פורנו ביצים: 2021 רק התחילה וכבר יש לנו את הפתעת השנה

מנה שתגרום לכם לעשות דברים פרברטים, אבל לא נספר לאף אחד. אגספורן (צילום: יעל בונפיס)
מנה שתגרום לכם לעשות דברים פרברטים, אבל לא נספר לאף אחד. אגספורן (צילום: יעל בונפיס)

הקונספט הוא אולי פלגיאט של EggSlut הקליפורנית המופלאה, אבל "אגספורן" (כן כן) מבצעת אותו היטב במשלוח מושלם של ענני טעם לוהטים וסליזיים שגרמו לנו להחליק על השם המגעיל

6 בינואר 2021

מאז שתל אביב סגרה בעל כורחה את כל מה שעושה אותנו שמחים, המקום היחיד שאפשר באמת לבלות בו זה קטגוריית "הכי חדשות" בוולט. איזה מסעדה ותיקה נכנעה סוף סוף למשלוחים? איזה שף לוהט פותח פופ-אפ של מנות קרות? מי השחקן החדש שמנסה להשתלט על שוק ההמבורגרים ומה הוא לובש על הלחמניה? זה המקום לראות ולהיראות, התחליף העצוב לכיכר העיר, הפינה היחידה שעוד מרגישה, איכשהו, חיה ומתחדשת.

לאחרונה התחלתי לראות היחלשות מסוימת באגף החדש. מסעדות עדיין מצטרפות בכל רגע נתון, אבל הרמה צוללת, יותר ויותר מסעדות מחוץ לעיר נדחפות פנימה ונשבע לכם שעכשיו ראיתי את פיצה דומינו שם. מבין מקבץ המצטרפות החדשות בלט בנוכחותו מקום חדש שאני לא מכיר, עמוס בקונספט מסקרן, תמונות מגרות, שם מוזר ושום פרט מידע עליו בכל רשת האינטרנט. מטבח רפאים קוראים לזה, כלומר אוכל במשלוח ללא מסעדה, ילד חדש ללא הורים מוכרים שצץ משום מקום במפתן דלתנו, כל עוד ביקשנו להניח את המשלוח מחוץ לדלת.

מטבח הרפאים הנוכחי הוא "אגספורן", שם שבהתחלה חשבתי שנשמע כמו מוסד יוקרתי חדש, אבל במהרה הבנתי את גודל הזוועה: זה EggsPorn, כלומר פורנו ביצים. אוי ואבוי לי ולכם. ברור שזה משחק מילים (בינוני) על פוד-פורן, אבל בחייכם, לא חשבתם לרגע איך זה נשמע? הנה קטגוריה שאפילו אתר הפורנו הסליזי ביותר יסרב להציג. למזלנו, ולמזלם, אנחנו יותר ממוקדים באוכל סליזי, כך שאני נאלץ להחליק על השם המחריד ולנסות קצת מהפורנו ביצים הזה. יאק.

ובכן, ילדים, ככה נראה פורנו בימינו. אגספורן (צילום: יעל בונפיס)
ובכן, ילדים, ככה נראה פורנו בימינו. אגספורן (צילום: יעל בונפיס)

בחזית האוכל הסליזי לאגספורן יש דווקא לא מעט נקודות זכות בזכות קונספט פשוט שמכסה על חוסר שלא ידעתם שיש לכם – הרצון לאוכל של בראנץ' בשעות הערב. זהו פלגיאט גס למדי של EggSlut ("שרלילת ביצה"?) הקליפורנית של שף אלווין קאילין הנהדר, ובמסגרתו מציעה המסעדה המסתורית שלל מנות בראנץ' שונות, כולן מבוססות או נעזרות בביצים במגוון וריאציות, בדגש על כריכים שמוגשים "בלחמנייה בסגנון בריוש". הקטע הוא שלפחות נכון לעכשיו, היא מציעה אותו רק מ-17:00 בערב (בשישי שבת מ-13:00, כי יש גבול לחוצפה). נו, אני מניח שזה בראנץ'- o'clock איפשהו.

