באנו להתסיס: עיריית תל אביב תלמד אתכם איך להפסיק לזרוק אוכל

"צמצום בזבוז מזון" זה לא מונח סקסי, אבל מי מכם לא היה מת ללמוד להתסיס אוכל, לבנות מזווה, להכין קוקטיילים מעשבים שאתם מגדלים בבית ובאופן כללי להיות אנשים טובים יותר לעצמכם ולאוכל? אז מסתבר שגם אתם בקטע של שבוע צמצום בזבוז מזון בתל אביב-יפו, שמתקיים החל מהיום. כל הפרטים בפנים
למרות שמאסנו לגמרי בראשי התיבות צמבו"ז, אנחנו עדיין עומדים מאחורי הרעיון של צמצום בזבוז מזון. בכל זאת, אנחנו יודעים באיזה זמן אנחנו נמצאים ומבינים שאין לנו שום פרווילגיה לבזבז שום דבר, ובטח שלא מזון – וזה תופס לחיסכון כספי בדיוק כפי שזה תופס לחיסכון סביבתי. חוץ מזה, גם ממש בא לנו ללמוד איך להתסיס, לבנות מזווה עונתי, להכין קוקטיילים מעשבים שמגדלים בבית ובאופן כללי להיות אנשים טובים יותר לאוכל שלנו ולעצמנו. לכן ברור שנהיה בקטע של שבוע צמצום בזבוז מזון בתל אביב.
>> נולדה מחדש: המסעדה הווייטנאמית של פלורנטין החליפה שף ובעלים
אז אם לא ידעתם זה מתחיל היום (23.3) ונמשך עד סוף החודש. במהלך השבוע הזה, שמתקיים זו השנה השלישית מטעם עיריית תל אביב באמצעות הרשות העירונית לאיכות סביבה וקיימות, לתושבי העיר תהיה הזדמנות לקחת חלק במגוון אירועים, סדנאות ופעילויות שאמורות לעזור לכם להכיר את עולם הצמבו"ז (די נו, איזה ראשי תיבות אומללים), ובעיקר לקבל כלים פרקטיים שיתורגמו למטבח שלכם. במילים אחרות – סדנאות של התססה ושימור מזון, בישול ממזון מוצל (זה בדרך כלל מהפח, לא מאזור עם צל), גידול ירקות משאריות וסיורי הצלחת מזון בשוק.

מעבר לכלים האלו, יתקיימו מספר ארוחות שכונתיות בהובלת תושבים ותושבות ואנשי קולינריה תל אביבים, וגם יפתח מחזור חדש בקורס "לאכול, לחסוך, לאהוב" של עמית מסטצ'קין, יזם ומומחה לצמצום בזבוז מזון, כמו גם קורס חדש ופרקטי יותר בשם "המטבח המצמב"ז" בהדרכת ד"ר אורי מאיר צ'יזיק הנהדר, שמציע 5 מפגשים קולינריים ללימוד שיטות התססה והכנת מזון מחומרי גלם מוצלים. ביום שלישי (25.3) יהיה גם הפנינג צמבו"ז במרכז הקיימות בדיזנגוף סנטר, שכולל סדנאות להכנת קוקטיילים מפירות מוצלים, בישול משותף ועוד, וביום רביעי (26.4) יתקיים הפנינג לכל המשפחה בשוק נמל ת"א עם סדנת התססות ירקות לילדים (כי איזה ילד לא אוהב להתסיס ירקות?), קישוט תיקי שוק ועוד.
אירוע השיא של השבוע יתקיים במרכז הקהילתי מגיד שבשדרות נורדאו, עם יריד הצלת מזון שיהווה נקודת מפגש חגיגית לארגונים ועמותות להצלת מזון, עם דוכני חלוקה של מזון מוצל, טעימות מיוחדות וכיבוד קל ממזון מוצלח, שיוכל על ידי תושבים בהובלת השפית נועה לוי. על רקע כל זה להקת ג'אז של נגנים מקומיים יספקו ג'אם מוזיקלי, וכל זה יעלה רק 10 ש"ח כחגיגה שלא מרגישה כמו מסיבת שאריות, אלא יריד אורבני מהסוג שאנחנו אוהבים. ותחשבו שאם זה לא היה קורה, כל הכיף הזה היה נזרק. בואו להציל.
שבוע צמצום בזבוז מזון בתל אביב, 23.3-31.3 ברחבי העיר. חלק מהאירועים בתשלום, פרטים מלאים על כל האירועים באתר העירייה