רק היום: תפריטים מיוחדים שמוגשים עכשיו

מאמות מרוקאיות מבשלות בטרקלין, תפריטי טעימות של בשר חזיר בקאב קם וחגיגת אפרול בכיכר דיזנגוף: כל הספיישלים שאסור לכם לפספס

פופ אפ מרוקאי בטרקלין (צילום: בועז לביא)
פופ אפ מרוקאי בטרקלין (צילום: בועז לביא)
24 באוגוסט 2020

Nose to tail & Cocktail | קאב קם

הבר התאילנדי האהוב מקדיש את ימי שני לטעימות מתאילנד, שנראית כרגע רחוקה מתמיד. מנות שלרוב לא מוגשות למסעדה אך מיועדות לאכילה עם חברים ואלכוהול (קאב קם בתאית) מוגשות למרכז השולחן, כאשר בכל פעם חומר גלם מתחלף תופס את מרכז הבמה ומוגש מתחילתו ועד סופו, כלומר Nose to Tail. בתפריט הראשון מככב חזיר בשני סוגי תפריטי טעימות. תפריט 5 מנות (140 ש"ח) כולל למשל פילה חזיר כבוש בשום בעלה בננה עטוף בבייקון ועלי שיאפו;  חזיר קצוץ עם עלי חרדל כבושים וביצה טרופה וברוסט חזיר ולוביה בקארי אדום ביתי. בתפריט 8 מנות (210 ש"ח) תמצאו נקניקיית חזיר כבושה בשום וסטיקי רייס; סלט אוזני חזיר חריפות ועוד. לצד המנות יוגשו קוקטיילים שמוסיפים עוד שכבת טעם לחוויה התאילנדית.
קאב קם

אף,זנב וקוקטיילים. קאב קם (צילום: איתמר ישראלי)
אף,זנב וקוקטיילים. קאב קם (צילום: איתמר ישראלי)

פופ אפ בשלניות מרוקאיות | הטרקלין

ברוח התו הסגול התחדשה מסעדת הטרקלין בנווה צדק בחצר אחורית בעיצוב מרוקאי, מחווה של המסעדן יוסי בן אודיס לילדותו ולמנהגי העדה המרוקאית שעל ברכיה גדל. לצורך הרכבת תפריט תואם גייס בן אודיס את אמו פנינה בן אודיס ואת מרים טפירו, חברת המשפחה ובשלנית מומחית שהשתתפה בתוכניות בישול ועורכת סדנאות פרטיות. על רקע חפצי נוי מרוקאים, בדים צבעוניים נשפכים, נברשות וכלי זהב יוגשו מגש סלטים מרוקאים (69 ש"ח), סיגרים בעבודת יד במילוי בשר (42 ש"ח), מוח ברוטב עגבניות ופלפל סודני (79 ש"ח), טחול ממולא חלקי פנים וליה (52 ש"ח), פסטיה פריכה במילוי פרגית, בצלים מקורמלים, שקדים קלויים וקינמון (52 ש"ח) ועוד כמו בארמון מלך מרוקו. לקינוח תוכלו לקבל בד'לזאן חלאויאת – ריבת חציל ותבלינים וגלידת טחינת אל ארז וסילאן (42 ש"ח). עד 24.9.
היכל התלמוד 4, תל אביב, 03-5660013, ראשון־חמישי מ־19:00, שבת מ־13:00

פופ אפ בשלניות מרוקאיות בטרקלין (צילום: בועז לביא)
פופ אפ בשלניות מרוקאיות בטרקלין (צילום: בועז לביא)

סירים לשבת | התרנגול הכחול

בימי הסגר טחנו שעות במטבח עד שקצת נמאס. השף שאול בן אדרת ממסעדת התרנגול הכחול ניגש לסייע ומשיק תפריט ארוחות שבת – ממרחים, מטבלים, סלטים וסירי תבשילים לארוחה משפחתית. סופריטו בקר ותפוחי אדמה, טבית עוף  עם אורז בבהרט וקינמון, קציצות בקר חצילים ופלפלים ועוד תבשילים בטעם של בית מוגשים בסיר שיאכיל בנוחות ארבע נפשות (180 ש"ח). מטבלים, סלטים וממרחים ישלימו את הארוחה, למשל כבד קצוץ עם חצילים מתוקים ובצל פריך (50 ש"ח), סלט עשבי תיבול עם שקדים קלויים וטחינה גולמית (60 ש"ח), מנות ילדים, יינות ועוגות לקינוח.
התרנגול הכחול

סירים עד הבית. התרנגול הכחול (צילום: יח"צ)
סירים עד הבית. התרנגול הכחול (צילום: יח"צ)

ארוחות טרואר | יגאל מולנר

שף יגאל מולנר שומר על פרופיל נמוך אך אוחז ברזומה מרשים כמו שעבד אצל שף דניאל בולו ובמסעדת פר סה של שף תומאס קלר בניו-יורק. בישראל מתרכז מולנר בחקלאות ותוצרת מקומית, שכעת באה לידי ביטוי בסדרת ארוחות מיוחדות. הארוחה הראשונה, בסימן טרואר גולן, מורכבת ממנות טעימה על בסיס נתחים אחוריים של עגלות ממשקי מרעה גולן וירקות ממשקים מקומיים. לדוגמה: טרטר אגוז עם עגבניות מעושנות וגלידת חרדל; פיקאניה בקראסט סומאק, כוסברה ובהרט עם סלט עשבים, שמן זעתר וחרוש מותסס; רוסט פיקניה בציפוי פריקי עשבי בר עם קרם פחם חציל ולאבנה ועוד. לצד המנות יוגשו יינות מרמת הגולן. 450 ש"ח.
סטודיו רזיאל, רחוב רזיאל 7, יפו, שישי (11.9) מ־19:30, להזמנות 053-5556507 (דיאנה)

ארוחת טרואר הגולן (צילום: איל גוטמן)
ארוחת טרואר הגולן (צילום: איל גוטמן)

חגיגות סוף הקיץ | פינולי

בגלידריה האיטלקייה בכיכר דיזינגוף חוגגים את סוף עונת הרחצה בשלושה ערבים של צ׳ייסרים אפרול חינם, טעימות גלידת אפרול מתוצרת בית, מוזיקה ואווירה שמחה. באחד הקיצים הכי מבאסים שנרשמו, טוב שיש סיבה קטנה למסיבה.
כיכר דיזינגוף 6 תל אביב, חמישי־שבת (27-29.8), 21:00-24:00, 03-6117282

מסיבת סוף הקיץ בפינולי (צילום: יח"צ)
מסיבת סוף הקיץ בפינולי (צילום: יח"צ)