תאוות בשרים בדיקסי – ועוד חדשות קולינריה

אסף גרניט ראש בראש עם דן יושע, הפתיחה המחודשת של וולפנייטס, בופה בוקר חדש בנורמן ועוד חדשות קולינריות של השבוע

פרונטו קיוסקו. צילום: אנטולי מיכאלו
פרונטו קיוסקו. צילום: אנטולי מיכאלו
18 במאי 2016

אסף גרניט מתארח בברנז'ה

במסגרת חגיגות שנתיים למסעדת ברנז'ה במתחם שרונה, השף דן יושע יארח את אסף גרניט לערב קונספט "הברנז'ה פוגשת את מחניודה". השניים, שהפכו לחברים טובים בזכות העונה המשודרת של משחקי השף, החליטו לחגוג לפני אירוע הגמר בארוחה רווית מנות ואלכוהול. בתפריט: 15 מנות שמשקפות את המארח והאורח: חמש מנות של הברנז'ה (קפרזה ארטישוקים, קרפצ'ו בקר הפוך, טרטר טונה, שקדי עגל, המבורגר כבד אווז), חמש מנות של מחניודה (פולנטה, בורקס חלקי פנים, פיצת דגים, ריזוטו פריקי) ועוד חמש מנות נוספות שיכינו השניים במיוחד לאירוע.

חגיגות שנתיים לברנז'ה, ראשון (22.5), דוד אלעזר 15 תל אביב, בהזמנת מקום מראש: 6562626־03

אסף גרניט ודן יושע בברנז'ה. צילום: יח"צ
אסף גרניט ודן יושע בברנז'ה. צילום: יח"צ

בופה בוקר חדש בנורמן

מסעדת דה נורמן מתחדשת בבופה בוקר חדש לכל אורך השבוע. בתפריט: מאפים, לחמים, דגים מלוחים, ירקות ופירות טריים ועוד (98 ש"ח). לבופה המגוון ניתן להוסיף ביצים או פרנץ' טוסט (125 ש"ח) או ביצי בנדיקט בסגנון רויאל עם סלמון/האם או בסגנון פלורנטין עם תרד ושמנת (134 ש"ח). הבופה כולל מיצים טריים הנסחטים במקום (תפוזים, אשכוליות, תפוחים, גזר) ושתייה חמה.

נורמן

הבופה בנורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
הבופה בנורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

חגיגה קרניבורית בדיקסי

מסעדת דיקסי החליטה להשיק מסורת חדשה: חגיגה קרניבורית בהשראת דרום ארצות הברית. אל התפריט הקבוע יצטרפו מנות ספיישל הכי אמריקאיות שיש: כרעיים של עוף מעושנות עם שתי תוספות לבחירה (75 ש"ח), נקניקיות צווארון לבן עם שתי תוספות לבחירה (72 ש"ח), פאזל סטייק (55 ש"ח ל־100 גרם) וביג בורגר עם תוספת (400 גרם, 85 ש"ח). בנוסף יוצעו נתחי בשר מובחרים (אנטריקוט, פריים ריב, סינטה ועוד) במחירים מפתיעים. בין התוספות האמריקאיות: תרד בשמנת, מקרוני אנד צ'יז, סלט קולסלאו, קלחי תירס עם גבינה מותכת ואבקת צ'ילי, טבעות בצל ועוד.

דיקסי

חודש בשרים בדיקסי. צילום: אסף רזון
חודש בשרים בדיקסי. צילום: אסף רזון

ארוחות בוקר בפיקניק

מסעדת הפיקניק של מתחם ליטל איטלי בשרונה משיק לראשונה ארוחות בוקר. בתפריט: פריטטה איטלקית עם גבינות, קישואים ותרד (66 ש"ח), אומלט סיציליאני עם פפרוני, תפוחי אדמה, בצל וצ'ילי (67 ש"ח), ביצים אפויות במחבת עם תרד, שמנת, מוצרלה ופרמזן (54 ש"ח) וגם מנה חביתת חומוס טבעונית (56 ש"ח). את הסלסלה יעטרו לחם, מסקרפונה וסלסלה ורדה, צזיקי קישואים, סלט חצילים שרופים, טונה, טחינה וסילאן, חמאה וריבה, ירקות שוק חתוכים ושתייה חמה או קרה.

