורוטב צ׳ילי שעועית קוריאני ובקר פריך עם מנטה קמבודית, פפאיה ומנגו ועוד. מחיר: 340/450 ש"ח לאדם.
טופולופומפו

טופולופומפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
טופולופומפו (צילום: אנטולי מיכאלו)

נאם

במסעדה התאילנדית הקלילה יוגשו גאי טוד מנאי – פרגית עוף בציפוי פריך ורוטב צ׳ילי מתוק ולימון כמחווה למנת עוף בלימון (81 ש"ח); ופלה נאנג סי יו – דג ברמונדי ברוטב סויה, ג׳ינג׳ר וצ׳ילי (126 ש"ח) ועוד.
נאם

נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)
נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)

הירו

בראמן בר המודרני יוגשו מנות קלאסיות מהמטבח הסיני בפרשנות אישית, לדוגמה: מרק תירס על בסיס ציר ירקות ופטריות פורצ׳יני (44 ש"ח), עוף חמוץ מתוק מפרגית קצוצה עם פטריות שיטאקה וג'ינג'ר (46 ש"ח) וארוחת באן במילויים איקוניים כמו ברווז קונפי בדבש עם תפוז מסוכר, ודלורית צלויה ומזוגגת עם איולי פלפלים מעושנים (74 ש"ח).
הירו

הירו (צילום: אנטולי מיכאלו)
הירו (צילום: אנטולי מיכאלו)

 TYO

שף יאמה סאן ממקד את שבוע אסיה ברולים מיוחדים: קומבינציית ניגירי של טונה פואה גרה (נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי של טונה וטוביקו שחור), טורו סלמון והמאצ׳י (113 ש"ח); טטאקי מיקס עם רצועות סלמון, המאצ׳י ולוקוס עם יוזו, שמן שומשום חם וצ׳ילי אדום (107 ש"ח), וסשימי קומבינציה של המאצ׳י, טונה ואונגי (145 ש"ח).
TYO

tyo (צילום: אנטולי מיכאלו)
tyo (צילום: אנטולי מיכאלו)

דיסקו טוקיו

ביפנית של קבוצת R2M יוגש תפריט מנות מיוחדות כגון שומאי – כיסוני עוף מאודים עם סויה ושמן ראיו (56 ש"ח), ואגרול בשר טלה עם יוגורט יוזוקושו אדום (58 ש"ח).
דיסקו טוקיו

דיסקו טוקיו (צילום: אנטולי מיכאלו)
דיסקו טוקיו (צילום: אנטולי מיכאלו)

ניטן תאי

במסעדה המבוססת על טכניקות שונות ממטבחי אסיה תוגש ארוחה זוגית של שלוש מנות ראשונות לבחירה ושתי עיקריות. בתפריט: לאפ גאי – עוף קצוץ עם כבד אווז, כוסברה, נענע, בצל ירוק וכפיר ליים; אד פארם – רול ולברק ובוטנים; סיסי קארי – דג לבן מאודה עם עגבניות תאילנדיות וכפיר ליים ועוד. מחיר: 400 ש"ח.
ניטאן תאי

ניטאן תאי (צילום: אנטולי מיכאלו)
ניטאן תאי (צילום: אנטולי מיכאלו)

Moon

בסושי בר שמציין 20 שנות פעילות יציעו תפריט מיוחד הכולל סושי Indian Speical של פאני פורי פריך עם טרטר סלמון/טונה, אבוקדו, מיונז יפני, עירית וטוביקו (104 ש"ח לשש יחידות), ו-Thai Special , סושי עם סלמון צ׳ילי אדום, עירית וכוסברה (79 ש"ח ל-6 יחידות).
בוגרשוב 58, תל אביב

מון (צילום: יהונתן בן חיים)
מון (צילום: יהונתן בן חיים)

יא-פן

היפנית של השף יובל בן-נריה תגיש תפריט מחווה למנות האיקוניות של שף ישראל אהרוני, שבעצמו לקח חלק בהרכבת התפריט ואף יגיע במשך שני ערבים במהלך שבוע אסיה לתקלט.
יא-פאן

יאפ פאן. צילום: אנטולי מיכאלו
יאפ פאן. צילום: אנטולי מיכאלו