Round Tables: שף מאניש מהרוטה (ניו דלהי) יתארח במסעדת טאיזו

במסגרת פסטיבל Round Tables By American Express שיערך בחודש נובמבר יתארח השף מאניש מהרוטרה (ניו דלהי) אצל יובל בן נריה בטאיזו לארוחה הודית יוצאת דופן

Round Tables: שף Manish Mehrotra ממסעדת Indian Accent בניו-דלהי
Round Tables: שף Manish Mehrotra ממסעדת Indian Accent בניו-דלהי
26 בספטמבר 2016

אם תהיתם איך נראה סלב קולינרי בהודו, שף מאניש מהרוטה הוא האיש שלכם. מסעדתו Indian Accent זכתה בשלל פרסים בינלאומיים, כולל בתואר המסעדה הטובה ביותר בהודו, והיא גרפה את המקום התשיעי בתחרות המסעדות הטובות ביותר באסיה פעמיים ברציפות (2015 ו־2016) ואת המקום ה־ 87 בדירוג "המסעדות הטובות בעולם".

Round Tables: קוקי סאן ז'אק צלוי בתוך צדפה. ממסעדת Indian Accent בניו-דלהי
Round Tables: קוקי סאן ז'אק צלוי בתוך צדפה. ממסעדת Indian Accent בניו-דלהי

מהרוטרה נחשב לאחד המייסדים של המטבח ההודי העכשווי וכמומחה בתחום, הן בהודו והן מחוצה לה. הוא הפך לסלב בארצו (כולל הופעת אורח ב"מאסטר שף" ההודי, וזכייה בריאליטי בישול הודי Foodistan במקום הראשון), אבל ממשיך לטעון בצניעות שהאוכל והטעמים הם הגיבורים האמיתיים במטבח.

מהרוטה נחשב לאחד המייסדים של המטבח ההודי העכשווי ולמומחה בתחום. הביוגרפיה שלו כוללת לימודי מלונאות במומבאי, שאחריהם יצא למסע של תשע שנים ברחבי אסיה, במטרה להעמיק את הידע שלו במטבחים המקומיים השונים. לאחר מכן עבר ללונדון לשנים אחדות, שם נחשף למטבח האירופי הקלאסי. את ההשפעות שספג באירופה ניתן לזהות במנות שמוגשות באינדיאן אקסנט, המשלבות רכיבים חדשניים וטכניקות בישול מערביות לצד טעמים הודיים וטכניקות בישול מסורתיות. כלומר, אוכל מודרני במבטא הודי כבד.

בשנים האחרונות הפך מהרוטה לסלב בארצו בין השאר בזכות הופעת אורח ב"מאסטר שף" ההודי וזכייה במקום הראשון בריאליטי הבישול ההודי " Foodistan ", אבל ממשיך לטעון בצניעות שהאוכל והטעמים הם הגיבורים האמיתיים במטבח שלו. השנה נפתח סניף שני לאינדיאן אקסנט בניו יורק, שזכה גם הוא לשבחי המבקרים.

Round Tables: ספרות של תפוחי אדמה עם שעועית לבנה. מנה ממסעדת Indian Accent בניו-דלהי
Round Tables: ספרות של תפוחי אדמה עם שעועית לבנה. מנה ממסעדת Indian Accent בניו-דלהי

מילה מהשף המארח, יובל בן נריה:

"במהלך המפגש שלנו גיליתי שמהרוטה הוא 'סופר שף' – בדיוק כמו המוניטין שלו: אינטליגנט, לא מתעסק בקציפות, אלא נטו בטעם, עם דגש על יצירה וחדשנות. חזרתי מניו דלהי עם מזוודה כבדה מלאה בחומרי גלם. אני רק מחכה לראות מה אנשי הצוות שלו יביאו בנובמבר".

שאלות שהיינו חייבים לשאול את השף:

סוד המסעדה שלי:
הכנסת אורחים הודית. בהינדו יש למושג הזה אפילו מילה: "Khatirdari"
שלושת הרכיבים האהובים עלי:
קוקוס, רוטב צדפות ואבקת מסאלה
המנה שאני הכי אוהב לבשל:
הכל
הרגע המרגש ביותר בקריירה שלי:
פתיחת המסעדה שלי בניו דלהי
עצת הבישול הכי טובה שקבלתי בחיי:
תמיד לטעום לפני שמגישים
הכי התרגשתי לבשל עבור:
שחקן הקולנוע ההודי אמיטאב באצ'אן
הגילטי פלז'ר שלי:
סטייק גדול ושמן עם אקסטרה חמאה ופירה תפוחי אדמה
הארוחה האחרונה האידאלית:
Khichdi – תבשיל אורז ועדשים
הדבר הגדול הבא בעולם הקולינריה הוא:
מתכונים ביתיים במסעדות
המסעדה הכי טובה בעולם:
יש כל כך הרבה…

טאיזו, דרך מנחם בגין 23 תל אביב, 5225005־03

[tobutton text="%22%u05DC%u05E8%u05DB%u05D9%u05E9%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%20%u05DC%u05D0%u05E8%u05D5%u05D7%u05D4%22" link="%22http%3A//www.roundtablestour.com/event/indian-accent-new-delhi-taizu-tel-aviv/%22" theme="blue1" target="_blank" ]

[tmwdfpad]