ארוחות בוקר ב-Picnic

ארוחות בוקר בפיקניק. צילום: אפיק גבאי
ארוחות בוקר בפיקניק. צילום: אפיק גבאי

רשת וולפנייטס משתפצת ומתחדשת

אחרי שריפה מסתורית ותקופת שיפוצים ממושכת נפתח השבוע סניף וולפנייטס באבן גבירול בעיצוב חדש ומיד אחריו ייפתח גם הסניף יהודה מכבי. במקביל לשיפוץ החיצוני החליטו ברשת לשפץ את התפריט והכניסו מנות חדשות כמו Wild Mushrooms Burger – המבורגר בקר עם פטריות יער, עגבנייה, מיקרו בזיליקום ואיולי כמהין (54 ש"ח), Egg & Wolfnights Duck – המבורגר בקר עם בשר טלה וביצת עין בליווי חזה אווז מעושן (54 ש"ח), טבעות בצל מטוגן (24 ש"ח) וקינוחים: טירמיסו, קרם ברולה ומוס שוקולד (28 ש"ח לקינוח).

לרשימת סניפי וולפנייטס

המבורגר קלאסי של וולפנייטס
המבורגר קלאסי של וולפנייטס

 

קייטרינג של קוסם

אם התורים בקוסם עוררו בכם ייאוש, ואתם רוצים להתייחד עם השף אריאל רוזנטל אצלכם בבית, יש לנו בשורה. מה שהתחיל כדוכן פלאפל בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת, והפך עם השנים לאורגיה של פלאפל, בוריק טריפוליטאי, סביח עיראקי, שווארמה תורכית, חומוס, מסבחה ובעיקר מנה גאונית של דג בפיתה, והכל בדוכן עצום מימדים בשלמה המלך פינת קינג ג'ורג', מקבל גם גרסת כיסוי של קייטרינג. יקראו לזה THE MAGIC SHOW. קייטרינג שמתאים לצמחונים, לטבעונים, למתנזרי גלוטן, ובמקביל גם לאוהבי בשר ודגים ולסתם זללנים חסרי מצפון. אנחנו מרחרחים ביקושים ערים גם לקייטרינג.

לפרטים 03-5252033

אריק רוזנטל (הקוסם)
אריק רוזנטל (הקוסם)

תחרות הטבחים של מסה

השף אביב משה נוהג מידי כמה חודשים לאתגר את צוות המטבח שלו במסעדת מסה עם תחרויות אוכל. השבוע נערכה תחרות המנות המסורתית, כשהאתגר החודשי היה ליצור מנה עיקרית או קינוח קפה. צוות השופטים כלל את השף ישראל אהרוני, השף קונדיטור דודו אוטמזגין, השף קונדיטורית של מסה עדי סיברובר ונציגים של מותג הקפה מאורו. במקום הראשון זכתה נעה עינת עם קינוח ביסקוויט קקאו מלוח, מוס שוקולד לבן, ציפוי קפה, מרמלדת פטל, גלידת קרמל וקוויאר וויסקי מוזהב.

הזוכה בתחרות הטבחים במסה. צילום: איליה מלניקוב
הזוכה בתחרות הטבחים במסה. צילום: איליה מלניקוב

פרונטו קיוסקו במשלוחים עד הבית

דוכן הסטריט פוד האיטלקי של השף דיויד פרנקל (פרונטו) בשוק צפון משיק שירות משלוחים עד הבית. הדוכן, שמתמחה בפיצות ובפסטות טריות מציע מנות בודדות או ארוחות עסקיות הכוללות מנה ראשונה/קינוח, מנה עיקרית וכוס תה קר בשלוש קטוגוריות מחירים: 52 ש"ח, 59 ש"ח או 69 ש"ח. בין המנות: פיצה מרגריטה עם שמן שום ובזיליקום (29 ש"ח, תוספת לבחירה ב־6 ש"ח), פיצה בייקון עם מסקרפונה וחלמון (49 ש"ח), פסטה מפלדינו עם עוף צלוי בטאבון, שום וצ'ילי (44 ש"ח), פסטה טרטופו עם חמאה, פטריות כמהין, פטריות שמיפניון ופרמז'אנו (55 ש"ח).

משלוחים פרונטו קיוסקו, 7739900־03 או דרך האתר

פרונטו קיוסקו. צילום: אנטולי מיכאלו
פרונטו קיוסקו. צילום: אנטולי מיכאלו

פסטיבל אביב בגליל המערבי

עמותת "זמן גליל מערבי" המקדמת את התיירות והפנאי באזור הגליל השיקה פסטיבל שמטרתו להכיר לקהל מסלולי טיול קולינריים ותרבותיים באזור הצפון. בין הפעילויות הבולטות בפסטיבל: ביקור בכרם וביקב יפתחאל באלון הגליל, כולל טעימות והסברים על היין ועל הדבש; הפאב של מל מארח לאחר הצהריים ללא מע"מ עם 400 סוגי וויסקי; סדנת לחמי מחמצת עם האופה חגית שטרן במטבח של קפה בריוש; סיור בדיר עיזים במשק בוקר ועוד.

לפרטים נוספים

יקב לטם. צילום: אנטולי מיכאלו
יקב לטם. צילום: אנטולי מיכאלו