וואו כמה צבע: אלון שבו שוב מתפרע עם תפריט חדש של מאפי קיץ

או כמו שאנחנו קוראות לזה, שולחן מאזטים. קינוחי הקיץ של אלון שבו, 2023 (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)
או כמו שאנחנו קוראות לזה, שולחן מאזטים. קינוחי הקיץ של אלון שבו, 2023 (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)

השף-קונדיטור עם המאפים היפים ביותר בתל אביב מתחדש בקולקציית קיץ חדשה שמפוצצת במאפים משגעים שמשתמשים בחומרי גלם העונתיים. נגיד, קרואסון ממולא פיננסייר שקדים עם קונפיטורת שזיפים, קרם מסקרפונה, היביסקוס ושזיפים טריים שמונחים מלמעלה. עכשיו תגידו לנו שאתם לא מתים לקחת ביס

26 ביולי 2023

אלון שבו הוא ללא ספק שף-קונדיטור מהמוכשרים והבולטים במחוזותינו, יוצר שגורם לנו להרגיש הכי קרוב לפריז שרק ניתן. לא בגלל האש ברחובות, אלא בזכות הפטיסרי המופלא שבאמתחתו, שממוקם בשני לוקיישנים – רחוב צ'לנוב ורחוב שינקין – ומציע מבחר מהודק ומדויק של דברי מאפה, קינוחים ועוגות. ואם אפשר לומר משהו בביטחון על שבו זה שהוא אינו שוקט על השמרים (סטגדיש), ולא מפסיק לחדש, ליצור ולהשתבח. ואת כל הקדמה הזו הוא מביא גם לקולקציית הקיץ החדשה שהשיק השבוע.

קינוחי הקיץ של אלון שבו. (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)
קינוחי הקיץ של אלון שבו. (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)

הקולקצייה החדשה מחדשת את מרבית מלאי הקינוחים בויטרינה (ואף תחליף את הקודמים), ומאופיינת ביד מיומנת, מחשבה מחוץ לקופסא ושימוש יצירתי ונבון בחומרי הגלם העונתיים של הקיץ. מוכנים לתת מבט בויטרינה הצבעונית? אז בואו ונתחיל עם הקרואסונים, כי למה לא להתחיל ממתוק: קרואסון ממולא בפיננסייר שקדים, עם קונפיטורת שזיפים בתוצרת מקומית, קרם מסקרפונה, היביסקוס ושזיפים טריים שמונחים מלמעלה – מאפה חלומי שמעלה על נס פרי לא מוערך מספיק, השזיף כמובן, וחוגג אותו במלוא מובן המילה (25 ש"ח).

קרואסון נוסף שחוגג את הקיץ הוא קרואסון הלימון ג'ינג'ר החד פעמי, שממולא בקרם לימון ריחני, קונפיטורת לימון בחמיצות מעודנת, נגיעת ג'ינג'ר וקרם שקדים שמאזן את הטעמים, ומותיר ביס קליל (23 ש"ח). עם זאת, חשוב לציין, שבו ימשיך להגיש את קרואסון החמאה, השוקולד, הקווין אמאן, הפאן סוויס ודייניש התפוחים, לטובת מי שלא אוהב שינויים.

קינוחי הקיץ של אלון שבו. (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)
קינוחי הקיץ של אלון שבו. (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)

אחרי הקרואסונים, בואו נעבור לשאר קינוחים בעלי אסתטיקה מעוררת השתאות: קינוח הקליסון של שבו הוא מהטובים שאכלתי מימיי – לראייה, יום אחרי שאכלתי אותו, חזרתי למקום ואכלתי אותו שוב. זה היה אחרי שעילת הסבירות עברה, ורציתי לאכול דבר מה לא סביר. מדובר בקינוח שקורץ לקינוח הצרפתי בעל אותו השם, וכולו תפארת של מרציפניות מזוקקת: עוגת שכבות ענוגה בתוספת מלון, מרציפן וקרם שקדים, ואם אתם מחובבי הז'אנר, תתקשו לעמוד בפניה (38 ש"ח).

וכל זה עוד מבלי שדיברנו על הטארטים: טארט הפטל בעל בצק מופתי עם יוגורט, קרם שקדים, קונפיטורת פטל ותועפות פטל טרי (41 ש"ח), או טארט לימון ולואיזה שכמה שהוא עדין, ככה הוא טעים (38 ש"ח). ומה לגבי הטארטים המשולשים שהפכו לסימן הזיהוי של אלון? יישארו שניים לבקשת הקהל – טארט הסנט אונורה, וטארט הדבש המלוח – שהוא גם האהוב על אלון, כך שיהיה לו קשה להיפרד ממנו. למי שאוהב שוקולד, נמליץ על בוסטוק השוקולד, שמורכב מבריוש, קרם שוקולד, קרם פרלינה וקראמבל קקאו (23 ש"ח), או על קינוח השוקולד שמורכב מביסקוויט אגוזי לוז, שכבות של שוקולד מריר וחלב ופרלינה אגוזי לוז (38 ש"ח). העוגות הגדולות של שבו, אל חשש, עדיין יהיו מוצעות למכירה באתר. 

מאפי הקיץ של אלון שבו. (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)
מאפי הקיץ של אלון שבו. (צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב)

יש גם אגף של מאפים מלוחים, מהם ראוי לציון את הקרואסון זוקיני, עם זוקיני צלוי, גבינת תום כבשים ואורגנו (21 ש"ח), וגם מאפה טבעוני שיוציא פליאת התרשמות גם מקרניבורים, וגם מאנשים שלא מתים על מאפים מלוחים – בבריוש שמן זית, סקורדליה, כרובית צלויה ועלי תבלין (21 ש"ח). תודה אלון שבו, על שנתת לנו קצת אופטימיות לקיץ הזה. אה, ורוצו לאכול קרואסון שזיפים. העונה קצרה. 

צ'לנוב 22, שינקין 26. 03-6735856