בירת ישראל: שוק של בירות בוטיק מקומיות מחכה לכם היום בנמל יפו

אם אתם כבר חולמים על סוף שבוע אפוף אלכוהול, אולי כדאי להתחיל אותו בבית המכולות (ה'-ו', 22-23.5), שם יתכנסו מיטב היצרנים, הבוטיקים ומבשלות הקראפט לשוק בירה במתכונת שוק איכרים. "זוהי חגיגה של יצירה מקומית, הזדמנות אמיתית לתמוך בעסקים המקומיים"
בית המכולות בנמל יפו כבר מזמן הפך לאחד המבנים האהובים עלינו בעיר: מרכז לקהילה, קולינריה, התחדשות וקיימות שמארח באופן תדיר אירועים מסקרנים בסימן חברתי, ועם הרבה עניין וסטייל. אחרי שווקי וינטג', אירועי תרבות, טורניר כדורגל שפל, פסטיבל אוכל הודי, מפגשי יוגה, אקולוגיה ועוד, בסוף השבוע הקרוב יתקיים בו השוק החשוב והאלכוהולי של התקופה – שוק בירה מרגש שכולו כחול לבן.
>> "סצנת המסעדות מנסה לחדש, לתת שואו. BOB הוא בדיוק ההפך מזה"
בימי חמישי ושישי הקרובים (22-23.5) ייערך בבית המכולות שוק שחוגג את תעשיית בירת הקראפט בישראל, במהלכו יתכנסו מיטב היצרנים, הבוטיקים ומבשלות הקראפט לשוק בירה במתכונת שוק איכרים, שזה אומר שכל מבשלה תעמוד שם עם מרכולה הצוננת. מאחורי האירוע עומדים 'טרטלס הפקות', שכינסו לבית המכולות את הבירות הישראליות. "זה הרבה יותר משוק איכרים בדגש בירה", מסביר עמית חג'בי מחברת ההפקות. "זוהי חגיגה של יצירה מקומית, הזדמנות אמיתית לתמוך בעסקים המקומיים, ליצור קהילה חזקה ולספק חוויה מהנה וטעימה לכל המשפחה".

מה שותים ואת מי פוגשים? ובכן, בפנים יחכו לכם המבשלות שפירא, שריגים, הגיבור, בירליך, מלצר, אוק אנד אש, שניט, וויט ראביט, פפא (מוסקו), תומר, גורנ'ס והייזנברג. כל המבשלות יגיעו עם מיטב התוצרת הצוננת, והנה ההזדמנות שלכם להראות שאתם יודעים מה זה IPA (ספרו גם לנו). אגב, אם אתם משתכרים מהר כמונו או סתם בא לכם להתנסות בכמה שיותר מבלי להתבלבל, ישנה גם הזדמנות פז לרכוש קופוני טעימות ולטעום מגוון בירות מכל דוכן מבלי להתחייב לפיינט שלם: 3\6\9 טעימות של 100 מ"ל כל אחת תספק לכם כוס ממותגת שתלווה אתכם לטעום כמו שצריך, ותעלה 49 ש"ח/ 79 ש"ח/ 99 ש"ח בהתאמה. וכמובן שיהיו גם בירות לקנות הביתה, כך שאם כבר תפסתם ראש ואתם בפומו, לא חייבים לטעום הכל במהלך השוק.

מלבד זאת, אם אתם ממש אוהבים בירה וגם רוצים ללמוד עליה, יתקיימו במהלך השוק סדנאות בירה בתשלום (100-199 ש"ח לסדנה של 45 דקות והרבה בירה, מומלץ להירשם מראש): סדנת טעימות של בירה גורנ'ס בהדרכת המייסד יוני גורן; סדנת טעימות של בירה הייזנברג עם המייסד אסף לוי; וגם סדנת טעימות של מגוון בירות קראפט עם ארנון בן דב (מהבלוג "ארנון מסbeer"), שיספר על איך התחילו בירות הקראפט בישראל ועל שגשוגן כיום. בן דב גם יערוך סדנה חד פעמית שתוקדש לשילוב שלא ידעתם שאתם צריכים – בירה וגבינה.

ואם כבר נשנוש, ברור שדואגים שיהיה מה לאכול לצד הבירה, כדי שמחר נקום בשלום. על כן לצד דוכני הבירות יעמדו דוכנים של יצרנים קטנים וייחודים מרחבי הארץ: שמולץ עם יין תמד מדבש, אם תרצו להשתכר ממשקה שאינו בירה לשם שינוי, את גבינות הבוטיק הארטיזנליות המשגעות של המחלבה הקטנה, את ג'ושוע עם כריכי בשר סליזיים ונקניקיות (כי בכל זאת, צריך משהו שיילך עם הבירה), סימונצ'ו עם מאפים טבעוניים, פחמימתיים ומפתים, ראבחה עם אוכל דרוזי טרי וריחני, טומי קנדי עם סוכריות על מקל ושאר ממתקים. זמן מושלם להליכה שיכורה ברחבי יפו העתיקה, לא?
שוק הבירה, בית המכולות בנמל יפו, יום ה' (22.5) 16:00-23:00, יום ו' (23.5) 10:00-16:00. הכניסה חופשית, אבל סדנאות והכרטיסיות אפשר לרכוש כבר עכשיו באתר