סאמה עבדול-האדי היא הדי ג'יי הראשונה של הפלסטינים

סאמה עבדול־האדי היא די.ג'יי פלסטינית עם קריירה בינלאומית שעוברת בין לונדון, רמאללה ופריז, אבל ביירות היא העיר שבה התאהבה בטכנו

Sama Abdul-Hadi by Tarzan Nasser
Sama Abdul-Hadi by Tarzan Nasser
25 באוקטובר 2017

אם אלה הצלילים הרועשים של צופרי המכוניות, קולות השוק הרועמים או אפילו צעקות ההמונים המוחים ברחובות רמאללה, הכל בדיוק בקצב הנכון. כאן סאמה עבדול־האדי התאהבה בקצב, אבל המפגש הראשון שלה עם מוזיקת טכנו התרחש בגיל 18 במועדון בביירות. מוזיקת הטכנו מצאה את דרכה אל עבדול־האדי וגרמה לעולם שלה להתפצל בין פנטזיה ומציאות. היא ראתה מולה אופק חדש.

>> To read this article in English

עבדול־האדי, שהשתמשה בשם הבמה Skywalker והחליטה באחרונה לחזור לשמה שלה, החלה לתקלט מעט לפני כן, ב־2006, ותחילה היא ניגנה היפ הופ, פופ ומוזיקה ערבית במסיבות באזור רמאללה. אחרי ביירות היא למדה הפקה מוזיקלית בעמאן וב־2011 עברה ללונדון כדי ללמוד הנדסת קול והפקת מוזיקה ב־S.A.E Institute. שם החלה הקריירה המוזיקלית הבינלאומית שלה. בהמשך היא הוציאה שני אלבומים: "Life's Pace" ו"Quantum Morphosis". היום היא נחשבת לתקליטנית ומפיקת המוזיקה האלקטרונית הראשונה של פלסטין והוסיפה לערים שבהן התגוררה גם את קהיר ופריז.

עולם חדש. סאמה עבדול-האדי (צילום: Roddy Bow)
עולם חדש. סאמה עבדול-האדי (צילום: Roddy Bow)

תוך כדי ההתקדמות בקריירה שלה, הדבר המסתכל ביותר לא היה קשור כלל למוזיקה עצמה, אלא ביטול היתרי הכניסה שלה לישראל שמנע ממנה לשתף את הפלסטינים האזרחים הישראלים במוזיקה שלה בהופעה חיה. אבל היא גם מודעת למזל שבו התברכה – בעוד היא מסתובבת בעולם, המון פלסטינים מוכשרים אחרים מתמודדים עם המכשולים האלה מדי יום תוך שהם מנסים לגרום לקולם להישמע. הכיבוש מציב חומות סביבם, משאיר מקום רק לשקט להדהד בחלל ריק ומדכא.

בטרקים של עבדול־האדי, החיים, הטבע והחוויות משתלבים במוזיקה.

החיים הם חלק מהמוזיקה. צילום: Roddy Bow
החיים הם חלק מהמוזיקה. צילום: Roddy Bow

סאמה עבדול-האדי
סאמה עבדול-האדי