זאת מהפכה: מוני מושונוב ישוחח עם אריק איינשטיין במופע חדש

אחרי סדרה של מופעים מוצלחים שבמרכזם האייקונים הגדולים של התרבות הישראלית, מתפנה תזמורת המהפכה לטפל באגדת הזמר הישראלית הגדולה מכולן. שיריו של אריק איינשטיין יעמדו במרכזו של מופע חדש שבו ישולבו קטעי וידאו רבים. התזמורת תנגן, מושונוב ורוני דלומי ישירו, אנחנו נהנה. דיל טוב
כבר עפנו כאן לא מעט על תזמורת המהפכה בזמן האחרון – על המחווה שלהם ל"קזבלן" ועל המופע המרגש "שתי שפות – אהבה אחת", למשל – והייתם חושבים שזה מספיק, אבל לא. הנה אנחנו הולכים לעוף עליה שוב ולא תצליחו לעצור אותנו: הפעם עומדת תזמורת המהפכה להתכנס למופע חדש וחגיגי שיתמקד ביצירתו של אריק איינשטיין, כך שהשמחה רבה ואף כפולה.
>> זאב רווח ז"ל היה שחקן אדיר. מעט מאוד מזה הגיע למסך הקולנוע
>> הביט פנימה: הראפ הישראלי הוא הראשון להגיב לטראומה בזמן אמת
תזמורת המהפכה – בניהולם האמנותי של זהר שרון ורועי אופנהיים – תעלה את המופע החדש "אני ואתה – מנגנים עם אריק איינשטיין" בבכורה כפולה ב-11.2 (17:30/20:00) בבית האופרה הישראלית , בהמשך לסדרת המופעים קוצרי השבחים על התרנגולים, שלישיית הגשש החיוור ויוסי בנאי. המופע מועלה במסגרת העונה החדשה של סדרת המהפכה באופרה הישראלית, בהיכל אמנויות הבמה הרצליה ובאודיטורים חיפה, המתמקדת בנכסי צאן ברזל של התרבות הישראלית.

במופע ישתתפו גם מוני מושונוב, חברו הקרוב של איינשטיין, והזמרת רוני דלומי, והתזמורת תעניק פרשנות מוזיקלית חדשה ליצירתו של איינשטיין באמצעות יצירות חדשות ועיבודים מקוריים, תוך שזירת דגימות וידאו וסאונד מתוך סרטים, הופעות, קליפים ומערכונים. בין הקלאסיקות הרבות של איינשטיין המשולבות במופע: "הכניסיני תחת כנפך", "עטור מצחך", "לשרוק בחושך" ועוד, כמו גם שירים שאריק כתב בעצמו, בהם: "סע לאט", "זו אותה האהבה", "עוד נפגש" ועוד. במופע יבואו לידי ביטוי גם המלחינים והיוצרים הרבים שעבדו ויצרו עם ועבור אריק, הבולטים שבהם – אברהם חלפי, יוני רכטר, מיקי גבריאלוב, יצחק קלפטר, שם טוב לוי ואחרים.
המופע מורכב מפרקים מוזיקליים מקוריים לתזמורת יחד עם וידאו, שמביאים לידי ביטוי את כל הקשת הרחבה ליצירתו של אריק איינשטיין – האדם והאמן. בין הפרקים במופע פרק מוזיקלי מוקדש לאהבה הענקית שלו לכדורגל ולספורט בכלל, פרק שמוקדש לאיינשטיין כקומיקאי יוצא דופן בו משולבים קטעי מערכונים מ"לול", "שבלול", "כבלים" ואחרים, כשגם שירי הילדים של איינשטיין מקבלים פרק משלהם.

מוני מושונוב – שיצר ושיחק עם אריק איינשטיין ביצירות מופת רבות ("כבלים" ו"כמו גדולים"), ישיר ויבצע יצירות מיוחדות של איינשטיין ואף ישוחח איתו דרך המסך. "קיבלתי הזמנה מתזמורת המהפכה לקחת חלק במופע על פועלו של אריק איינשטיין", אומר מושונוב. "למי שעדיין לא מכיר, תזמורת המהפכה יוצרת מופעים איכותיים מקוריים המתבססים על יצירתם של מיטב האמנים הישראלים. זו זכות גדולה עבורי לקחת חלק במופע הזה, שהוא שילוב של אתגר מקצועי וזיכרון של אמן גדול ואיש מקסים ומיוחד שהייתה לי הזכות להכירו וגם להיות חבר שלו".
אמיר לקנר, זהר שרון ורועי אופנהיים, המנהלים האמנותיים, משתפים בתהליך העבודה על המופע: "כשניגשנו לעבוד על ועם היצירות של אריק איינשטיין קשה היה לדעת מאיפה להתחיל: מקלאסיקות של ארבע אחר הצהריים, משירי הרו מלהקות, או אולי בכלל מסרטים ומערכונים. קשה לדמיין את המוזיקה והתרבות הישראלית ללא הקול והיצירה של איינשטיין, על כן דווקא הניסיון לארגן מחדש את עשייתו האמנותית באמצעות שילוב של מוזיקה וקטעי וידאו, מבקש להציע נקודת מבט חדשה, ניסיון לחשוף משהו אודות אריק ויצירתו ובכך בעצם לחשוף משהו חדש אודותינו – מאזיניו".
>> "תזמורת המהפכה: אני ואתה – מנגנים אריק אינשטיין" // מנצח: רועי אופנהיים | אורחים: מוני מושונוב, רוני דלומי | מלחינים ומעבדים: זהר שרון, אמיר לקנר | מעצבי וידאו: אורן גבאי ואסף שני | מנהלים אמנותיים: אמיר לקנר, זהר שרון, רועי אופנהיים // פרטים וכרטיסים כאן