אוכלים, שותים, מאיירים: השפים הכי גדולים בישראל בפופ אפ אחד

אייל שני, מושיק רוט, חיים כהן, יובל בן נריה, יוסי שטרית, רז רהב, מיכל אנסקי, רותי רוסו וגם כמה שמות גדולים מהעולם הקולינרי היהודי (מייקל סלמונוב!), ישתתפו בשבוע הבא בתערוכת פופ אפ ייחודית במוזיאון ANU. כל ההכנסות קודש לפעילות תרפיה באוכל עבור מפונים מהצפון והדרום
אוכל ותרבות תמיד הולכים טוב ביחד, והמקומות שמשלבים ביניהם תמיד אהובים עלינו במיוחד. אחד המקומות שעושים את זה נכון באופן שיטתי הוא Foodish, אגף הקולינריה של ANU, מוזיאון העם היהודי המעולה שספון בתוככי אוניברסיטת תל אביב, ובחודש הבא הוא ידגים את זה יפה בתערוכת פופ אפ ייחודית שתימשך חמישה ימים בלבד, ותציב בשורה אחת את מיטב השפים הישראלים והיהודים בארץ ובעולם.
>> גיבורים: הפופ אפ התל אביבי שעושה קולינריה מפירות וירקות שהוצלו מהצפון
"שלוש כפות שמן ושני מכחולים" תושק ב-5.9 ותציג לקהל הרחב 14 עבודות אמנות חדשות ומעוררות מחשבה, שבבסיסן מעילי שף מאוירים שנוצרו בעזרת צמדים של אושיות קולינריה מהארץ והעולם ומאיירים ישראלים מובילים שנרתמו לפרויקט בהתנדבות. כל עבודות האמנות שבתערוכה יוצעו לרכישה במכירה מיוחדת שהכנסותיה קודש לפעילויות תרפיה באוכל לאזרחים ותיקים ובני נוער, מפונים מהצפון והדרום.

אירוע הפתיחה לקהל הרחב יערך ביום שישי הבא (6.9), ובמסגרתו יוזמנו המבקרים לקחת חלק ביצירת מפת שולחן שבת שיתופית שתכלול את סיפורי האוכל של המבקרים. במרכז החלל יוצב שולחן שבת גדול והמבקרים יוכלו לשתף סיפור אוכל בעלי משמעות אישית עבורם מהמטבח המשפחתי. במהלך האירוע תעבור המאיירת רחלי שלו בין המשתתפים ותאייר בזמן אמת את הזיכרון האישי שלהם. המפה כיצירה שיתופית על שולחן השבת תהווה חלק מהמיצב האמנותי ותוצג לאורך תצוגת תערוכת הפופ-אפ לכלל המבקרים.
התערוכה, בניהולו האמנותי של עמית טריינין, עוסקת כמו אגף Foodish כולו בזהות ובתרבות יהודית דרך האוכל, בחיבורים בין יוצרים מדיסציפלינות שונות, ובין הנפש שלנו והבית בו גדלנו למציאות שבה אנו חיים, ומבטאת בעושר חזותי את הפסיפס הקולינרי הייחודי לעם היהודי בארץ ובעולם. התצוגה האמנותית תלווה בסדרת אירועים לקהל הרחב העוסקים בזהות, תרבות ואוכל, ומחברים בין אמנות לקולינריה, ביניהם מפגש בין המאייר זאב אנגלמאיר והשף ישראל אהרוני על זהות, אמנות ואוכל; מפגש בין דורי חד פעמי בין המאייר והקריקטוריסט הנודע מישל קישקה לבנו, דוד קישקה, יזם קולינריה ויו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית; סדנת ציור על סינרים עם המאיירות מיכל דבואה וענת ורשבסקי ועוד.

נבחרת מרשימה במיוחד של אמנים, מאיירים ואנשי קולינריה נרתמה בהתנדבות למען תערוכת הפופ-אפ החדשה ובין יצירות האמנות תמצאו מפגשים מרתקים שתורגמו ליצירה מפתיעה על בד מהחיבורים וסיפורי החיים של אנשי האוכל והמאיירים, וביניהם השף ישראל אהרוני והאמן זאב אנגלמאיר, אשת הקולינריה מיכל אנסקי והמאייר סרגיי איסקוב, המסעדנית רותי ברודו והמאיירת ענת ורשבסקי, השף יובל בן נריה והיוצרת ג'ודית אשר, השף חיים כהן והאמנית מיכל דיבואה, אושיית הקולינריה מניו יורק ג'ייק כהן והמאיירת נורית גרוס, כהנת האוכל היהודי ג'ואן ניית'ן והאמנית הדס חיון, השף הבינלאומי מייקל סולומונוב והמאייר איציק רנרט, שף רז רהב והאמנית קרן שפילשר, השף מושיק רוט והמאיירת מאיה איש שלום, אשת הקולינריה רותי רוסו והמאייר עמית טריינין, חוקרת האוכל המיתולוגית קלודיה רודן והצייר נדב מצ'טה, השף איל שני והמאייר מישל קישקה ושף יוסי שטרית והמאייר איתן אלוא.

"מאז השבעה באוקטובר האיור הפך לאחד מכלי התקשורת החזותית הפופולריים", מסביר טריינין את הקונספט, "ו-14 המאיירים והמאיירות הלוקחים חלק בתערוכה, מודעים לכוחו ולחשיבותו של האיור בעת הזו. המאיירים, חברו לנבחרת השפים המצוינת ואיירו בהתנדבות את סיפורם האישי של השפים על גבי מעיל שף, שהפך לקנבס פיסולי וסיפורי ייחודי המציע גישה חדשה לאופן בו אנחנו קוראים ורואים סיפור. המיזם מתאר לא רק את סיפורם של השפים עצמם, אלא את סיפורה של תקופה, מקום וקהילה ואת סיפורו מלא הרבדים של העם היהודי, הניצב במרכז המוזיאון, כאומר שבסוף – זה הסיפור של כולנו".
>> "שלוש כפות שמן ושני מכחולים", 9.9-5.9, מוזיאון ANU. עוד פרטים וכרטיסים כאן