שרי אנסקי משתכפלת: כריכי ההרינג מגיעים לשרונה מרקט
מה אנחנו רוצים בקיץ? נכון מאוד, דג כבוש בתוך לחם (זה מה שאנחנו רוצים גם ביתר השנה, אבל זאת לא הנקודה כרגע). מזל ששרי אנסקי מרחיבה את אימפריית ההרינג שלה ללוקיישן חדש בשרונה מרקט החל מיום שני הקרוב
שרונה מרקט ממשיך לצרף אליו כמה מהשמות הגדולים בקולינריה המקומית: שרי הרינג, הדוכן הוותיק וסמלו המובהק ביותר של שוק הנמל יפתח ביום שני הבא (18.7) סניף חדש (עם השם היצירתי שרי הרינג שרונה מרקט), ועם תפריט בו יופיעו גם כל החשודים המיידיים (היוש, כריך הרינג הולנדי) וגם כמה הפתעות טריות מניו יורק.
את שרי אנסקי עצמה כמעט אין צורך להציג: בשלנית, עיתונאית אוכל, מחברת ספרי בישול רבי מכר ("חמין", "המטבח של שרי אנסקי" ועוד), וכמובן גם אמה של אושיית התקשורת מיכל אנסקי. האחרונה קשורה באופן ישיר לפתיחת הדוכן בשרונה, שכן בעלי שרי הרינג כיום הוא אייל אמיר, בן זוגה של אנסקי הבת: לפני כשנתיים מכרה אנסקי האם את העסק לאמיר, לאחר שהחזיקה בו מאז שנת 2011, מיומו הראשון של שוק הנמל.
לפני כשנה, נפתח סניף ראשון לשרי הרינג בניו יורק (בפינת 72 וברודוויי), וההצטרפות לשרונה מרקט היא נדבך נוסף בהפיכת העסק לרשת, רובה בינלאומית: סניפים צפויים לקום בניו יורק (שווקי האוכל צ'לסי ואסקס), לונדון, תל אביב ואולי גם בירושלים. "בחרנו בשרונה מרקט כבית נוסף שלנו בתל אביב כי הבנו שנכון לנו להיות בשוקי אוכל, ושרונה מרקט הוא אחד משוקי האוכל המתויירים והעסוקים בישראל".
בדוכן החדש בשרונה מרקט יוגשו חמישה כריכי דגים מלוחים וכבושים: כריך ההרינג ההולנדי המיתולוגי – עם חמאה, שמנת חמוצה, בצל לבן, בצל ירוק וצ‘ילי חריף; כריך טונה מעושנת, מיונז, לימון סחוט, בצל וצ‘ילי; כריך סלמון מעושן; כריך סלט טונה חריפה לפי המתכון הסודי של אנסקי; וכריך ספיישל משתנה אחת לחודש – אנשובי, שפרוטים, סרדינים, סנדוויץ' טוניסאי ועוד (כולם ב-49 ש"ח). בסניף זה גם יוגשו לראשונה שלושה מיני־כריכים בלחמניות רכות, למי שרוצה להרכיב לעצמו תפריט טעימות.
קלמן מגן 3, תל אביב, החל מיום שני (18.7)