האמת היא שהמון זמן לא קיבלתי משלוח כל כך טרי ולוהט. כשפתחתי את מנת הצד, פירה וביצה עלומה (24 ש"ח) שמגיעים בצנצנת אטומה, עוד עלו ממנו אדים. גם שני הכריכים שהזמנתי, המקושקשת (42 ש"ח) ושוק אווז (48 ש"ח) היו לוהטים, וזה פרט מהותי בכל הנוגע למנות מבוססות ביצים. ההפתעה השניה היתה הטעם, אולי כי כשאני רואה שם מקום שמשווע לתמונת אינסטגרם אני אוטומטית חושד שהאוכל יותר יפה מאשר טעים. הפעם זה היה שילוב בין השניים – הלחמנייה נוצצת, המילוי זוהר בצבעים בוהקים והטעם הוא חגיגה שלמה של אומאמי.

המקושקשת קושקשה עם עירית ומלא גבינת צ'דר, כוסתה בבצל מקורמל (אבל באמת מקורמל) ואיולי לימוני ונארזה בלחמניה רכה כמעט כמו המילוי המקושקש שבתוכה. השיניים כמעט ולא הרגישו התנגדות מצד הכריך, אבל הענן שנחת לי בפה בהחלט הורגש בטעמים חזקים שחיברו בין המתיקות של הבצל המקורמל (אבל באמת מקורמל), טעמה הבוהק של הביצה (שהיתה טיפה מלוחה מדי, אבל במידה סבירה) והחמצמצות המתוקה של האיולי. זה אמנם לא כריך גדול מדי, אבל גם לחלוטין לא קטן ובדיוק מסוג המנות שיתאימו באופן נפלא כארוחה קלה ומושחתת כאחד.

פצצת טעמים שעובדת יפה גם מחוץ לאינסטגרם. אגספורן (צילום: יעל בונפיס)
פצצת טעמים שעובדת יפה גם מחוץ לאינסטגרם. אגספורן (צילום: יעל בונפיס)

גם כריך השוק אווז היה פצצת טעמים, אם כי הבשר לא הרגיש כמו שיא. למעשה, למרות שוק האוז שבושל עם סו-וויד (בישול בוואקום), מרכז הכריך היה ביצה עלומה מושלמת שלא התפרקה עד הנגיסה (לא יודע אם זה יתרון בדור אינסטגרם שאוהב את החלמון שלו נוזל, אבל אני אהבתי) לצד אותם איולי ובצל מקורמל מכריך המקושקשת. אולי דווקא הבישול היבש מנע מהבשר להפוך למרכז המנה – הוא תפקד יותר בתור מצע לביצה – אבל עם תוספת קלה של רוטב לבשר זה עשוי להשתנות ולהקפיץ את הכריך הגם ככה טעים לרמות חדשות.

אחרי שסיימתי לחסל את שני הכריכים (אמרתי שזה בול לארוחה קטנה, אבל אני לא בקטע של ארוחות קטנות) התפניתי לטעום מהפירה, שעדיין היה חם. הביס הראשון הפתיע אותי במרקם לא נעים, ורק אז קלטתי שזו מנה שאולי כדאי לערבב, אז הפך ממנה שלא היה ברור לי למה הזמנתי למנה שלא ברור לי למה לא להזמין בכל יום – פירה רך, עשיר וצבוע בטעם שיגרום לכם לנקות את הצנצנת בשושו עם האצבע. אל תדאגו, אני לא אספר לאף אחד. כנראה שלזה הם מתכוונים כשהם קוראים לעצמם אגספורן.

"אגספורן", שבזי 49, א'-ה' 17:00-23:00, ו'-ש' 13:00-23:00, 0546997000, משלוחים בוולט