הוליווד משותקת: הסדרות והסרטים ששביתת השחקנים כבר עצרה
דרמת ענק בהוליווד: שביתת השחקנים שפרצה לאחרונה, כחודשיים לאחר ששביתת התסריטאים יצאה לדרך (שתיהן במחאה על חזירותם של תאגידי הבידור הגדולים), הובילה לעצירה כמעט מוחלטת של כל הפקות הקולנוע והטלוויזיה האמריקאיות. סימנו לכם את הקורבנות המרכזיים כדי שתוכלו להתאבל מעכשיו
הוליווד לא ראתה דרמה כזאת כבר יותר מ-60 שנה והפעם זה לא ייגמר כנראה באוסקר: הצטרפותו של איגוד השחקנים האמריקאי SAG-AFTRA לשביתת איגודי התסריטאים נגד תנאי ההעסקה והחוזים הנצלניים שמציעים להם אולפני הקולנוע ותאגידי הבידור הגדולים – עליה הכריזה יו"ר האיגוד פראן דרשר ("נני"), ברגע שנראה כמו גליץ' של המטריקס – הובילה להשבתה כמעט מוחלטת של הפקות הטלוויזיה והקולנוע האמריקאיות מסביב לגלובוס, וגבתה כבר מספר קורבנות בולטים.
בין ההפקות הקולנועיות הבולטות שעצרו בחריקת בלמים אפשר למצוא את "דדפול 3", שבדיוק נמצאת בעיצומי צילומיה באנגליה וכבר מילאה את הרשתות בתמונות של יו ג'קמן בתפקיד וולברין לצד ריאן ריינולדס, כמו גם את סרט ההמשך של רידלי סקוט ל"גלדיאטור" שיותר ממחציתו כבר צולמה, החלק השני של "משימה בלתי אפשרית: נקמת מוות" שכבר נמצא בשלבי צילומים ראשוניים, החלק השלישי בסדרת "ונום" והחלק השני בסדרת "מורטל קומבאט" שהיו בעיצומם של הצילומים, ובנוסף גם הפקות הלייב-אקשן של "מיינקראפט" ו"לילו וסטיץ'" והחלק השלישי בהרפתקאות "פדינגטון" שעצרו את העבודה על הסט. יותר עצוב מזה: "ביטלג'וס 2" של טים ברטון עם ווינונה ריידר ומייקל קיטון גם הוא על הקרשים.
גם בגזרת הקולנוע ההוליוודי שאינו מכוון לרשימת הבלוקבאסטרים המצב אינו אידילי: הפקת סרט החדש של קלינט איסטווד, "מושבע מספר שתיים", נגדעה לפני סיום הצילומים, ואליו הצטרפו גם הסרט החדש של סטיבן סודרברג והסרט החדש של פול תומאס אנדרסון שצילומיהם היו אמורים להתחיל בקרוב. בנוסף, פסטיבלי הקולנוע הגדולים של הסתיו (ונציה, טורונטו וניו יורק) יאלצו כנראה להסתדר בלי הכוכבים המוזמנים האמריקאים שלהם.
בגזרת הטלוויזיה המצב אינו טוב יותר: הפקת העונה החמישית של "דברים מוזרים" נעצרה כבר עם תחילת שביתת התסריטאים יחד עם העונה השנייה של "פוקר פייס", העונה השנייה של "שר הטבעות: טבעות הכוח" ועוד סדרות רבות, וכעת מצטרפות אליהן סדרות רבות כמו העונה השנייה של "אנדור", שתסריטיהן כבר הושלמו והצליחו להתחיל בצילומיהן למרות השביתה. נכון לשבוע זה, תעשיית הטלוויזיה האמריקאית משותקת באופן כמעט מוחלט, אך מעניין לציין שהעונה השנייה של "בית הדרקון", למשל, ממשיכה בצילומיה כי מרבית הקאסט הוא בריטי, ובמצב דומה נמצאת גם העונה השלישית של "התעשיה" ב-HBO.
שביתת השחקנים, בדומה לשביתת התסריטאים, פרצה בעקבות חוסר נכונותם של תאגידי הבידור הגדולים לעדכן את תנאי העבודה והחוזים המוצעים לשחקנים ותסריטאים בהתאם לשינויים הדרמטיים שעברו על שוק הטלוויזיה בעשור האחרון. כך, למשל, התמלוגים שמקבלים שחקנים ותסריטאים על עבודתם משירותי הסטרימינג החדשים, מזעריים עד לא קיימים לעומת הסכומים שהיו מקבלים עבור שידור ברשתות הברודקאסט והכבלים. בנוסף, דורשים האולפנים משחקנים בתפקידים קטנטנים לוותר על הזכות לדמותם תמורת תשלום של יום עבודה, כך שאפשר יהיה לסרוק את גופם ופניהם ולהשתמש בהם באמצעות אינטליגנציה מלאכותית ללא תשלום נוסף.
שחקנים בכירים רבים כבר הביעו תמיכה ווקאלית רמה בשביתה, ביניהם ג'יין פונדה, סוזן סרנדון, טום קרוז, מאט דיימון, בריאן קוקס מ"יורשים" (ראו סרטון כמה פסקאות למעלה) ורון פרלמן ("הלבוי"), שהפנה אצבע מאשימה כלפי מנכ"ל אנונימי (כנראה בוב איגר), על אמירתו שבכוונתו "להרעיב" את השחקנים והתסריטאים עד אוקטובר ואז לכפות עליהם הסכם. נתון מעניין שחשף רון פרלמן: רק חמישה אחוזים מהשחקנים בארצות הברית מצליחים להתפרנס מעבודתם ולממן ביטוח בריאות. "אנחנו נאבקים בשביל אלה שלא", אמר פרלמן.
רבים בהוליווד סימנו את שכרם של המנכ"לים (דיוויד זסלב מוורנר-דיסקברי, למשל, הרוויח כמעט חצי מיליארד דולר בשנה שעברה) כסמל לחזירותם של תאגידי הבידור על חשבון הטאלנטים שעושים אותם. תחזיקו להם אצבעות כי תכף לא יהיה מה לראות על המסך.