שקשקו אותה

קר מנוער ומרענן. צילום: אנטולי מיכאלו
קר מנוער ומרענן. צילום: אנטולי מיכאלו

הם מתוקים, טעימים, בעלי מרקם גלידתי והם ייתנו לכם זריקת אנרגיה. קופישייק - מילקשייק צונן על בסיס קפה איכותי - הוא הדבר הנכון לקיץ. מרב הלפרין, קואצ׳רית לתזונה הוליסטית, מגישה שישה משקאות קפה ממכרים

1 במאי 2019

קולד ברו

מה זה?

קולד ברו – המכונה גם Cold Press או Cold Water Extract – הוא משקה קפה הנעשה בתהליך השריית פולי קפה טחונים במים למשך שעות רבות. בסוף התהליך מתקבל משקה חלק וצונן.

איך מכינים?

החומרים:

50  גרם קפה BeanZ מהפולים של מריה מקולומביה, טחון גס
1.5  ליטר מים
פילטר קפה לסינון
צנצנת או בקבוק עם מכסה

אופן ההכנה:

• מכניסים את הקפה והמים לצנצנת ומערבבים היטב.
• מעבירים למקרר ל־12־16 שעות.
• מסננים את הנוזל דרך נייר פילטר לתוך מכל אחסון שניתן לסגור אותו (בקבוק או כד סגור).

איך מגישים ושותים?

• מגישים בכוס מלאה קרח, עם או בלי חלב.
• מוסיפים לקופישייק.

קולד ברו. צילום: אנטולי מיכאלו
קולד ברו. צילום: אנטולי מיכאלו

שייק ארוחת בוקר טוב

החומרים

1 כוס קוביות מנגו קפואות
1 בננה קפואה
ֻ1 כוס יוגורט כבשים 5%
2 תמרי מג׳הול מגולענים
1 כף חמאת בוטנים
1 שוט אספרסו (או קולד ברו, מתכון בעמ׳ 25)

אופן ההכנה

מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.

שייק בארוחת בוקר. צילום: אנטולי מיכאלו
שייק בארוחת בוקר. צילום: אנטולי מיכאלו

אפוגטו שייק

החומרים

1 כוס בשר קוקוס טרי
1 כוס חלב שקדים
1 כף חמאת שקדים
2 כפיות סירופ מייפל טבעי
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של לואיז אלברטו  מברזיל
5 קוביות קרח

אופן ההכנה

מערבלים את כל המרכיבים מלבד הקפה בבלנדר חזק עד לקבלת תערובת קרמית אחידה. מוזגים את הקפה ומערבבים.

אפוגטו שייק. צילום: אנטולי מיכאלו
אפוגטו שייק. צילום: אנטולי מיכאלו

שייק שוקולדי

החומרים

1 בננה קפואה
2 כפות קקאו נא (להשיג בחנויות טבע)
1/2 אבוקדו
1 כף חמאת בוטנים
4 קוביות שוקולד מריר 70%
1 כוס חלב שקדים
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של גבריאל מאוגנדה
4 קוביות קרח

אופן ההכנה

מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.

שייק שוקולדי. צילום: אנטולי מיכאלו
שייק שוקולדי. צילום: אנטולי מיכאלו

קרמי שייק

החומרים

1 כוס קוביות אננס קפואות
1 בננה קפואה
2 תמרי מג׳שהול מגולענים
1/2 אבוקדו
1 כף חמאת שקדים
1 כוס חלב
1/2 כוס אגוזי קשיו שהושרו במים כשעתיים עד שהתרככו
1 שוט אספרסו (או קולד ברו, מתכון בעמ׳ 25)

אופן ההכנה

מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.

קרמי שייק. צילום: אנטולי מיכאלו
קרמי שייק. צילום: אנטולי מיכאלו

שייק מאוהב

החומרים

1 כוס פירות יער קפואים
4 קוביות שוקולד מריר 70%
1 כוס חלב שקדים
1 כפית סוכר קוקוס
1 כף חמאת שקדים
קורט פלפל צ׳ילי יבש גרוס
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של סיה מאינדונזיה
5 קוביות קרח

אופן ההכנה

מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.

שייק מאוהב. צילום: אנטולי מיכאלו
שייק מאוהב. צילום: אנטולי מיכאלו

שייק טרופי

החומרים

1 כוס קוביות מנגו קפואות
1 כוס ליצ׳י קפוא
1 כוס עלי בייבי תרד
1 כוס חלב קוקוס
1 שוט אספרסו BeanZ מהפולים של לואיז אלברטו מברזיל

אופן ההכנה

מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק כ־30 שניות עד לקבלת שייק אחיד.

שייק טרופי. צילום: אנטולי מיכאלו
שייק טרופי. צילום: אנטולי מיכאלו